هوراها

دانشنامه عمومی

هورآها. هور آها ( یا آها یا هوروس آها ) در مصرشناسی کنونی دومین فرعون دودمان نخست مصر باستان شناخته می شود. او نزدیک به سده سی و یکم پیش از میلاد می زیست. شاه هور آها، که اغلب او را به نام «مِنِس» می شناسند، شخصیتی اسرارآمیز در تاریخ مصر است. او نخستین فرمانروایی بود که مصر را حدود ۳ هزار سال پیش از میلاد متحد کرد. گرچه سَلَف او، «نارمر»، از فرمانروایان مصر علیا، مصر را با پیروزی های قاطع نظامی یکپارچه کرده بود، اما هورآها بود که در نقش پادشاه مقدس، هور، خدای زنده بر روی زمین، ظاهر شد. هورآها را، مثل فرعون های نخستین، در ابیدوس در مصر علیا، دفن کردند. قدرت او از مهارت در جنگ و سیطره بر مسیرهای بازرگانی سودآور با مصر سفلی و حتی بین النهرین ریشه می گرفت.
نزدیک سده سی و دوم پیش از میلاد پدر هور آها، نارمر، مصر علیا و سفلی را یکپارچه کرده بود. هور آها در سنی نزدیک به سی سالگی به پادشاهی رسید. افسانه ها می گویند که او توسط یک اسب آبی، تجسم زمینی خدای ست، برده شد. با تصور اینکه او همان منس افسانه ای است، داستان دیگری که در آن او هنگام شکار توسط یک اسب آبی کشته می شود، جریان داشت.
همسر اصلی هور آها بنریب بود و نامش در کنار نام هور آها در بعضی اشیای تاریخی از جمله مقبره ای در ابیدوس، آمده است. [ ۲] هور آها همسر دیگری به نام خنثاپ نیز داشت که دجر از او به دنیا آمد.
مِنِس یا هورآها را، معمولاً نخستین فرعون می دانند. اما شاید نارمر نخستین فرعون باشد و شاید نارمر نام دیگر منس بوده است. بر سر اینکه هور آها به درستی چه کسی بوده دیدگاه های گوناگونی مطرح است. بعضی بر این باورند که هور آها همان منس بوده و همان دو مصر را یکپارچه کرده است. [ ۳] بعضی دیگر اما بر این باورند که او پسر نارمر بوده و نارمر این یکپارچگی را بر پا ساخته است. باور بر این است که نارمر و منس هر دو یک شخصیت بوده اند؛ شواهدی از جمله لوحه نارمر حکایت از درستی این فرضیه دارند و او را یکپارچه کننده مصر و پدر هور آها معرفی می کنند. [ ۴]
عکس هورآها
این نوشته برگرفته از سایت ویکی پدیا می باشد، اگر نادرست یا توهین آمیز است، لطفا گزارش دهید: گزارش تخلف

دانشنامه آزاد فارسی

هوراها (Horae)
در اساطیر یونان، الهگانفصل ها. تعدادشان سه یا چهار تن ذکر شده است. در ایلیادهومر، تنها نگهبان دروازه های المپبودند، اما در اودیسهتغییر فصول به دست آنان بود. بعدها هِزیودنام آنان را به این شرح ذکر کرده است: دیکه(عدالت)، اِئونومیا(نظم) و ایرنه(صلح)؛ آنان دختران زئوسو تمیسو تجسم نظم و نگهبان فرآیند کشاورزی بودند. در آتن باستان، هوراها دو تن بودند؛ تالو، الهۀ گل ها و بهار، و کارپو، الهۀ میوه های تابستانی، و جشن آنان را هورایامی گفتند. در اسطوره های یونانی دوره های بعد، هوراها عبارت بودند از چهار فصل، دختران هِلیوس، خدای خورشید، و سِلِنه، الهۀ ماه. هنگامی که روز به دوازده قسمت مساوی تقسیم شد، آنان هورانامیده شدند و واژۀ انگلیسی آوئربه معنای ساعت از آن مشتق شده است

پیشنهاد کاربران

بپرس