نبرد بریتانیا

دانشنامه عمومی

نبرد بریتانیا یکی از نبردهای جنگ جهانی دوم بود که در آن لوفت وافه با بمباران راهبردی اهداف نظامی و صنعتی بریتانیا قصد داشت زمینه را برای تهاجم این کشور فراهم کند.
نبرد بریتانیا در پی تلاش راهبردی لوفت وافه در طول تابستان و پائیز سال ۱۹۴۰ به منظور دستیابی به برتری هوائی در مقابل نیروی هوایی بریتانیا به وقوع پیوست. [ ۴]
طرح تهاجم آلمان به جزیره بریتانیا با رمز «شیر دریایی» برای اجرا در ماه سپتامبر سال ۱۹۴۰ توسط ورماخت ریخته شد. با این وجود دریاسالار کارل دونیتس در ملاقات با هیتلر تأکید کرد برتری هوایی کافی نیست و وقتی نیروی دریایی بریتانیا قدرتمند است پیاده کردن نیرو هر چند با پشتیبانی هوایی کامل به یک فاجعه سنگین برای آلمان تمام خواهد شد. به علاوه نیروی دریایی آلمان در نبرد نروژ به اندازه کافی لطمه دیده بود که شانس چنین عملیاتی که حداقل نیاز به پیاده کردن یک میلیون سرباز را داشت اندک بداند. به این دلایل هیتلر به لوفت وافه دستور داد تا ابتدا دست به نابودی نیروی هوایی سلطنتی و صنایع زیربنایی بریتانیا بزند و سپس نیروی دریایی سلطنتی را نابود سازد و سپس با پیاده شدن سربازان در سواحل بریتانیا آخرین دشمن نیز از پا درمی آمد.
آلمانی ها در نبرد بریتانیا سه ناوگان هوایی از پنج ناوگانشان را به کار گرفتند. ناوگان هوایی دوم تحت فرماندهی کسرلینگ، ناوگان سوم به فرماندهی اشپرله و ناوگان پنجم به فرماندهی اشتومپف. ناوگان یکم ناوگان دفاع خانگی آلمان و چهارم نیز در آفریقا و مدیترانه مستقر بود. تا تابستان ۱۹۴۰ نیروی هوایی سلطنتی دارای ۹۰۰۰ خلبان برای ۵۰۰۰ هواپیمای موجودش بود.
نبرد بریتانیا به سه دوره عمده تقسیم می شود: از ماه ژوئیه تا ۱۱ اوت نبرد کانال از ۱۱ اوت تا شش سپتامبر، عملیات عقاب و روزهای دیگر سپتامبر بمباران شهرهای بریتانیایی
نبرد کانال ابتدای نبرد بریتانیا محسوب و به تلاش لوفت وافه به نابودی کاروان های دریایی و ناوهای جنگی بریتانیایی در بنادر گفته می شود. بار این حملات بر عهده بمب افکن های اشتوکا بود بریتانیایی ها که این ناوها برایشان اهمیتی حیاتی داشت شکاری هایشان را وارد کارزار کردند و لوفت وافه نیز به نوبه خود شکاری هایش را وارد میدان کرد. به هیچ ناو جنگی مهم بریتانیایی خسارت جدی وارد نشد. بندرگاه مهم انگلیسی ها بندر اسکاپافلوی که سیستم ضدهوایی بسیار نیرومندی داشت در نتیجه بار فشار بر روی ناوگان تجاری انگلیسی بود. با این حال حداقل پنج ناوشکن انگلیسی در اثر حملات لوفت وافه غرق شد یا آسیب دید.
عکس نبرد بریتانیا

