ولکان

دانشنامه عمومی

ولکان (اسطوره). وُلکان ( به لاتین: وولکانوس ) ، با نام مستعار مولسیبر، رب النوع آتش و فلزکاری، در اساطیر روم محسوب می شد. وی خدای سودمندی های آتش و همین طور خدای ممانعت کننده از سوزانندگی آتش به شمار می آمد. این آتش، در دین باستانی رومیان و همین طور در مذهب نئوپاگانیسم رومی ، از جمله شامل آتش حاصل از آتشفشان می شد . او در اساطیر اتروسکی به عنوان ستلانس شناخته شده است. ولکان در یک جشنواره سالانه که همه ساله در ۲۳ اوت برگزار می شد و به نام وولکانالیا معروف بود، پرستش می شد.
این ایزد، به قدیمی ترین و باستانی ترین مرحله از مذهب رومی ها تعلق دارد: واررو با استناد به آننالس ماگزیمی، به یاد می آورد که پادشاه تیتوس تایتوس، دارای معابدی اختصاصی برای مجموعه ای از خدایان بود که در میان آن خدایان وولکان نیز حضور داشت.
ولکان با خدای یونانی آتش و فلزکاری، یعنی هفائستیوس، یگانه تلقی می شد. [ ۱]
وولکان یک ایزد آتش کهن ایتالیایی بود که خصوصاً با آتش مخرب و ویرانگر پیوند نزدیکی داشت. او به عنوان واسطه یا وسیله ای برای دور نگهداشتن خطر آتش، پرستش می شد و بیشترین تعداد محراب ها و معابد او، در محل هایی بود که بیش از همه از آتش می ترسیدند، مثل نواحی نزدیک آتشفشان ها و جاهایی که انبار غلات در آنجا بیشتر بود. به طور مشخص در بندراوستیا ، پرستشگاه ها و محراب های وولکانوس هم زیادتر بودند. جالب است که معابد وولکان همیشه بیرون از دیوارهای شهر قرار داشت.
وولکان با چند ایزدبانوی اصلی و اولیه در ارتباط بود، به ویژه با مایا یا مادر زمین یا زمین مادر و همین طور با وستا ، در نقش ایزدبانوی زمین. وولکان را پدر سرویوس تولیوس، یکی از شاهان رم باستان می دانستند که رابطه فرزندی خود را با استعداد مفید و کارآمدش که می توانست آتش بر سر دشمنانش بریزد، ثابت کرد.
شاید عجیبترین رسم در رابطه با وولکان، قربانی کردن ماهی های زنده بود، که آن ها را بر آتش هایی که در کرانه رود تیبر روشن می کردند، می انداختند تا آن ایزد را راضی کنند که اشیاء آسیب پذیر را از سوختن حفظ کند.
وولکان تا قبل از دورانکلاسیک، یعنی تا زمان نفوذ و غلبه فرهنگ یونانی، وجه اشتراک زیادی با هفائستوس نداشت و فقط در این دوران متأخر بود که همچون آهنگری شبیه هفائستوس تصویر شد کهپیشبند چرمی و پیراهنی پوشیده که بازوی راستش را آزاد و برهنه گذاشته است و با پتک و سندان و انبر و گیرهٔ آهنگری سر و کار دارد. [ ۲]
عکس ولکان (اسطوره)عکس ولکان (اسطوره)عکس ولکان (اسطوره)عکس ولکان (اسطوره)

ولکان (کلرادو). ولکان ( به انگلیسی: Vulcan ) یک منطقهٔ مسکونی در ایالات متحده آمریکا است که در شهرستان گانیسون، کلرادو واقع شده است. [ ۱] ولکان ۲٬۷۲۰ متر بالاتر از سطح دریا واقع شده است.
عکس ولکان (کلرادو)عکس ولکان (کلرادو)عکس ولکان (کلرادو)

ولکان (کمیک). وُلکان ( به انگلیسی: Vulcan ) با نام اصلی گابریل سامرز، یک شخصیت خیالی شرور بزرگ در کتاب های کامیک منتشر شده توسط مارول کامیکس است، که اغلب با مجموعه مردان ایکس در ارتباط است. شخصیت وُلکان توسط نویسنده اد بروبیکر و هنرمند ترور هرسین خلق شده است که برای اولین بار در شمارهٔ ۱ مجموعه مردان ایکس: ددلی جنسیس، در ژانویه ۲۰۰۶ معرفی شد. او سومین برادر در خانوادهٔ سامرزها، و برادر کوچکتر شخصیت هایی شامل سایکلاپس و هاوک است.
بر طبق اطلاعات خالق این شخصیت اد بروبیکر، وُلکان دارای پتانسیل پنهانی است که به او اجازه کامل تولید و کنترل بر هفت عنصر ( آتش، آب، زمین، باد، روشنایی، تاریکی و الکتریسیته ) را می دهد. او را جهش یافته ای در سطح امگا در نظر می گیرند که توانایی هایش با دیگر قهرمانان یا شروران ایزدگونه از جمله موج سوار نقره ای، جین گری یا یورش برابری می کند.
عکس ولکان (کمیک)
این نوشته برگرفته از سایت ویکی پدیا می باشد، اگر نادرست یا توهین آمیز است، لطفا گزارش دهید: گزارش تخلف

دانشنامه آزاد فارسی

وُلْکان (Vulcan)
(یا: وولکانوس) در اساطیر روم، خدای آتش و نابودی، همتای هفایستوس در اساطیر یونان در دوره های بعد. جشن اصلی او موسوم به وولکانالیا در ۲۳ اوت برگزار می شد، اما قدیمی ترین جشن او فورناکالیا بود که در آن او را در مقام خدای کوره ها می پرستیدند. در رُم، وولکاناله، منطقه ای با یک پرستشگاه در بخش شمالی فوروم، وقف او بود؛ او را مولکیبر، دورکنندۀ آتش، نیز می نامیدند.

پیشنهاد کاربران

ولکان رومی و آلمانی است
ولکان بی ترکی یعنی آتشفشان .
این اسم ریشه ی ترکی داره نمی دونم این حرفا رو از کجا در میارن یا ربط میدن به عربی یا زرتشت که بگن ریشه ی همه ی اسم ها فارسه.
پخته شده ، گرم وسردچشیده
Vulcano = خدای آتش
آتشفشان
اتش

بپرس