نانو

لغت نامه دهخدا

نانو. ( اِ ) ذکری را گویند که در وقت جنبانیدن گهواره ، زنان بگویند تا اطفال به خواب روند. ( جهانگیری ) ( انجمن آرا ) ( از فرهنگ رشیدی ) ( از برهان قاطع ). و با لفظ «زدن » مستعمل است. ( آنندراج ). الفاظ بانغمه که زنان وقت خواباندن برگویند و لفظ تکلمیش لالائی است. ( فرهنگ نظام ).
- نانو زدن ؛ لالائی گفتن. نانو خواندن :
تا خواب رودخصم تو در بستر جاوید
در مهد سقر میزندش هاویه نانو.
آذری ( از جهانگیری ).
آن نبینی که طفل از بانو
گیرد آرام چون زند نانو.
آذری ( از جهانگیری ).
|| ننو. ننی. قسمی از جای خواب بچه است که با ریسمان و پارچه و چوب در دو طرف پارچه ساخته می شود. ( فرهنگ نظام ). نوعی از گهواره. ( ناظم الاطباء ). رجوع به ننو شود. || مخفف نانوا. ( جهانگیری ) ( انجمن آرا ) ( آنندراج ) ( فرهنگ رشیدی ). نان پز. ( از برهان قاطع ).

فرهنگ فارسی

گاهوار، گهواره، بانوج، ننوننی، آوازمادرببچه
(اسم ) قسمی جای خواب کودکان از چند قطعه پارچه که دو چوب در دو طرف آن کنند و بوسیله ریسمان ازدوجانب بدیوار یاجایی دیگر ثابت نمایند.

فرهنگ معین

(اِ. ) ۱ - نوعی گاهواره . ۲ - لالایی ، سرود خواب .

فرهنگ عمید

۱. گاهواره، گهواره، بانوج.
۲. آوازی که مادر هنگام گهواره جنباندن و خواباندن فرزند می خواند.

فرهنگستان زبان و ادب

{nano} [فیزیک] 1. پیشوندی به معنی یک میلیاردیم (9-10 ) 2. پیشوندی به معنی فوق العاده کوچک

دانشنامه عمومی

نانو (بازیکن فوتبال اسپانیایی زاده ۱۹۸۰). نانو ( انگلیسی: Nano؛ زادهٔ ۷ ژوئیهٔ ۱۹۸۰ ) بازیکن فوتبال اهل اسپانیا است.
از باشگاه هایی که در آن بازی کرده است می توان به باشگاه فوتبال اتلتیکو مادرید بی، باشگاه فوتبال بیجینگ رن، باشگاه فوتبال ختافه، باشگاه فوتبال رئال بتیس، باشگاه فوتبال رئال وایادولید، باشگاه فوتبال لوانته و باشگاه فوتبال ختافه اشاره کرد.
عکس نانو (بازیکن فوتبال اسپانیایی زاده ۱۹۸۰)

نانو (بورومو). نانو شهری در شهرستان بورومو در استان باله در بورکینافاسوی جنوبی است و جمعیت آن ۲۳۷۶ نفر است.
عکس نانو (بورومو)
این نوشته برگرفته از سایت ویکی پدیا می باشد، اگر نادرست یا توهین آمیز است، لطفا گزارش دهید: گزارش تخلف

دانشنامه آزاد فارسی

نانو (nano)
پیشوندی در یکاهای اِس ای، برابر یک میلیاردُم (۹-۱۰) قسمت. نانو ثانیه برابر یک میلیاردُم ثانیه است.

پیشنهاد کاربران

فناوری دستکاری مواد ،
تو مقیاس اتمی و مولکولی
ضرروزیان ونابودی زمین را توسط تکنولوژی نانو وارد میشه، بعداز 150 سال برای عموم مردم آشکار خواهدشد؛ هرچند برای دانشمندان روشن است!
زیان به انسان وحیوان وگیاه وژن مخلوقات درشت وریز . . . !
مانند ضرر مواد پلاستیکی که بعداز100 سال علنی شد ووقوع فواجع غیرقابل جبران شد!
...
[مشاهده متن کامل]

چون همیشه دارای سود پولی عظیم خیلی خیلی زیاد برای عدّهء قلیل بود وهست!
این آسیب ها مخفی نگهداری میشن تا رسوائی غیرمترقبه!

