پرولین

دانشنامه عمومی

پرولین ( به انگلیسی: Proline ) با نماد Pro یا P و فرمول شیمیایی «C5H9NO2» یک ترکیب منحصر به فرد در ساختمان پروتئین ها است. گرچه این ماده به عنوان یکی از بیست اسید آمینه ی اصلی تشکیل دهندهٔ ساختمان پروتئین ها شناخته می شود، ولی واقعیت آن است که پرولین یک ایمینواسید می باشد. همچنین تنها اسید آمینه ای است که گروه α - آمینوی آن علاوه بر اتصال به کربن α به زنجیره جانبی آن نیز متصل است  بنابر این گروهα آمین یک نوع آمین نوع دوم است؛ پرولین به عنوان یک α - ایمینواسید طبقه بندی می شود و تشکیل حلقه آلیفاتیک پنج ضلعی را میدهد. کدهای ژنتیکی پرولین عبارتند از: CCU، CCC، CCA، CCG.
این ترکیب دو ایزومر فضایی S و R دارد که فرم S آن فراوانتر است.
در واقع به جز پرولین، همه اسیدهای آمینه در مولکول خود یک گروه آمینی و کربوکسیلی دارند که به واسطه اتصال به کربن آلفا α - اسید آمینه خوانده می شود.
پرولین در گیاهان اغلب نقش تسهیل کننده اثر تنش ها را عهده دار است. به عنوان مثال، توانایی پرولین در کاهش اثرات منفی تنش شوری بارها آزمایش و گزارش شده است. همچنین، گزارش شده است که این اسید آمینه در کشت بافت گیاهان بسیار سودمند است. فایده افزودن پرولین به محیط کشت گیاهان به نحوی است که، در قیاس با سایر اسید آمینه ها، موجب رشد سالمتر و مطلوبتر بافت در معرض تنش می شود. [ ۲]
پرولین در آبزیان
اسید آمینه پرولین در آبزیان مانند ماهی سوف ، قزل آلا ، اردک ماهی ، کپور و حتی ماهیان اب شور به عنوان محرک جهت بلعیدن طعمه مورد استفاده قرار میگیرد.
عکس پرولینعکس پرولینعکس پرولینعکس پرولین
این نوشته برگرفته از سایت ویکی پدیا می باشد، اگر نادرست یا توهین آمیز است، لطفا گزارش دهید: گزارش تخلف

پیشنهاد کاربران

بپرس