ویتامین د

فرهنگ عمید

ویتامینی موجود در روغن ماهی، گوشت، زردۀ تخم مرغ، شیر، و کره. فقدان آن باعث ابتلا به راشیتیسم می گردد.

دانشنامه آزاد فارسی

ویتامین د (cholecalciferol)
(یا: کول کلسیفرول) نوعی مادۀ شیمیایی محلول در چربی. در جذب کلسیم و فسفات استخوان ها نقش دارد. در جگر، روغن ماهی، و مارگارین یافت می شود. در صورتی که فرد به قدر کافی در معرض نور آفتاب قرار گیرد، در پوست نیز تولید می شود. فقدان ویتامین د موجب راشیتیسم۱ (نرمی استخوان) و سایر بیماری های استخوان می شود.
rickets

پیشنهاد کاربران

بپرس