پریم


معنی انگلیسی:
prime

لغت نامه دهخدا

پریم. [ پ َ ] ( اِخ ) فریم. قصبه ناحیت کوه قارن است [ به دیلمان ] و مستقر سپهبدان بلشکرگاهی است بر نیم فرسنگ از شهر. و اندر وی مسلمانان اند و بیشتر غریب اند پیشه ور و بازرگان زیراک مردمان این ناحیت جز لشکری و برزیگر نباشد. ( حدود العالم ).

پریم. [ پ ِ ] ( اِخ ) ( کوه... ) کوه مرتفعی است در ولایت سالونیک از سلسله کوههای ورودوب در حدود بلغارستان و قله آن بنام یل تپه دارای 2681 گز ارتفاع است. ( قاموس الاعلام ترکی ).

پریم. [ پ ِ ] ( اِخ ) جزیره ای است در منتهای جنوبی بحر احمر در بغاز باب المندب بدرازای 12000 گز و پهنای 5000 گز و آنرا بندری زیباست و انگلیسان در 1857 این جزیره را غصب کردند. ( قاموس الاعلام ترکی ).

پریم. [ پْری / پ ِ ] ( اِخ ) نام یکی از ژنرالهای اسپانیا در زمان ایزابل. او یکی از طرفداران تجدد بوده است پس از آنکه به او لقب کنتی و مقام ژنرالی داده بودند در 1844 م. او را حبس کردند و در 1853 م. آنگاه که میان روسیه و دولت عثمانی در کریمه جنگ پیوست به طرفداری عثمانیان در جنگ شرکت جست و پس از فتحی که در مراکش نصیب وی گردید عنوان مارکی به او دادند و آنگاه که اسپانیا به مکزیک سپاه فرستاد او سالار سپاه بود و وی در مقابل سیاست ناپلئون سوم ایستادگی کرد و از تأسیس امپراطوری مکزیک ممانعت کرد و در 1870 م. شخصی از هواخواهان جمهوریت او را بکشت. ( قاموس الاعلام ترکی ).

پریم. [ پْری / پ ِ ] ( اِخ ) ( دن ژوان ) مرد سیاسی و سردار اسپانیولی. متولد دررس بسال 1814 م. وی یکی از مسببین سقوط ایزابل دوم است چون اختیار امور ملکی را بدست گرفت درصدد برآمد که پادشاهی برای اسپانی بیابد و به خاندان هوهن زولرن رجوع کرد این اقدام سبب بروز جنگ 1870 م. گردید. پریم بسال 1870 درگذشت.

فرهنگ فارسی

دون دوژان ( دون جوان ) سیاستمدار و سرداراسپانیایی (و. رئوس ۱۸۱۴- ف. ۱۸۷٠م. ) وی یکی از مسببان سقوط ایزابل دوم است و چون اختیار امور مملکت را در دست گرفت بر آن شد که پادشاهی برای اسپانیا بیابد لذا به خاندان هوهنزلرن مراجعه کرد. این اقدام سبب بروزجنگ ۱۸۷٠ گردید و او خود در همان سال در گذشت .
نام یکی از ژنرالهای اسپانیا در زمان ایزابل

فرهنگ معین

(پِ ) [ فر. ] (اِ. ) علامتی به این شکل « َ » در ریاضیات که بر بالای سمت راست یک حرف قرار می گیرد به معنی : الف - نخستین مشتق یک تابع . ب - نخستین نقطه یا مقداری که از جهت هایی مشابه نقطه یا مقدار مورد نظر است .

گویش مازنی

/parim/ پریم نام قدیمی فریم امروزی است که بنابر نقل منابع از جمله حدود العالم، زمانی مقر و مرکز فرماندهی شاهان و اسپهبدان تبرستان بوده استدر همین منبع درباره ی پریم آمده است: قضیه ی این ناحیت است و مستقر سپهبدان به لشگرگاهی است و نیم فرسنگ از شهر و اندر وی مسلمانانند و بیشتر غریبند و پیشه ور و بازرگانزیرا که مردمان این ناحیت، جز لشگری و برزی گر نباشندو به هر پانزده روزی روز بازار باشدو از همه ی این ناحیت مردان و کنیزکان و غلامان آراسته به بازار آیند و با یکدیگر مزاح کنند و بازی کنند و رود زنند و دوستی گیرندو رسم این ناحیت چنان است کسی هر مردی کی کنیزکی را دوست گیرد او را بفریبد و ببرد و سه روز بدارد هر چون کی خواهدآنگه بر پدر کنیزک کس فرستد تا او را به زنی به او دهد(حدود العالم من المشرق الی المغرب/ص - ۷)متن کهن و روایتی شنیدنی از شیوه ی انتخاب همسر در قرون اولیه اسلامی در مازندران است که از منابع ذیقیمت تاریخ اجتماعی این منطقه به شمار می رود