نبرد بریتانیا (فیلم). نبرد بریتانیا یک فیلم جنگ جهانی دوم انگلیس در سال ۱۹۶۹ به کارگردانی گای همیلتون و تهیه کنندگی هری سالتزمن و بنجامین فیس است. این فیلم دربارهٔ وقایع نبرد بریتانیا است. در این فیلم بسیاری از بازیگران انگلیس در نقشهایی به عنوان چهره های اصلی نبرد حضور دارند، از جمله لورنس اولیویه در نقش سر هیو داوودینگ و تروور هاوارد در نقش کیت پارک. همچنین در این فیلم مایکل کین، کریستوفر پلامر و رابرت شاو بازی کردند. فیلمنامه جیمز کناوی و ویلفرد گریتورکس براساس کتاب حاشیه باریک نوشته درک وود و درک دمپستر ساخته شده است.
در خلال نبرد فرانسه در ژوئن ۱۹۴۰، خلبانان RAF قبل از حمله رعد آسا آلمان یک فرودگاه کوچک را تخلیه می کنند. خلبانان، به همراه ارتش انگلیس و فرانسه، دقیقاً هنگام ورود هواپیماهای آلمانی، آنجا را ترک می کنند و یک حمله سنگین انجام می شود. رئیس هواپیمایی RAF، مارشال هیو داوودینگ ( لورنس اولیویه ) ، با درک اینکه حمله قریب الوقوع به انگلیس در راه است و برای مقابله با آن نیاز به هم هواپیما و هواپیمابر دارد، هواپیماهای اضافی را که در فرانسه مستقر می شوند، متوقف می کند تا آنها برای دفاع از انگلیس در دسترس باشند. در صحنه دراماتیک بعدی، غیرنظامیان فرانسوی با ناامیدی وحشتناک تماشا می کنند که کاروان نیروهای آلمانی به فرانسه می روند و کنترل را در دست می گیرند.
فرماندهان لوفت وافه وقتی فورر به آنها اطلاع می دهد که انگلیسی ها «دشمن طبیعی» آنها نیستند و حمله آنها را به تعویق می اندازند، تلاش می کنند تا توافق نامه دیپلماتیک را به تأخیر بیندازند. در سوئیس بی طرف، بارون فون ریشتر ( کورد یورگنز ) ، سفیر آلمان، رسماً اصطلاحات جدید صلح را به سر دیوید کلی ( رالف ریچاردسون ) ، همتای انگلیسی خود پیشنهاد کرد و اظهار داشت که ادامه جنگ با «اربابان» اروپا ناامیدکننده است. تلافی شجاعانه کلی، «ما را تهدید نکنید و به ما دیکته نکنید تا وقتی که به سمت وایت هال راهپیمایی کنید … و حتی در این صورت ما گوش نخواهیم داد»، با یک اظهار نظر خصوصی به همسرش مبنی بر اینکه فون ریشتر احتمالاً درست است، دنبال می شود. در انگلستان، فرماندهان با به تأخیر انداختن قدرت خود و آموزش مداوم خلبانان و کنترل کننده های زمینی، خوش شانسی خود را جشن می گیرند.
وقتی خلبانان لوفت وافه دستور حرکت به جبهه را می گیرند، جایی که نیروها برای حمله به دریا آماده می شوند، سرانجام این انتظار پایان می یابد. این مبارزات با حمله حمله لوفت وافه در صبح زود در «روز عقاب» آغاز می شود. برنامه این است که RAF را قبل از اینکه وقت داشته باشند جنگنده های Spitfire و Hurricane خود را راه اندازی کنند، روی زمین نابود کنند.
عکس نبرد بریتانیا (فیلم)
این نوشته برگرفته از سایت ویکی پدیا می باشد، اگر نادرست یا توهین آمیز است، لطفا گزارش دهید: گزارش تخلف

دانشنامه آزاد فارسی

نبرد بریتانیا (Battle of Britain)
نبرد بریتانیا، بمباران لندن
نبرد هوایی بین انگلستان و آلمان از ۱۰ ژوئیه تا ۳۱ اکتبر ۱۹۴۰ در خلال جنگ جهانی دوم. در ابتدا آلمانی ها موقعیت بهتری داشتند، زیرا فرودگاه هایی را در هلند، بلژیک، و فرانسه تصرف کرده بودند و تا حدود زیادی از گزند حملات در امان بودند؛ از این فرودگاه ها مناطق جنوب شرقی انگلستان به راحتی در بُرد هواپیماهای جنگی آلمان قرار داشت. در اول اوت ۱۹۴۰ نیروی هوایی آلمان ۴,۵۰۰ فروند هواپیما از انواع مختلف را در اختیار داشت، در حالی که تعداد هواپیماهای نیروی هوایی سلطنتی انگلستان حدود ۳هزار فروند بود. نبرد بریتانیا یکی از اجزای برنامۀ تهاجم و تصرف انگلستان بود، که هیتلر در ۱۷ سپتامبر آن را برای مدتی نامحدود به تعویق انداخت و در ۱۰ اکتبر کنار گذاشت و به جای آن، حمله به شوروی را درپیش گرفت.

پیشنهاد کاربران

بپرس