هلموت ریتر

دانشنامه عمومی

هلموت ریتر ( به آلمانی: Hellmut Ritter ) شرق شناس، کارشناس الهیات و متن شناسی زبان های لاتین و یونانی، استاد زبان های فارسی و عربی و نویسنده و پژوهشگری آلمانی بود.
هلموت ریتر در سال ۱۸۹۲ در لیشتناو از توابع هسن آلمان بدنیا آمد. پس از پایان دوره دبیرستان حدود سه سال به تحصیل در زمینه خاورشناسی نزد کارل بروکلمان و پاول کاله مشغول بود.
پس از آن به استراسبورگ نزد تئودور نولدکه، لندآور و فرانک رفت و از آنان دروس الهیات و متن شناسی زبانهای لاتین و یونانی را آموخت. سال ۱۹۱۳ به عنوان پژوهشگر در مؤسسه تاریخ و تمدن خاور زمین در هامبورگ آغاز به کار کرد و در سال ۱۹۱۴ در سن ۲۲ سالگی آزمون شفاهی دوره دکترا را در دانشگاه بن پشت سر نهاد و در سال ۱۹۱۹ در سن ۲۶ سالگی بدون ارائه رساله تخصصی به کرسی استادی خاورشناسی دانشگاه هامبورگ فراخوانده شد.
در سال ۱۹۲۷ او را به ریاست انجمن آلمانی پژوهشهای خاور زمین در استانبول برگزیدند. در سال ۱۹۳۶ در آغاز به سمت دانشیاری و دو سال بعد به سمت استادی زبانهای عربی و فارسی دانشگاه استانبول برگزیده شد. در سالهای جنگ جهانی دوم تا سال ۱۹۴۹ ترکیه را ترک نکرد. در این سال بر کرسی استادی موقت و در سال ۱۹۵۳ بر کرسی استادی تمام وقت شرق شناسی دانشگاه فرانکفورت نشست. در سال ۱۹۶۹، در زمان پیری و ناتوانی، برای همیشه به آلمان بازگشت و به گونه ای پرشور به کار پژوهش سرگرم شد. ریتر در روز ۱۹ ماه مه ۱۹۷۱ در سن هشتاد سالگی درگذشت.
• ترجمه فرق الشیعه حسن بن موسی نوبختی در ۱۹۳۱
دریای جان
• منتخب آثار امام محمد غزالی زیر عنوان «کیمیای سعادت»
• زبان تشبیه در شعر نظامی
• تصحیح و ترجمه متون الهی نامه عطار و الاسلامیین اشعری، فرق الشیعه نوبختی، غایه الحکیم نوشته حکیم مجریطی، هفت پیکر نظامی، سوانح احمد غزالی.
• زبان خیال انگیز نظامی، هلموت ریتر، سید سعید فیروزآبادی، ( ۱۳۹۹ ) ، مؤسسه پژوهشی میراث مکتوب.
عکس هلموت ریتر
این نوشته برگرفته از سایت ویکی پدیا می باشد، اگر نادرست یا توهین آمیز است، لطفا گزارش دهید: گزارش تخلف

پیشنهاد کاربران

هلموت ریتر ( به آلمانی: Hellmut Ritter ) شرق شناس، کارشناس الهیات و متن شناسی زبانهای لاتین و یونانی، استاد زبانهای فارسی و عربی و نویسنده و پژوهشگر پرتوان آلمانی است.
زندگی [ویرایش]
هلموت ریتر در سال ۱۸۹۲ در لیشته ناو از توابع هسن آلمان پا به جهان گذارد. پس از پایان دوره دبیرستان حدود سه سال به تحصیل در زمینه خاورشناسی نزد کارل بروکلمان و پاول کاله مشغول بود.
...
[مشاهده متن کامل]

