ویره

لغت نامه دهخدا

ویره. [ رَ/ رِ / وَ رَ / رِ / وِ رَ / رِ ] ( اِ ) آن رستنی است که ساق ندارد و بر درخت پیچد و بالا رود مانند کدو و بر زمین پهن شود چون هندوانه و خربزه و امثال آن. ( انجمن آرا ) ( آنندراج ). درختی است که ساق ندارد و بر زمین پهن شود مانند بیاره خربزه و هندوانه و یا به چوب و درخت بالا رود همچو کدو و عشقه و امثال آن. ( برهان ). رجوع به جهانگیری و مؤیدالفضلا و رشیدی شود.

ویره. [ ] ( اِخ ) دهی است جزءبخش شهریار شهرستان تهران. در جلگه واقع و معتدل است. سکنه آن 247 تن و آب آن از قنات و محصول آن غلات ،صیفی ، چغندرقند، باغات سیب قندک و شغل اهالی زراعت است. راه مالرو دارد و از طریق علیشاه عوض و قاسم آباد میتوان ماشین برد. ( از فرهنگ جغرافیایی ایران ج 1 ).

فرهنگ فارسی

(اسم ) گیاهی که ساق ندارد خواه بر زمین پهن شودمانند بیار. خربزه و هندوانه وخواه بر چوب و درخت بالا رود مانند کدو عشقه .

فرهنگ عمید

گیاهی که ساقۀ آن راست بالا نمی رود و روی زمین می خوابد، مانند بتۀ خربزه.

دانشنامه عمومی

ویره (گیاه). پیچ یا ویره یا بالارونده ( لاتین vīnea "تاک انگور"، "تاکستان"، از vīnum "شراب" ) به هر گیاهی گفته می شود که عادت رشد آن بالارونده باشد یا دارای ویره یا ساقه های رونده ( رانر ) باشد. واژه پیچ همچنین می تواند به خود این ساقه ها یا رانرها اشاره داشته باشد، برای مثال، چوب برخی پیچ ها در کار حصیربافی استفاده می شود.
در بخش هایی از جهان، از جمله جزایر بریتانیا، اصطلاح «پیچ» معمولاً منحصراً به تاک های انگور ( ویتیس ) گفته می شود در حالی که اصطلاح «بالارونده» برای همه گیاهان بالارونده به کار می رود. ویره یا بالارونده در گیاه شناسی به ساقه ها و برگ های ویژه ای در گیاهان که شکلی نخ مانند دارند و برای بالا رفتن و چسبیدن و اتکا به سطوح دیگر می رویند، گفته می شود. در قدیم نوع رستنی های ویره دار مانند کدو و هندوانه را هم ویره می گفتند.
عکس ویره (گیاه)
این نوشته برگرفته از سایت ویکی پدیا می باشد، اگر نادرست یا توهین آمیز است، لطفا گزارش دهید: گزارش تخلف

پیشنهاد کاربران

گیاهی که ساقه ش
راست بالا نمیره و روی زمین میخوابه

بپرس