پاستوریزه کردن


معنی انگلیسی:
pasteurize

فرهنگ فارسی

( مصدر ) گرم کردن آبجو و شراب و شیر و غیره بنا بر اصول علمی پاستور برای از بین بردن موجودات تخمیری آن .

فرهنگستان زبان و ادب

{pasteurize} [علوم و فنّاوری غذا] عمل از بین بردن همۀ ریزاندامگان های بیماری زا و کاهش ریزاندامگان های غیربیماری زا در مواد

دانشنامه آزاد فارسی

پاستوریزه کردن (pasteurization)
از روش های کاهش میکروارگانیسم ها یا موجودات ذره بینی موجود در مواد غذایی و پیش گیری از بیماری. این روش سبب ازبین رفتن باکتری های مضر می شود و از پیشرفت سریع سایر باکتری ها نیز جلوگیری می کند. برای پاستوریزه کردن شیر، آن را تا دمای ۷۲ درجۀ سانتی گراد به مدت پانزده ثانیه حرارت می دهند و سپس، به سرعت تا دمای دَه درجۀ سانتی گراد یا کمتر سرد می کنند. طی این فرآیند، باکتری های سودمند نیز از بین برده و از خاصیت غذایی شیر کاسته می شود. آزمایش های لوئی پاستور در دهۀ ۱۸۵۰ و ۱۸۶۰ با شراب و آب جو نشان داد که حرارت دادن تکثیر باکتری ها و درنتیجه روند ترش شدن محصولات را کند می کند. پاستوریزه کردن شیر در صنایع لبنیات کشورهای اسکاندیناوی و امریکا پیش از ۱۹۰۰ رواج یافت، زیرا این کشورها دریافته بودند که از این طریق، باکتری های عامل بیماری سل، حصبه، دیفتری، و اسهال نیز نابود می شوند.

مترادف ها

pasteurize (فعل)
پاستوریزه کردن

پیشنهاد کاربران

بپرس