هجوم

/hojum/

مترادف هجوم: تاخت، تاخت وتاز، تعرض، تک، تهاجم، حمله، مهاجمه، یورش

برابر پارسی: تاخت و تاز، آفند، تازش، تک

معنی انگلیسی:
invasion, assault, incursion, infestation, onrush, scramble, storm, inrush, attack, crowding or swarming, offense, crowding

لغت نامه دهخدا

هجوم. [ هَُ ] ( ع مص ) بناگاه آمدن بر چیزی. ( منتهی الارب ) ( از اقرب الموارد ).
- هجوم آوردن ؛ حمله کردن. روی آوردن برای غلبه بر دشمن. ( یادداشت به خط مؤلف ) :
در آغوش دو عالم غنچه زخمی نمی گنجد
هجوم آورده بر دلها ز بس تاراج مژگانش.
خاقانی.
- هجوم بردن ؛ هجوم آوردن. ( یادداشت به خط مؤلف ).
- هجوم کردن ؛ هجوم آوردن. حمله کردن. رجوع به هجم شود.
|| درآمدن هر کسی بی دستوری. ( منتهی الارب ). دخول بی اذن. ( اقرب الموارد ). || به شتاب درآمدن.( منتهی الارب ) ( اقرب الموارد ). || شکسته و ویران شدن خانه. ( منتهی الارب ). || در مغاک فروشدن چشم کسی. ( منتهی الارب ) ( اقرب الموارد ). || دوشیدن آنچه را در پستان است. ( از اقرب الموارد ). دوشیدن. ( منتهی الارب ). || روی آوردن علم بر حقایق امور کسی را. ( از اقرب الموارد ). || ساکت شدن و اطراق. ( منتهی الارب ) ( اقرب الموارد ).

هجوم. [ هََ ] ( ع ص ) ناگاه درآینده بر کسی. ( منتهی الارب ). سریعالهجوم. ( اقرب الموارد ). || درآورنده. ( منتهی الارب ). || باد سخت که خانه ها را ویران کند و گیاه یز را برکند. ( منتهی الارب ) ( اقرب الموارد ). || ( اصطلاح صوفیه ) آنچه بقوت وقت و حال بر قلب وارد شود بی آنکه تصنع در آن بود. ( تعریفات ).

هجوم. [ هََ ] ( اِخ ) نام تیغ ابوقتاده حارث بن ربعی رضی اﷲ عنه است. ( منتهی الارب ).

فرهنگ فارسی

ناگاه حمله بردن، ناگاه در آمدن درجائی، یورش
۱-(مصدر ) بناگاه آمدن برچیزی . ۲- حملهکردن . ۳- (اسم ) دخول ناگهان . ۴- حمله یورش : (( وعاقبهالامر آوازهجوم کفار ونجوم فتن. تارکه ازدوسال بازمنتشر بود محقق گشت ... ) ) توضیح هجوم طریقه ایست که برای تصرف یک هدف نزدیک بوسیل. محارب. تن بتن بکارمیرود.هجوم خیزبلا توقفی است که مهاجم را بهدف می رساند . گاهی حملهازابتدا باهجوم شروع میشود وگاهی هجوم آخرین مرحل. حملهراتشکیل میدهد و بالاخره حمله درطی توسعه و پیشرفت خودهم اغلب شامل هجومهای جزئ بجزمیگردد. هجوم بایک حرکت شروع شده وبوصول بهدف تمام میشود واین دونوع عمل بلافاصله بتوالی هم انجام می گردد. یا هجوم متقابل . عبارت از عملیات آنی است بشکل مبارز. تن بتن که بوسیل. آن مدافع دشمن را که موفق به نفوذ یافتن درموضع اوشدهاستنابودساخته یا از آنجا طردش نموده و یالااقل مانع میشود که دشمن بتواند در آنجااستوارگردد.
ناگاه در آینده بر کسی در آورنده

فرهنگ معین

(هُ ) [ ع . ] (اِمص . ) حمله ، یورش .

