نئون

/ne~on/

معنی انگلیسی:
neon gas, neon, neon (light)

فرهنگ فارسی

( اسم ) یکی ازعناصری که گازی شکل است و بمقداربسیارکم درترکیب هواموجوداست .این عنصراول دفعه درسال ۱۸۹۸ میلادی توسط رامسی وتراورس کشف گردید.جرم اتمیش تقریبا ۲٠ است وجزوعناصرمشابه باهلیوم میباشد یاچراغ نئون .چراغی که باعنصرمذکورروشن شود.

فرهنگ معین

(نِ ئُ ) [ فر. ] (اِ. ) یکی از عناصری که گازی شکل است و به مقدار بسیار کم در ترکیب هوا موجود است و در تهیة چراغ های نئون مورد استفاده قرار می گیرد.

فرهنگ عمید

گازی کمیاب، بی رنگ، و بی بو که به مقدار کم در هوا موجود است و برای رنگ سرخ تابلو های الکتریکی به کار می رود.

دانشنامه عمومی

نئون ( به فرانسوی: néon ) [ ۱۰] عنصری است شیمیایی با نشان شیمیایی Ne و با عدد اتمی ۱۰. در طبیعت به صورت گاز بی رنگی موجود است. تخلیه الکتریکی در نئون رنگ قرمز مانندی منتشر می کند. همین ویژگی باعث شده که لامپ های نئون مصارف تبلیغاتی گسترده ای داشته باشند. ویژگی سرمازایی نئون ۴۰ برابر هلیوم مایع و ۳ برابر هیدروژن مایع است و مصارفی در یخچال سازی دارد. نئون در صنعت الکترونیک به کار می رود ریشه کلمه نئون یونانی و به معنی جدید است.
نئون گازی بسیار خطرناک و کشنده می باشد. [ ۱۱] این گاز باعث خفگی شدید می شود
در سال ۱۸۹۸ توسط شیمیدان انگلیسی به نام سر ویلیام رمزی و موریس در لندن کشف شد. آن ها همچنین دو گاز دیگر کریپتون و زنون را نیز در آزمایشگاه به وجود آوردند.
لامپ نئون توسط ژرژ کلود فرانسوی با استفاده از یک لوله خلأ که داخل آن گاز نئون بود ساخته شد او پس از اینکار دو سر این لوله را به دو الکترود وصل کرد و پس از عبور جریان از این لوله نور قرمز رنگی ایجاد نمود. لامپ های نئون برخلاف لامپ های رشته ای عمری طولانی بین ۷ تا ۱۰ سال دارند و به دلیل مقرون به صرفه بودن و عمر بالای آن در تبلیغات فضای باز کاربرد بالایی دارند.
لامپ های نئون به صورت لوله های شیشه ای محتوی گاز نئون ساخته می شوند که در دو سر آن مفتول یا میلهٔ آهنی وجود دارد و به شکل مختلف خم می شود، فشار گاز نئون در داخل این لوله ها فوق العاده کم است ( حدود یک میلی متر جیوه ) ، اگر در سر این لوله ها ولتاژ کافی ایجاد شود، لوله های مذکور با نور قرمز روشن می شوند.
گازها در حالت عادی عایق هستند ولی در اثر فشار الکتریکی بعضی از اتم ها آن به یون های مثبت و منفی تبدیل شده و به طرف قطب های مخالفشان کشیده می شوند در اثر این یونیزه شدن جریان از لامپ عبور کرده و آن را نورانی می کند. قطر لوله های نئون که بیشتر مورد استفاده قرار می گیرد ۱۸ میلی متر است، طول این لوله ها بر حسب احتیاج ممکن است از چند سانتی متر تا چندین متر باشد.
شدت جریانی که از لوله محتوی گاز نئون عبور می کند ۱۰ تا ۵۰ میلی آمپر است و ولتاژی که برای روشن کردن این لوله ها به کار می رود بستگی به طول و قطر آن ها دارد برای روشن کردن هر متر لوله ولتاژی حدود ۵۰۰ الی ۶۰۰ ولت لازم است. برای تولید ولتاژ زیاد از ترانسفورماتورهای مخصوص افزاینده ولتاژ استفاده می شود. در لامپ های نئون به دلیل ولتاژ بالا باید از کابل های مخصوص استفاده کنیم. لامپ های نئون بیشتر جنبه تزئینی و تبلیغاتی دارد. با استفاده از آلیاژهای دیگر در لوله می توان نوری با رنگ های مختلف تولید کرد.
عکس نئونعکس نئونعکس نئون

نئون (شرکت). نئون ( انگلیسی: Neon ) شرکت فیلم سازی آمریکایی است، که در سال ۲۰۰۷ توسط تیم لیگو تأسیس شد.
عکس نئون (شرکت)
این نوشته برگرفته از سایت ویکی پدیا می باشد، اگر نادرست یا توهین آمیز است، لطفا گزارش دهید: گزارش تخلف

پیشنهاد کاربران

بپرس