مینیکس

دانشنامه عمومی

مینیکس ( به انگلیسی: Minix ) یک سیستم عامل از ردهٔ سیستم عامل های شبه یونیکس است که معماری نرم افزار آن بر پایهٔ طراحی به صورت ریزهسته می باشد. اندرو تننبام این سیستم عامل را برای اهداف آموزشی برنامه نویسی کرد که بعدها هسته لینوکس با الهام از مینیکس به وجود آمد. کلمه مینیکس از ترکیب دو کلمه «مینی» و «یونیکس» گرفته شده است.
اندرو تننبام مینیکس را در دانشگاه Vrije Universiteit آمستردام به عنوان یک مثال طراحی برای پوشش اهداف و اصولی که در کتابش به نام طراحی و پیاده سازی سیستم عامل ها بدان ها اشاره کرده بود در سال ۱۹۸۷ ایجاد کرد. هستهٔ مینیکس، به صورت خلاصه شامل ۱۲٬۰۰۰ خط کد مبدأ به زبان سی می شد که در مینیکس ۱، فقط وظیفهٔ مدیریت حافظه و سیستم پرونده آن را برعهده داشتند. انتشارات Prentice - Hall نسخه ای از مینیکس و باینری مینیکس با تعدادی جزوه راهنما را بر روی دیسکت فلاپی منتشر کرد. مینیکس ۱، از بخشی از مکانیسم کاری یونیکس به نام system call بهره می برد. [ ۱]
اندرو تننبام در واقع مینیکس را برای اجرای بر روی ریزکامپیوترهای موجود در بازار آن زمان آی بی ام و آی بی ام PC/AT طراحی و ساخته بود. منتها با انتشار مینیکس نسخه ۱٫۵ در سال ۱۹۹۱، به خاطر سازگاری هستهٔ آن با معماری تراشه های Motorola ۶۸۰۰۰ و SPARC، کامپیوترهای ماوسدار ساخت شرکت آی بی ام نیز از توانایی اجرای مینیکس برخوردار شدند و مینیکس توانست موفقیت بسیار خوبی را در بین برنامه نویسان و طراحان کسب کند و در نتیجه مینیکس با قابلیت استفاده در آتاری اس تی، CommodoreAmiga و مکینتاش توانست به بازار سخت افزارهای ساخته شده برپایهٔ تراشهٔ اسپارک وارد شود.
همچنین مینیکس بر روی کامپیوترهایی مانند اینتل ۸۰۳۸۶ که معماری ۳۲ بیتی داشتند و برپایهٔ تراشه های ترانزپیوتر NS320xx, ARM یا INMOS ساخته شده بودند نیز کار می کرد. مدتی بعد، شرکت Meiko Scientific سیستم عامل MeikOS را که براساس مینیکس ساخته شده بود را وارد بازار کامپیوترهای پردازش موازی خود کرد. همچنین نسخه ای از مینیکس در یکی از پروسههای اجرایی کاربران سیستم عامل SunOS موجود است. پس از معرفی معماری جدیدِ x86 اینتل، مینیکس ۲ در سال ۱۹۹۷ انتشار یافت که تنها این معماری جدید و سیستم های میزبانسیستم عامل سولاریس که برپایهٔ تراشه SPARC طراحی و ساخته شده بودند را پشتیبانی می کرد. نحوه طراحی مینیکس ۲ همچنین موضوع کتاب بعدی تننباوم بود که به همراه آلبرت وودهال به نگارش درآمده بود. مانند نسخه قبلی کتاب، این بار نیز دیسک فشرده ای حاوی نسخه ای از این سیستم عامل به همراه کتاب منتشر شد.
عکس مینیکس
این نوشته برگرفته از سایت ویکی پدیا می باشد، اگر نادرست یا توهین آمیز است، لطفا گزارش دهید: گزارش تخلف

پیشنهاد کاربران

بپرس