فرهنگ عمید

۱. حملۀ ناگهانی، یورش، تاخت.
۲. [قدیمی] ناگاه درآمدن در جایی.

واژه نامه بختیاریکا

کُلِه شو؛ هَل پیله؛ کَن هیل

دانشنامه عمومی

هجوم (فیلم ۲۰۲۰). هجوم ( به انگلیسی: Invasion ) یک فیلم علمی تخیلی به کارگردانی فئودور بوندارچوک محصول سال ۲۰۲۰ کشور روسیه است. این فیلم اول ژانویهٔ ۲۰۲۰ در روسیه انتشار یافت و دنبالهٔ جاذبه ( فیلم ۲۰۱۷ ) است.
این حادثه سه سال پس از رویدادهای جاذبه ( فیلم ۲۰۱۷ ) اتفاق می افتد. جولیا ( با بازی ایرینا استارشنباوم ) که با کمک فناوری های فرازمینی از مرگ نجات یافته اکنون از توانایی های غیر معمول برخوردار است. این دختر موضوع تحقیقات آزمایشگاه های مخفی وزارت دفاع است. توانایی های جدید جولیا نه تنها توجه افراد زمینی را به خود جلب می کند بلکه آن ها به تهدیدی برای تمدن های فرازمینی تبدیل می شوند. به همین دلیل کره زمین تهدید به حمله می شود. هکان ( Hekon ) برگشته تا جولیا را نجات دهد، این بار با کمک سُل ( Sol ) . . .
• ایرینا استارشنباوم در نقش جولیا
• رینال مخامتوف در نقش هکان
• الکساندر پتروف در نقش آرتیوم تاکاچیف
• یوری بوریسوف در نقش وانیا
اولگ منشیکف در نقش سرهنگ والنتین لبدف
سرگئی گارماش در نقش معاون نخست وزیر
عکس هجوم (فیلم ۲۰۲۰)

هجوم (مجموعه تلویزیونی). هجوم ( انگلیسی: Invasion ) مجموعه تلویزیونی علمی - تخیلی آمریکایی است که توسط سیمون کینبرگ و داوید ویل برای اپل تی وی پلاس ساخته شده است و نخستین انتشار آن در ۲۲ اکتبر ۲۰۲۱ از اپل تی وی پلاس بود. [ ۲] [ ۳] این سریال با انتقادات متفاوتی روبرو شده است. در دسامبر ۲۰۲۱، سریال برای فصل پنجم تمدید شد[ ۴] که در ۲۳ اوت ۲۰۲۳ اولین قسمت آن پخش شد. [ ۵]
هجوم از طریق دیدگاه های مختلف افراد مختلف در قاره های مختلف در سراسر جهان دیده می شود. [ ۶]
گلشیفته فراهانی در نقش انیشا مالک
شامیر اندرسون در نقش تروانته وارد
کوتسونا شیئوری در نقش میتسوکی یاماتو
• فایرز نصار در نقش احمد «مانی» مالک ( فصل ۱ )
بیلی بارت در نقش کاسپار مورو
• آژی رابرتسون در نقش لوک مالیک
• تارا مویدی در نقش سارا مالک
• دایسوکه تسوجی در نقش کایتو کاواگوچی ( فصل ۱ )
سم نیل در نقش کلانتر جان بل تایسون ( خلبان: «آخرین روز» )
• ایندیا براون در نقش جمیلا هیوستون ( فصل ۲؛ تکرار: فصل ۱ )
• پدی هالند در نقش مونتگومری ( مونتی ) کاترمیل ( فصل ۲؛ تکرار: فصل ۱ )
انور جوکای در نقش کلارک ایوانز ( فصل ۲ )
• ندرا ماری تیلور در نقش رز کالاوی ( فصل ۲ )
• نایان گونزالس نورویند در نقش مایا کاستیلو ( فصل ۲ )
رینکو کیکوچی در نقش هیناتا
توگو ایگاوادر نقش مورای ایگورو
• تامارا لارنس در نقش لیرا
• لویی توگیل در نقش داروین چارلز
• کش واندرپویه در نقش آلفی آدمورا
اپل در ژانویه ۲۰۱۹ سفارش ساخت ده قسمت را به سایمون کینبرگ و دیوید ویل داد که نویسندگی و تهیه کنندگی اجرایی سریال را برعهده داشتند و آدری چون نیز تهیه کننده اجرایی این سریال بود. [ ۹] ددلاین گزارش داد که چاد فیهان برای مدت کوتاهی به عنوان مجری برنامه «از سر ناچاری» وارد شد، اما به زودی در سپتامبر ۲۰۱۹ این مجموعه را ترک کرد. [ ۱۰] زمانی که فیلمبرداری از سر گرفته شد، گفته می شود که یاکوب وربروگن کارگردان و تهیه کننده اجرایی این سریال با امی کافمن است، اندرو بالدوین و الیزا الیس نیز تهیه کننده اجرایی هستند. با این حال، گزارش های بیشتر بیان کردند که آماندا مارسالیس نیز برخی از قسمت های سریال را کارگردانی کرده است. [ ۱۱] [ ۱۲] بودجه ساخت هجوم ۲۰۰ میلیون دلار گزارش شده است. [ ۱۳] در ۸ دسامبر ۲۰۲۱، اپل این سریال را برای فصل دوم تمدید کرد. [ ۱۴]
عکس هجوم (مجموعه تلویزیونی)
این نوشته برگرفته از سایت ویکی پدیا می باشد، اگر نادرست یا توهین آمیز است، لطفا گزارش دهید: گزارش تخلف

