هفهاف بن مهند راسبی

دانشنامه اسلامی

[ویکی فقه] هفهاف بن مهند راسبی یکی از شهدای کربلاست که بعد از امام حسین (علیه السلام) به شهادت رسید.
هفهاف بن مهند ساکن بصره بود، وی چون از قیام امام حسین (علیه السلام) آگاهی یافت، از بصره به یاری ایشان شتافت. اما هنگامی به کربلا رسید که امام (علیه السلام) شهید شده بود. از این رو وارد سپاه عمر سعد گردید و شمشیر از نیام برآورد و گفت:«یا ایُّهاالجُندُ المُجَنّد، أنَا الهَفهافُ بنُ المُهَنّد، أبغی عِیالَ مِحمّد»«ای سپاهیان فراهم آمده، من هفهاف بن مهنّدم، در جست و جوی خاندان محمّدم»آنگاه بر آنان حمله ور شد، او دلیرانه جنگید و افراد زیادی را کشت، تا آنکه افراد سپاه دشمن او را محاصره کردند، هفهاف پس از نبردی دلیرانه، سرانجام پنج نفر او را محاصره کردند و به شهادت رساندند.
ستودن امام سجاد از هفهاف
بنابر نقلی امام علی بن الحسین (علیه السلام) شجاعت هفهاف در روز عاشورا را ستوده است. شجاعت و جنگاوری او چنان بود که امام سجاد (علیه السّلام) دربارهٔ او فرمود: از زمان بعثت پیامبر تاکنون، مردم هیچ مبارزی را بعد از علی (علیه السّلام) همچون او ندیدند.
هفهاف در رکاب امام علی
مؤلف تنقیح المقال- بدون ذکر سند از سیره نویسان نقل نموده که هفهاف از شیعیان مخلص و شجاع امام علی (علیه السلام) بود. در جنگ های آن حضرت، حضور داشت.در جنگ صفین امام (علیه السلام) او را بر ازدیان بصره فرماندهی داد. بعد از شهادت امیرالمؤمنین (علیه السلام) هفهاف از اصحاب امام حسن و سپس امام حسین (علیهما السلام) گردید تا این که روز عاشورا در یاری سیدالشهداء به درجه رفیع شهادت نایل آمد.

[ویکی اهل البیت] این صفحه مدخلی از کتاب فرهنگ عاشورا است
از شهدای کربلاست. مردی دلیر و تکسوار از شیعیان بصره و از یاران امام علی علیه السلام در جنگ های سه گانه جنگ جمل، جنگ صفین و جنگ نهروان بود و در جنگ صفین، حضرت او را امیر طایفه ازد قرار داد. پس از شهادت امیرالمومنین، از یاران امام حسن مجتبی علیه السلام بود، سپس به امام حسین علیه السلام پیوست.
وقتی خبر حرکت امام را به سوی کوفه شنید، از بصره به سوی کربلا حرکت کرد. وقتی رسید که حادثه پایان یافته بود و با تیغ بر افراد سپاه عمر سعد حمله کرد. عده ای را کشت و خود به شهادت رسید.
جواد محدثی، فرهنگ عاشورا، نشر معروف.

پیشنهاد کاربران

بپرس