ورقه بن نوفل

فرهنگ فارسی

ورقه بن نوفل بن اسد بن عبدالعزی از طایفه قریش است . وی پیش از تولد رسول اکرم میزیست . با آنکه در عصر جاهلیت بسر میبرد از بت ها دوری گرفت و از قربانیهائی که برای بتان میکردند امتناع نمود او اوایل عصر نبوت را درک کرد ولی قبل از شروع دعوت اسلام وفات یافت . اشعاری بدو منسوب است که از تفکر عمیق وی حکایت می کند .

دانشنامه اسلامی

[ویکی فقه] ورقة بن نوفل. ورقة بن نوفل قریشی، پسرعموی خدیجه، همسر پیامبر (صلی الله علیه و آله وسلم) بود. براساس برخی نقل ها «ورقه» قبل از ظهور اسلام، در جست وجوی دین حقیقی و الهی بود و در نهایت به مسیحیت ـ که دین حق آن زمان بود ـ معتقد شد و آشنایی بسیاری با کتاب مقدس پیدا کرد. مهم ترین بخش زندگی او که در تاریخ آمده (و البته باید مورد بررسی قرار گیرد)، هنگامی است که پیامبر (صلی الله علیه و آله وسلم) خبر نبوت خود را به خدیجه می دهد و او نیز به سراغ ورقه ـ پسرعموی مسیحی خود ـ رفته و «ورقه» نیز نبوت پیامبر را تصدیق می کند.
ورقة بن نوفل بن اسد بن عبدالعزی پسرعموی خدیجه همسر پیامبر (صلی الله علیه و آله وسلم) بود.

[ویکی فقه] ورقة بن نوفل قریشی، پسرعموی خدیجه، همسر پیامبر (صلی الله علیه و آله وسلم) بود. براساس برخی نقل ها «ورقه» قبل از ظهور اسلام، در جست وجوی دین حقیقی و الهی بود و در نهایت به مسیحیت ـ که دین حق آن زمان بود ـ معتقد شد و آشنایی بسیاری با کتاب مقدس پیدا کرد. مهم ترین بخش زندگی او که در تاریخ آمده (و البته باید مورد بررسی قرار گیرد)، هنگامی است که پیامبر (صلی الله علیه و آله وسلم) خبر نبوت خود را به خدیجه می دهد و او نیز به سراغ ورقه ـ پسرعموی مسیحی خود ـ رفته و «ورقه» نیز نبوت پیامبر را تصدیق می کند.
ورقة بن نوفل بن اسد بن عبدالعزی پسرعموی خدیجه همسر پیامبر (صلی الله علیه و آله وسلم) بود.
← یادآوری یک نکته
«ورقة» با دین قریش مخالف بود و به دنبال دین حقیقی و الهی می گشت که در جست وجوی همین هدف، همراه شخص دیگری به حضور راهبی در موصل رفت و در نهایت به مسیحیت اعتقاد پیدا کرد. او با کتاب مقدس و آموزه های مسیحیت و یهودیت آشنا بود.
آگاهی ورقه از نبوت پیامبر
مهم ترین حضور «ورقة» در تاریخ، مدتی کوتاه پس از بعثت می باشد که پیامبر (صلی الله علیه و آله وسلم) خبر نبوت خود را به خدیجه داده و او نیز این ماجرا را به اطلاع پسرعموی مسیحی خود می رساند:خدیجه (خطاب به پیامبر) گفت: خوشدل باش و پای مردی کن، قسم به آن خدایی که جان خدیجه به فرمان اوست، امیدوارم پیامبر این امت باشی. آن گاه برخاست و لباس (بیرون) به تن کرد و نزد پسرعموی مسیحی اش «ورقة» رفت که با تورات و انجیل و پیروانشان آشنایی کامل داشت و ماجرا را به وی گفت. ورقه گفت: «قدوس! قدوس! به خدایی که جان ورقه به فرمان اوست، اگر آن چه می گویی راست باشد، ناموس اکبر (نزد شوهرت) آمده است (مقصود از ناموس، همان جبرئیل بود) همان ناموسی که به سوی موسی (علیه السلام) آمده بود و او (محمد) پیامبر این امت است، به او بگو پای مردی کند. خدیجه پیش پیامبر آمد و سخنان «ورقه» را به وی گفت». این خبر به نقل های مختلف و با عباراتی متفاوت، در منابع شیعه و اهل سنت ذکر شده است.
سخن ورقه به بلال
...

دانشنامه آزاد فارسی

وَرَقَةُ بنِ نوفِل
عابد و حکیم مکّه در پایان دورۀ جاهلیت و پسرعموی حضرت خدیجه. پیش از ظهور اسلام به مسیحیت گروید. رابطۀ او با پیامبر اسلام (ص) از دو جنبه اهمیت دارد: یکی آن که وقتی نزول وحی به پیامبر (ص) و نشانه های نبوّت را از زبان خدیجه کبری شنید آن را تأیید کرد، گرچه عصر رسالت را در نیافت و درگذشت. دیگر آن که برخی دشمنان اسلام ادعا کردند که قرآن را، او به پیامبر (ص) تعلیم داده است؛ گرچه مردم هرگز ندیده و نشنیده بودند که او در عمر طولانی اش دربارۀ حقایقی چون معارف قرآن سخن بگوید و اصلاً از علومی که در قرآن کریم مطرح شده است، بی اطّلاع بود.

پیشنهاد کاربران

بپرس