پس از آن به استراسبورگ نزد تئودور نولدکه، لندآور و فرانک رفت و از آنان دروس الهیات و متن شناسی زبانهای لاتین و یونانی را آموخت. سال ۱۹۱۳ به عنوان پژوهشگر در مؤسسه تاریخ و تمدن خاور زمین در هامبورگ آغاز به کار کرد و در سال ۱۹۱۴ در سن ۲۲ سالگی آزمون شفاهی دوره دکترا را در دانشگاه بن پشت سر نهاد و در سال ۱۹۱۹ در سن ۲۶ سالگی بدون ارائه رساله تخصصی به کرسی استادی خاورشناسی دانشگاه هامبورگ فراخوانده شد.
در سال ۱۹۲۷ او را به ریاست انجمن آلمانی پژوهشهای خاور زمین در استانبول برگزیدند. در سال ۱۹۳۶ در آغاز به سمت دانشیاری و دو سال بعد به سمت استادی زبانهای عربی و فارسی دانشگاه استانبول برگزیده شد. در سالهای جنگ جهانی دوم تا سال ۱۹۴۹ ترکیه را ترک نکرد. در این سال بر کرسی استادی موقت و در سال ۱۹۵۳ بر کرسی استادی تمام وقت شرق شناسی دانشگاه فرانکفورت نشست. در سال ۱۹۶۹، در زمان پیری و ناتوانی، برای همیشه به آلمان بازگشت و به گونه ای پرشور به کار پژوهش سرگرم شد. ریتر در روز ۱۹ ماه مه ۱۹۷۱ در سن هشتاد سالگی چشم از جهان فرو بست.
آثار [ویرایش]
دریای جان
منتخب آثار امام محمد غزالی زیر عنوان «کیمیای سعادت»
زبان تشبیه در شعر نظامی
تصحیح و ترجمه متون الهی نامه عطار و الاسلامیین اشعری، فرق الشیعه نوبختی، غایه الحکم مجریطی، هفت پیکر نظامی، سوانح احمد غزالی.
منابع [ویرایش]
روزنامه قدس
شورای گسترش زبان فارسی
[نهفتن]
ن • ب • و
محمد عطار نیشابوری
آثار و نوشته های مهم
اسرارنامه • مختارنامه • منطق الطیر • تذکرةالاولیا
جای های مرتبط
نیشابور • شادیاخ • کدکن • آرامگاه عطار نیشابوری • دبیرستان عطار
افراد مرتبط
جلال الدین محمد بلخی • سلطان ولد • هلموت ریتر
رویدادهای مرتبط
حملهٔ مغول به نیشابور • ۲۵ فروردین
دیگر
هفت شهر عشق • نمایش هفت شهر عشق • بی تو به سر نمی شود • آه باران ( آلبوم ) • ساز خاموش ( آلبوم موسیقی ) • سرود مهر ( آلبوم موسیقی ) • دریای جان ( کتاب ) • دود عود
رده های صفحه: خاورشناسان خاورشناسان اهل آلمان
از ویکی پدیا
قس فارسی دیگر
هلموت ریتر Helmut Ritter ، خـاور شناس ، کارشناس الهیات و متن شناسی زبانهای لاتین و یونانـی ، استاد زبانهای فارسی و عربی و نویسنده و پژوهشگر پر توان آلمانی به سبب نوشته ها و ترجمه های گرانسنگی که در متن های فارسی و فرهنگ پر غنای ایرانی دارد ، برای بیشتر اهل پژوهش و مطالعه در ایران نامی آشناست .
هلموت ریتر در سال 1892 در « لیشته ناو » Lichtenau از توابع « هسن »Hessen آلمان پا به جهان گذارد. پس از پایان دوره دبیرستان که زبان های لاتین و یونانی را هم در بر می گرفت ، از « کاسل »Kassel برای تحصیلات عالی به شهر « هاله » Halle واقع در مسیر رود « زاله » Salle رفت . آنجا نزدیک سه سال به آموختن خاور شناسی نزد کارل بروکلمن Karl Bruckmann و پاول کاله Paul Kalle سرگرم بود .
پس از آن به اشتراسبورگ Strausburg نزد تئو دور نولدکه Theodor Nuldke، لندآور Landauer و فرانک Frank رفت و در این ما بین از دروس الهیات و متن شناسی زبانهای لاتین و یونانی نیز بهره گرفت . سال 1913 به عنوان پژوهشگر در موسسه تاریخ و تمدن خاور زمین در هامبورگ Hamburg آغاز به کار کرد و در سال 1914 در سن 22 سالگی آزمون شفاهی دورهً دکترا را در دانشگاه بن Bonn پشت سر نهاد .
آنگاه جنگ جهانی اول او را به خدمت سربازی فرا خواند و روانه استانبول شد . در هنگام سربازی به عنوان مترجم یکی از فرماندهان ارتش آلمان به عراق و فلسطین رفت . پس از پایان جنگ ، در سال 1919 در سن 26 سالگی بدون ارائه ً رساله ً تخصصی به کرسی استادی خاور شناسی دانشگاه هامبورگ فراخوانده شد .
در سال 1927 او را به ریاست انجمن آلمانی ی پژوهش های خاور زمین در استانبول برگزیدند. در سال 1936 در آغاز به سمت دانشیاری و دو سال بعد به سمت استادی زبانهای عربی و فارسی دانشگاه استانبول را عهده دار شد . در سالهای جنگ جهانی دوم تا سال 1949 ترکیه را ترک نکرد . در این سال بر کرسی استادی موقت و در سال 1953 بر کرسی استادی تمام وقت شرق شناسی دانشگاه فرانکفورت Frankfurt نشست . در سال 1969 ، در زمان پیری و ناتوانی ، برای همیشه به آلمان بازگشت و به گونه ای پر شور به کار پژوهش سرگرم شد. ریتر در روز 19 ماه مه 1971 در سن هشتاد سالگی چشم از جهان فرو بست .
« دریای جان » مهم ترین و چشمگیر ترین اثر ریتر است . این کتاب دستامد سالها پژوهش و تلاش پر بار وی در پهنهً عرفان اسلامی و متون منظوم ایرانی است که در آن به بایسته ترین وجهی آثار و احوال و ابعاد روحی شیخ فرید الدین عطار نیشابوری را به بررسی و تحلیل گذارده است . هلموت ریتر درباره این اثر خود می گوید : « یک چیزی راخوب می دانم وآن اینکه می توانم در شخصیت دیگران حلول کنم ». کتاب « دریای جان » به گفته ً محمود اسعدی ، دبیر کنگره جهانی عطار نیشابوری ، « اثری است پیشرو و به ارزش یک دایره المعارف . اثری که هم عرفان اسلامی و هم شعر عرفانی فارسی را به نحو بی نظیری تفسیر می کند . اثری که قابل تصور نیست روزی کهنه شود » .
از دیگر آثار این پژوهشگر توانمند می توان کتاب های زیر را نام برد :
منتخب آثار امام محمد غزالی زیر عنوان « کیمیای سعادت » ، « زبان تشبیه در شعر نظامی » ، و نیز تصحیح و ترجمه متون زیر؛ تصحیح « الهی نامه » عطار ، « الاسلامیین » اشعری ، « . . .

بپرس