جدول کلمات

یورش

مترادف ها

offense (اسم)
توهین، حمله، رنجش، دلخوری، تجاوز، یورش، اهانت، گناه، بزه، تقصیر، لغزش، هجوم، قانون شکنی

onset (اسم)
اصابت، حمله، شروع، تاخت و تاز، وهله، هجوم

influx (اسم)
ریزش، ورود، تاثیر، نفوذ، هجوم

invasion (اسم)
استیلاء، تعرض، تاخت و تاز، تهاجم، هجوم

inroad (اسم)
تعدی، حمله، تاخت و تاز، تکش، تهاجم، هجوم

throng (اسم)
گروه، جمعیت، ازدحام، هجوم

infestation (اسم)
هجوم

فارسی به عربی

بدایة , تدفق , غزو , مخالفة

پیشنهاد کاربران

هجوم ( روسی: Худжум، زبان های ترکی: Hujum ( طوفان یا حمله ) از عربی: هجوم ) مجموعه ای از سیاست ها و اقدامات انجام شده توسط حزب کمونیست اتحاد جماهیر شوروی به رهبری جوزف استالین، برای حذف همه مظاهر نابرابری جنسیتی مخصوصاً در سیستم های حجاب و انزوای زنان در آسیای میانه بود. نماد این دوران اغلب سوزاندن حجاب که زنان مسلمان اکثر مناطق اتحاد جماهیر شوروی به تن می کردند، بود، اما حذف حجاب تنها هدف از مبارزات نبود. حزب با این کار بر پیام های خود مبنی بر آزادی زنان در درون آگاهی طبقاتی تأکید دوباره می کرد. شوروی معتقد بود که با این کار می تواند راه را برای ساخت وساز سوسیالیسم روشن کند. هدف این کازار تغییر سریع زندگی زنان در جوامع مسلمان بود تا بتوانند در زندگی عمومی، کار مزدی و آموزش شرکت کنند و در نهایت به عضویت حزب کمونیست در آیند. در اصل تصور می شد این کار برای اجرای قوانینی که به زنان در جامعه مردسالار برابری می داد ایجاد شده بود اما در اصل برای وارد کردن زنان به نیروی کار بود. این برنامه در روز زن ۸ مارس ۱۹۲۷ آغاز شد و تغییری در سیاست بلشویک ها دربارهٔ آزادی مذهبی برای مسلمانان در آسیای میانه بود. هجوم بر خلاف هدف خود، توسط بسیاری از مسلمانان به عنوان تلاش خارجی ها، برای مثال روس ها، برای غالب کردن فرهنگ خود را بر فرهنگ بومی تاجیک ها، تاتارها و ازبک ها دیده می شد. بدین ترتیب حجاب سهواً به یک نشانگر هویت فرهنگی تبدیل شد. پوشیدن آن به یک فریضه مذهبی و نشانه مخالفت سیاسی و حمایت از ملی گرایی قومی بدل شد. با این حال، در طول زمان این کارزار یک موفقیت بود - سواد زنان افزایش یافت در حالی که چندهمسری، قتل ناموسی، کودک همسری و استفاده از حجاب کاهش یافت.
...
[مشاهده متن کامل]