دانشنامه اسلامی

[ویکی فقه] پِریم، نام منطقه ای تاریخی در جنوب ساری و پایتخت کوهستانی اسپهبدان طبرستان، امروزه با عنوان فریم نام دهستانی از بخش دودانگه به مرکزیت روستای محمدآباد واقع در شهرستان ساری می باشد.
از پریم برای نخستین بار در منابع تاریخی ذیل وقایع خسرو انوشیروان (سلطنت ۵۳۱-۵۷۹م) یاد شده است. وی نواحی ای از طبرستان را که شامل ونداومیدکوه (امید کوه)، آمل، لفور و پریم (فریم) بود، به پاس خدمات قارن (کارن) (پسر سوخرا وزیر قباد از اعضای خاندان کارن) در نبرد با هپتالیان به وی واگذارد و به او لقب اسپهبدان طبرستان داده شد.
← فرمانروایی باو
(۱) ابن اسفندیار محمد، تاریخ طبرستان، به کوشش عباس اقبال آشتیانی، تهران، ۱۳۲۰ش. (۲) ابن حوقل محمد، صورة الارض، به کوشش کرامرس، لیدن، ۱۹۳۹م. (۳) ابن فقیه احمد، مختصر کتاب البلدان، به کوشش دخویه، لیدن، ۱۳۰۲ق/۱۸۸۵م. (۴) اصطخری ابراهیم، مسالک الممالک، به کوشش دخویه، لیدن، ۱۸۷۰م. (۵) اعظمی سنگسری چراغعلی، «فریم پایگاه اسپهبدان باوندی کجاست؟»، بررسی های تاریخی، تهران، ۱۳۵۱ش، س۷، شم ۱. (۶) امبرسز ن ن وج پ ملویل، تاریخ زمین لرزه های ایران، ترجمه ابوالحسن رده، تهران، ۱۳۷۰ش. (۷) اولیاءالله آملی محمد، تاریخ رویان، به کوشش منوچهر ستوده، تهران، ۱۳۴۸ش. (۸) برزگر، تاریخ تبرستان، به کوشش محمد شکری فومشی، تهران، ۱۳۸۰ش. (۹) بلاذری احمد، فتوح البلدان، به کوشش عبدالله انیس طباع و عمرانیس طباع، بیروت، ۱۴۰۷ق/۱۹۸۷م. (۱۰) جوینی عطاملک، تاریخ جهان گشای، به کوشش محمد قزوینی، لیدن، ۱۳۵۵ق/۱۹۳۷م. (۱۱) حدود العالم، به کوشش منوچهر ستوده، تهران، ۱۳۴۰ش. (۱۲) حمدالله مستوفی، نزهة القلوب، به کوشش لسترنج، لیدن، ۱۳۳۱ق/۱۹۱۳م. (۱۳) رشیدالدین فضل الله، جامع التواریخ، به کوشش احمد آتش، تهران، ۱۳۶۲ش. (۱۴) طبری محمد بن جریر، تاریخ طبری. (۱۵) عتبی محمد، تاریخ یمینی، ترجمه ناصح جرفادقانی، به کوشش جعفر شعار، تهران، ۱۳۵۷ش. (۱۶) عسکری علی بابا، بهشهر (اشرف البلاد)، تهران، ۱۳۵۰ش. (۱۷) مرعشی ظهیرالدین، تاریخ طبرستان و رویان و مازندران، به کوشش عباس شایان، تهران، ۱۳۳۳ش. (۱۸) ملحقات تاریخ طبرستان (نک : هم ، ابن اسفندیار). (۱۹) نجمی ناصر، بابک خرم دین، تهران، ۱۳۶۸ش. (۲۰) نولدکه تئودُر، تاریخ ایرانیان و عرب ها در زمان ساسانیان، ترجمه عباس زریاب، تهران، ۱۳۵۸ش. (۲۱) Bosworth C E،» The Political and Dynastic History of the Iranian World (A D ۱۰۰۰-۱۲۱۷) «، The Cambridge History of Iran، vol V، ed J A Boyle، Cambridge، ۱۹۶۸. (۲۲) Christensen A، L’Iran sous les Sassanides، Copenhagen، ۱۹۳۶. (۲۳) Medelung W،» The Minor Dyanasties of Northern Iran «، The Cambridge History of Iran، vol IV، ed R N Frye، Cambridge، ۱۹۷۵.