نانو
این واژه هم ریشه با واژگان پارسی زیر است :
نی نی : نوزاد کوچک و خُرد
نَنو : گهواره ی نوزاد یا نی نی
نَنه : مادر یا مادربزرگ چون از نی نی نگهداری میکند
پیش نهاد : نینو بر وزن مینو
واحد اندازه گیری برابر با یک میلیونیم متر1/1000000
آشنایی اجمالی با فناوری نانو :
• تعاریف مختلف

• فناوری نانو عبارت است از هنر دستکاری مواد در مقیاس اتمی یا مولکولی و به خصوص ساخت قطعات و لوازم میکروسکوپی ( مانند روبات های میکروسکوپی )
...
[مشاهده متن کامل]

• فناوری نانو، توانمندی تولید مواد، ابزار و سیستم های جدید با درست گرفتن کنترل در سطوح مولکولی و اتمی واستفاده از خواص آنها است که در آن سطوح ظاهر می شود . فناوری نانو یک رشته جدید نیست، بلکه رویکردی جدید در تمام رشتـه هاست .
• فناری نانو فناوری است که بر پایه دستکاری تک تک اتم ها و مولکول ها استوار است بدین منظور که بتوان ساختاری پیچیده را با خصوصیات اتمی تولید کرد.
برخی اهداف فناوری نانو :
1 - توسعه فناوری و تحقیقات در سطوح اتمی ، مولکولی و یا ماکرو مولکولی در مقیاس اندازه های 1 تا 100 نانومتر.
2 - خلق و استفاده از ساختارها ، ابزار و سیستمهایی که به خاطر اندازه کوچک آنها ، خواص و عملکرد جدیدی دارند.
3 - توانایی کنترل یا دستکاری درسطوح اتمی .
اهمیت نانو ابعاد:
دلایل زیادی برای اهمیت نانو ابعاد وجود دارد ، که بعضی از آنها به شرح زیر است :
1 - خصوصیات مواد در اندازه های نانو متری دچار تغییراتی می شود و با طراحی مواد نانو متری تغییر در خصوصیات ماکروسکوپیک و میکروسکوپیک ماده مانند رنگ ، خواص مغناطیسی، دمای ذوب و . . . بدون تغییر ترکیبات شیمیایی آن ممکن می شود .
2 - از جمله خصوصیت مواد بیولوژیکی و زنده، سازماندهی منظم آنها در ابعاد نانومتری است و توسعه در زمینه نانو فناوری به ما اجازه خواهد داد که چیزهای نانو ابعادی ساخت بشر را در داخل سلولهای زنده قرار دهیم . همچنین این کار باعث خواهد شد که با استفاده از خود چینی طبیعت بتوانیم مواد جدیدی بسازیم . مطمئناً این کار باعث ایجاد ترکیبات بیولوژی با علم مواد خواهد شد .
3 - ترکیبات نانو متری دارای نسبت سطح به حجم بسیار زیادی هستند ( حجم کمی دارند اما سطح زیادی را پوشش می دهند ) و لذا استفاده از آنها در مواد کامپوزیتی دارو رسانی در بدن و ذخیره انرژی به شکل شیمیایی ( مانند گاز طبیعی و هیدروژن ) بسیار ایده آل خواهد بود .
4 - سیستم های ماکروسکوپیک ساخته شده ازنانو ساختارها می توانند چگالی بسیار بیشتری نسبت به مواد ساخته شده از میکروساختارها داشته باشند و همچنین هدایت الکتریکی بهتری دارند . با استفاده ازبرهمکنش نانو ساختارها مفاهیم جدیدی در ابزارهای الکترونیکی، مانند مدارهای کوچکتر و سریعتر، کارایی بسیار پیشرفته تر و مصرف برق بسیار کمتر پدید می آید .
تفاوت فناوری نانو با فناوری دیگر
در فناوری نانو تنها کوچک بودن اندازه مد نظر نیست بلکه زمانی که اندازه مواد در این مقیاس قرار می گیرد، خصوصیات ذاتی آنها از جمله رنگ ، استحکام، مقاومت در برابر خوردگی و . . . تغییر می یابد .