حجاب در آسیای مرکزی ارتباط پیچیده ای با طبقات، قومیت و آیین مذهبی داشت. قبل از حکومت شوروی، زنان عشایری قزاق، قرقیز و ترکمن از یاشماک استفاده می کردند، حجابی که فقط دهان را می پوشاند. یاشماک در حضور بزرگان به کار می رفت و ریشه در عرف اسلامی داشت.
تاتارهای مهاجر از روسیه بی حجاب بودند. اگرچه آنان نیز مسلمان بودند، اما از قرن هفدهم تحت حاکمیت روسیه بودند و از بسیاری جهات اروپایی شده بودند. تنها ازبک ها و تاجیک های مستقر در منطقه پوشش حجاب داشتند که ظاهراً تیمور لنگ آغازگر آن بود. حتی در میان این جمعیت، حجاب به طبقه اجتماعی و مکان بستگی داشت. زنان شهری با چاچوون ( حجاب صورت ) و پرنجی ( حجاب بدن ) به رعایت حجاب می پرداختند، اگرچه هزینه ها گاه مانع از پوشش آن ها توسط زنان فقیرتر می شد. در همین حال، ازبک های روستایی چوپان می پوشیدند، جامه ای بلند که می توان آن را بالا کشید تا دهان را در حضور مردان بپوشاند.

هجومهجوم
منابع• https://fa.wikipedia.org/wiki/هجوم_(آسیای_میانه)
هجوم مفرس شده ی جوم هست
جوم =حمله کن
از مصدر تورکی
جومماق =حمله کردن
نمیدانم هجوم از کی وارد واژگان عرب شده، اما اگر بعد از حمله مغول به مسلمانان باشد احتمال اینکه این واژه ترکی و مغولی باشد زیاد است. اما قبل از آن، خیر
حمله ، سورن ✓
معنی هجوم: حمله
ریشه ی واژه ی #هجوم در عربی ✅
از بن جومماق اصلی ترکی به هجوم بردن است.
برای تلفظ و وارد شدن سه حرف به وزن عربی یک *ه* پشت واژه اضافه شده است. و از آن بن گرفته واژگانی مثل #تهاجم ، #مهاجم و غیره را ساخته است. ♦️
...
[مشاهده متن کامل]

( البته گاها فکر بر این است که هجوم خودش مشتق از اوچماق باشد اوچوم که به صورت فعل آمده است اما احتمال این بسیار کم است و خود جومماق فعل بن است اما بگونه ای است که نمیتوان از این تفسیر صرف نظر کرد. )

کارناگهانی
حمله ناگهانی

ترک تازی. . . به معنی حمله و یورش شدید ، غارت
حمله ناگهانی یورش تاخت
یورش، حمله.
حمله ناگهانی
سورن
این واژه عربی است و پارسی آن اینهاست:
اِبگات ( پهلوی: اِبگَت )
نیپات ( سنسکریت: نیپاتَ )
پَرمات ( سنسکریت: پْرَماتهیتَ )
فَرپَت ( اوستایی: فْرَپَت )
مشاهده ادامه پیشنهادها (١٠ از ١٤)

بپرس