هیدروژنه کردن

دانشنامه عمومی

هیدروژنه کردن ( به انگلیسی: Hydrogenation ) در شیمی و به خصوص در صنایع غذایی عبارت است از واکنش گاز هیدروژن ( H2 ) با یک ماده شیمیایی سیر نشده و تولید ماده اشباع که عمدتاً در حضور کاتالیست مناسب همانند نیکل، پالادیوم، پلاتینیوم انجام می شود. [ ۱] این واکنش معمولاً برای اشباع کردن هیدروکربنها استفاده می شود. در واقع طی این فرایند تعداد پیوندهای دوگانه و سه گانه کاهش میابد. هیدروژن خالص معمولاً به صورت تک اتمی یافت نمی شود، بلکه آن را به صورت جفت در مولکول های دواتمی ( H2 ) میابیم. کاتالیست یا کاتالیزور هم ماده است که در واکنش ها استفاده می شود تا آن واکنش در دمای پایین تر و سرعت بیشتری به وقوع بپیوندد. البته هر واکنشی کاتالیست های مخصوص به خود را دارد. در نتیجه هیدروژنه کردن ( هیدروژناسیون ) بدون حضور کاتالیزور نیاز به دمای بالایی دارد.
عکس هیدروژنه کردنعکس هیدروژنه کردنعکس هیدروژنه کردنعکس هیدروژنه کردنعکس هیدروژنه کردن
این نوشته برگرفته از سایت ویکی پدیا می باشد، اگر نادرست یا توهین آمیز است، لطفا گزارش دهید: گزارش تخلف

پیشنهاد کاربران

بپرس