دانشنامه عمومی

پریم ( پرایم ) ( ′ ) ، دو پریم ( ″ ) ، سه پریم ( ‴ ) و… نمادهایی هستند که برای موارد مختلفی در ریاضیات و علوم به کار می روند. این نمادها نباید با آپاستروف ( علامت گفتاورد تکی ( ‘ ’ ) ) اشتباه شود. به ویژه آنکه در بیشتر صفحه کلیدها به خاطر مسایل اقتصادی و کمبود جا نشانه های علامت گفتاورد مفرد باز، علامت گفتاورد مفرد بسته، آپاستروف و پریم را کلیدی واحد نمایندگی می کند.
نماد پریم ( ′ ) برای واحدِ طولِ پا، دقیقهی زمانی، و دقیقه قوسی ( ارتفاع ) به کار می رود. دو پریم ( ″ ) برای اینچ، ثانیه و ثانیه قوسی به کار می رود.
در ریاضیات برای بیان متغیری استفاده می شود که خواصی مشابه متغیر اول داشته ولی کاملاً با آن برابر نیست به طور مثال نقطه قرینه x غالباً x′ نام گذارده می شود.
البته در موارد زیر هم کارائی دارد:
• تابع مشتق: f ′ ( x ) و f ″ ( x ) به ترتیب مشتق درجه اول و درجه دوم تابع نسبت به تابع f ( x ) با متغیر x می باشد.
• مجموعه ها: مجموعه متمم غالباً با پریم نام گذاری می شود.
• Unicode General Punctuation code chart
• Unicode Spacing Modifier Letters code chart
عکس پریم

پریم (گروه صنعتی). گروه صنعتی پریم ( Prym ) در سال ۱۵۳۰ میلادی بنیان گذاری شده و قدیمی ترین شرکت صنعتی ( خانوادگی ) در آلمان است و از ابتدا در مالکیت یک خانواده مانده. این شرکت تولیدی، با ۳۵۰۰ کارمند و رقم فروش سالانه ۳۸۰ میلیون یورو، در اشتولبرگ ( راینلند ) آلمان، واقع در ایالت نوردراین وستفالن مستقر است. شرکت های تحت پوشش پریم، عمدتاً لوازم جانبی صنایع دوخت پارچه و خیاطی دستی از جمله انواع دکمه ها، انواع سوزن های دستی و ماشینی، و انواع سنجاق ها را برای صنعت پوشاک تولید می کنند. تولید قطعات اتوموبیل و صنایع الکترونیک بخش دیگری از تولیدات است. گروه پریم در اروپا، آسیا، آفریقا و آمریکا شعبه دارد و در صنف دکمه، سوزن و افزار مشابه، در بازار جهان بزرگترین تولیدکننده است.
این شرکت به صورت یک کارگاه در سال ۱۵۳۰ توسط زرگری بنام ویلهلم پریم ( ۱۴۹۰–۱۵۶۱ ) در شهر آخن، به عنوان یک کارگاه خانوادگی برای تولید برنج و مس تأسیس شد. ۱۱۲ سال بعد، در سال ۱۶۴۲، این خانواده پروتستان در آخن، در آن زمان مرکز کاتولیک های متعصب، از حقوق صنفی خود در زمان ناآرامی های مذهبی شهر محروم شد و به همین دلیل کریستین پریم ( ۱۶۱۴–۱۶۸۳ ) و چندین شرکت دیگر به اشتولبرگ، در نزدیکی آخن نقل مکان کردند.
عکس پریم (گروه صنعتی)عکس پریم (گروه صنعتی)
این نوشته برگرفته از سایت ویکی پدیا می باشد، اگر نادرست یا توهین آمیز است، لطفا گزارش دهید: گزارش تخلف

پیشنهاد کاربران

پَریم ( Parim ) به گیلکی معنیش میشه باشکوه، دشتی زیبا
پَریم اسم زیبای دخترانه گیلکی هستش به معنی باشکوه - دشت زیبا
پریم '
پریم با شکل ( ' ) یک نشانه سَجاوَندی یا سَگاوَندی یا نقطه گذاری که برای روشن کردن معنی و آغاز و انجام عبارت ها و جمله ها و بندها در نگارش به کار می روند.
این نشانه ها، که نشانه های نوشتاری هم نامیده می شوند، نشانه هایی هستند که برای آسان تر خواندن یک نوشته، بیان یک احساس، فرمول نویسی در ریاضیات و غیره یا ایجاد دگرگونی در تلفظ واژه ها به کار می روند.
...
[مشاهده متن کامل]

بپرس