نمای اسپایدر

دانشنامه عمومی

نمای اسپایدر[ ۱] به نوعی از نماهای مدرن شیشه ای خود ایستا ( نمای پرده ای curtain wall ) گفته می شود که در آن شیشه به وسیلهٔ اتصالات نقطه ای به سازه متصل می گردد. کاربرد اصلی نمای اسپایدر در ساختمان های تجاری و اداری بوده و در صفحه شیشه هیچ گونه سازه عمودی و افقی مشاهده نمی شود، موردی که در نماهای کرتین وال لامل به عنوان یک ضعف مطرح می گردد. به طور کلی نمای اسپایدر دارای سیستم متنوع ساختار سازه ای از سیستم سازه های فلزی، کابلی و شیشه ای می باشد که با توجه به کاربری ساختمان، بارگذاری و هزینه از آن ها استفاده می شود. استفاده از هرنوع ساختار شیشه در این نوع از پوسته نما بلامانع بوده که با توجه به شرایط محیطی و کاربری نما توسط تیم مهندسی نما[ ۲] تعیین می گردد.
نمای اسپایدر نیز مانند تمامی نماهای ساختمانی دارای مزایا و معایبی می باشد که کاربرد آن را در شرایط خاصی محدود می کند.
معایب:
• دیتیل پیچیده بازشو
• نیاز به کنترل مداوم جهت اجرای صحیح آب بندی
• نیاز به محاسبات سازه و کنترل توسط مهندسین عمران در مقایسه با سیستم های مشابه مانند کرتین وال که نرم افزار ساده محاسباتی دارند
مزایا:
• وزن کم سازه و اتصالات
• شفافیت یکپارچه نما
• سادگی جزئیات اجرا
• امکان اجرا سطوح پیچیده بدون نیاز به فرم دهی سازه
• تنوع سیستم های زیرمجموعه نمای اسپایدر
• مقاومت در برابر نیروی زلزله از طریق امکان حرکت پنل های شیشه در روتل ها
سازه نگهدارنده اسپایدر می تواند کابل، خرپا یا سیستم های متنوع دیگر باشد. تصمیم گیری در این خصوص بر عهده معمار و مهندس طراح سازه می باشد. هرکدام از این دیتایل ها مزایا و معایبی دارند که به بررسی آن می پردازیم.
در این روش خرپا فلزی جهت تحمل بار مرده و بار دینامیکی طراحی شده و اسپایدرها با جوش یا پیچ بر روی این سازه نشسته و بار را منتقل می کنند. محاسبه خرپای اینچنینی بسیار ساده بوده و تولید این گونه خرپا نیز به سرعت انجام می پذیرد. می توان آن رارنگ پادرکوتینگ نمود و محاسبان ایرانی شناخت خوبی از عملکرد آن دارند.
در این روش سازه ای از کابل به صورت کراس و تور یا خرپا وظیفه تحمل بار و انتقال آن به تکیه گاه ها را بر عهده می گیرد. ویژگی خاص این گونه نما زیبایی منحصر به فرد آن می باشد. محاسبه این مدل سازه ها پیچیده بوده ولی شرکت های معتبر ایرانی و خارجی قادر به انجام محاسبات و طراحی این گونه سازه ها می باشند. تولید این قطعات هنوز در کشور امکان پذیر نیست و معمولاً در به کشور چین یا ترکیه سفارش داده میگردد.
عکس نمای اسپایدرعکس نمای اسپایدرعکس نمای اسپایدر
این نوشته برگرفته از سایت ویکی پدیا می باشد، اگر نادرست یا توهین آمیز است، لطفا گزارش دهید: گزارش تخلف

پیشنهاد کاربران

بپرس