نماز عشا

دانشنامه اسلامی

[ویکی اهل البیت] نماز مغرب پنجمین نماز از نمازهای یومیه است که بر مسلمانان واجب است. این نماز چهار رکعت است. بر مرد واجب است حمد و سوره نماز عشا را بلند بخواند.
وقت مخصوص نماز مغرب از اول مغرب است تا وقتی که از مغرب به اندازه خواندن سه رکعت نماز بگذرد که اگر کسی مثلاً مسافر باشد و تمام نماز عشا را در این وقت بخواند، احتیاط مستحب آن است که بعد از نماز مغرب نماز عشا را دوباره بخواند و وقت مخصوص نماز عشا موقعی است که به اندازه خواندن نماز عشا به نصف شب مانده باشد که اگر کسی تا این موقع نماز مغرب را نخوانده، باید اول نماز عشا و بعد از آن نماز مغرب را بخواند؛ البته وقت مخصوص نماز عشا برای مسافر و غیرمسافر فرق دارد.
ما بین وقت مخصوص نماز مغرب و وقت مخصوص نماز عشا وقت مشترک نماز مغرب و عشا است که اگر کسی در این وقت اشتباهاً نماز عشا را پیش از نماز مغرب بخواند و بعد از نماز ملتفت شود، نمازش صحیح است و باید نماز مغرب را بعد از آن به جا آورد.
وقت فضیلت نماز مغرب، از اول مغرب است تا برطرف شدن سرخی طرف مغرب که به آن حمره مغربیه و یا شفق هم می گویند و اما وقت فضیلت نماز عشا از بعد از برطرف شدن آن سرخی است تا - از شب.

پیشنهاد کاربران

بپرس