نادایسم

دانشنامه عمومی

نادائیسم ( اسپانیایی: Nadaísmo به معنی "هیچ گرایی" در زبان فارسی ) یک جنبش هنری و فلسفی پادفرهنگ است که در کلمبیا میان سال های ۱۹۵۸ تا ۱۹۶۴ شایع بود. این جنبش توسط نویسنده گونزالو آرانگو و تحت تأثیر نیهیلیسم و اگزیستانسیالیسم و آثار دیگر نویسنده و فیلسوف کلمبیایی فرناندو گونزالس اوچوا تأسیس شد. [ ۱] نادائیسم تا حدود زیادی یک جنبش در واکنش به لا ویولنسیا بود و در کشور کلمبیا با بیانی آوانگارد - وار در شعر و ادبیات نمود یافت و مشابه نمونهٔ آمریکایی در طول دههٔ ۱۹۵۰ و دههٔ ۱۹۶۰ بود که نسل بیت نام داشت؛ همچنین نمونهٔ اکوادوری آن Tzanticos به صورت معاصر و موازی گسترش یافت. این جنبش تا حد زیادی ضد استقرار و تمامیت خواهی بود و منجر به خلق آثار متعددی در ادبیات و موسیقی و فیلمسازی شد که به هنر نادائیسم شناخته می شوند.
اصطلاح nadaísmo ترکیبی برگرفته از کلمه "nada" به معنی هیچ چیز و هیچ است که مانند "دادائیسم" ( اسپانیایی: Dadaísmo ) می باشد و معنای مشابهی دارد. Nadaísmo گاهی اوقات به همین دلیل با نام "دادائیسم کلمبیایی" یا "نسل بیت کلمبیاً یا "فوتوریسم کلمبیایی" نیز شناخته می شود. [ ۲]
حوادث خشونت آمیز در کلمبیا در طول دو دههٔ ۱۹۴۰ و ۱۹۵۰ میلادی، منجر به خلق آثار نویسندگان نادائیست شدند. حوادثی مانند موج لا ویولنسیا و برپایی دولت نظامی گوستاو روخاس پینییا و همچنین توسعه شهرنشینی به صورت چشم گیر، تا حد زیادی شکل گیری جنبش هیچ انگارانهٔ Nadaísta را تحت تأثیر قرار دادند. آرانگو زمانی که گوستاو روخاس پینیا در کلمبیا به قدرت رسید، از حامیان او بود و به Movimiento Amplio Nacional ( جنبش ملی گسترده ) که متشکل از هنرمندان و روشنفکران جوان حامی دیکتاتوری بودند، تشکیل می شد. [ ۳] در این دوره آرانگو به روزنامه نگاری در مطبوعات اشتغال می ورزید. اما مدت کوتاهی پس از آن، با واکنش رهبران محافظه کار و لیبرال ها در برابر روخاس، دیکتاتوری نظامی وی در ۱۰ می ۱۹۵۷ با توافق گروه های مذکور برکنار شد. در حالی که روخاس به اسپانیا تبعید شده بود، گونزالو آرانگو به مدلین، شهرستانی در کلمبیا، فرار کرد.
آرانگو جنبش نادائیسم خود را در سال ۱۹۵۸ برپا کرد. در این سال او ۴۲ - صفحه جزوه که "مانیفست نادائیسم" بود، را نوشت و با نام "gonzaloarango" در مجله Amistad ( به معنی "دوستی" ) در مدلین منتشر کرد. [ ۴] آرانگو و دیگر نویسندگان از سرخوردگی خود در حمایت از حکومت نظامی روخاس می نوشتند.
عکس نادایسم
این نوشته برگرفته از سایت ویکی پدیا می باشد، اگر نادرست یا توهین آمیز است، لطفا گزارش دهید: گزارش تخلف

پیشنهاد کاربران

بپرس