در واقع اگر بخواهیم تفاوت این فناوری را با فناوری های دیگر بیان نماییم ، می توانیم وجود " عناصر پایه " را به عنوان یک معیار ذکر کنیم .
عناصر پایه در حقیقت همان عناصر نانو مقیاسی هستند که خواص آنها در حالت نانو مقیاس با خواص شان در مقیاس بزرگتر فرق می کند .
عناصر پایه:
1 - نانو ذرات
اولین و مهمترین عنصر پایه، نانو ذره است . منظور از نانو ذره، ذراتی با ابعادی درحدود 1 تا 100 نانو متر و در هر سه بعد می باشد . نانو ذرات می توانند از مواد مختلفی تشکیل شوند، مانند نانو ذرات فلزی، سرامیکی و . . .
2 - نانو لوله های کربنی
این عنصر پایه در سال 1991 توسط دانشمندان ژاپنی کشف شد و در حقیقت لوله هایی از جنس گرافیت می باشند . این نانو لوله ها دارای اشکال و اندازه های مختلفی هستند ومی توانند تک دیواره یا چند دیواره باشند . این لوله خواص بسیار جالبی دارند که منجر با ایجاد کاربردهای قابل توجهی از آنها می شوند .
3 - نانو کپسولها
1 - سومین عنصر پایه، نانوکپسول است . همان طوری که از اسم آن مشخص است ، کپسول هایی هستند که قطر نانومتری دارند و می توان مواد مورد نظر را درون آنها قرار داد و کپسوله کرد .
شاخه های فناوری نانو :
فناوری نانو منحصر به یک رشته خاص نیست، بلکه رشته ای میان رشته ای است یعنی به علوم مختلف وابسته است و با استفاده از پیشرفتهای علوم مختلف می توان به پیشرفتهای فناوری نانو دست یافت. بنابراین کاربردهای متفاوتـی را می توان برای این فناوری متصور شد. مانند کاربردهای الکترونیکی پزشکی، زیستی و . . . که از نظر رشته ای ارتباط خاصی با یکدیگر ندارند . لذا ممکن است فناوری نانو رشته ای کاملاً گسسته به نظر آید که موضوعات آن هیچ ارتباطی با هم ندارند.
برخی محققین فناوری نانو، این حوزه را به سه رشته تقسیم بندی می کنند که عبارتند از :
• نانو فناوری مرطوب
• نانو فناوری خشک
نانونانوفناوری محاسباتی
نانو فناوری مرطوب :
این شاخه به مطالعه سیستم های زنده ای می پردازد که اساساً در محیط های آبی وجود دارند . دراین شاخه ساختمان مواد ژنتیکی، غشاء ها و سایر ترکیبات سلولی در مقیاس نانو متر مورد مطالعه قرار می گیرند . پژوهشـگران موفـق شده اند ساختارهای زیستی فراوانی تولید کنند که بتوان نحوه عملکرد آنها را در مقیاس نانویی کنترل کرد . این شاخه در برگیرنده علوم پزشکی، دارویی و به طور کلی علوم و روشهای مرتبط با زیست فناوری است .
نانو فناوری خشک:
این شاخه ، از علوم پایه مانند شیمی و فیزیک مشتق می شود و به مطالعه ساختارهای مواد از قبیل کربن ، سیلیکون و مواد غیر آلی و فلزی می پردازد . نکته قابل توجه این است که الکترونهای آزاد که در فناوری مرطوب موجب انتقال مواد و انجام واکنشها می شوند ، در فناوری خشک خصوصیات فیزیکی ماده را پدید می آورند . در نانو فناوری خشک کاربرد مواد نانویی در الکترونیک، مغناطیس و ابزارهای نوری مورد مطالعه قرار می گیرد. برای مثال طراحی و ساختن میکر . . .

بپرس