پی سی بی اس دی

دانشنامه عمومی

پی سی - بی اس دی ( به انگلیسی: PC - BSD ) یک سیستم عامل رایانه شبه یونیکس است که مبتنی بر فری بی اس دی توسعه می یابد. این سیستم عامل در اوایل سال ۲۰۰۵ توسط کریس مور بنیان گذاری شد. به همراه PC - BSD یک محیط گرافیکی هم نصب می شود و می توان بدون نیاز به نصب هیچ گونه بسته ای از آن استفاده کرد. این سیستم عامل قبلاً از میزکار KDE به عنوان میزکار پیشفرض خود استفاده می کرد اما در حال حاضر کاربر می تواند در هنگام نصب، میزکار پیشفرض خود را انتخاب کند. میزکارهای گنوم، کی دی ای، اکس اف سی ای و چند مدیر پنجره در دسترس هستند. همچنین PC - BSD قابلیت اجرای باینری های لینوکس را هم دارد و بدین ترتیب می توان برنامه های لینوکس را هم بر روی پی سی - بی اس دی اجرا کرد. PC - BSD همچنین از زی اف اس پشتیبانی کرده و می توان به راحتی آن را بر روی یک پارتیشن ZFS نصب کرد. همچنین برنامه نصب پی سی - بی اس دی قادر به رمزنگاری دیسک سخت با استفاده از جلی است. به کمک برنامه واین می توان اکثر برنامه های سیستم عامل مایکروسافت ویندوز را بر روی این سیستم عامل اجرا کرد. در سال ۲۰۰۶ پی سی - بی اس دی توسط OSWeekly. com به عنوان کاربر پسندانه ترین سیستم عامل برای کاربران تازه وارد انتخاب شد.
هر چند که امکان نصب برنامه ها از طریق پورت های فری بی اس دی در پی سی ی - بی اس دی هم وجود دارد، اما پی سی - بی اس دی یک روش مخصوص برای نصب برنامه ها فراهم کرده که همان فایل های TXZ. هستند. این فایل ها روش بسیار ساده ای را برای نصب برنامه ها در اختیار کاربر قرار می دهند و کاربر می تواند با دابل - کلیک بر روی این فایل ها به راحتی از طریق یک ویزارد اقدام به نصب نرم افزارهای مورد نظر خود کند. فایل های TXZ. به صورت روزانه از روی پورت های فری بی اس دی تولید می شوند. مزیت بزرگ فایل های TXZ. این است که کاربر نگران وابستگی های نرم افزاری نیست. چرا که تمام کتابخانه ها و فایل های مورد نیاز برنامه در داخل همان فایل TXZ. گنجانده شده است. هر چند که این کار باعث شده حجم این فایل ها بشدت افزایش یابند.
واردن یک ابزار گرافیکی برای مدیریت زندان های فری بی اس دی است که به کاربر اجازه می دهد از طریق یک رابط گرافیکی ساده اقدام به مدیریت زندان های فری بی اس دی نماید.
پروانه پی سی - بی اس دی در ابتدا جی پی ال بود، زیرا توسعه دهنگان فکر می کردند که برنامه هایی که از کیوت استفاده می کنند ( که ابزارهای گرافیکی پی سی - بی اس دی هم از این ابزار ویجت استفاده می کند ) باید یا تحت پروانه جی پی ال یا کیوپی ال باشند. اما در سال ۲۰۰۹ که کیوت تحت پروانه ال جی پی ال درآمد، و توسعه دهندگان دریافتند که چنین محدودیتی وجود ندارد، پی سی - بی اس دی را تحت پروانه بی اس دی درآوردند. ( البته فقط قسمت هایی که خودشان نوشته بودند را )
عکس پی سی بی اس دیعکس پی سی بی اس دی
این نوشته برگرفته از سایت ویکی پدیا می باشد، اگر نادرست یا توهین آمیز است، لطفا گزارش دهید: گزارش تخلف

پیشنهاد کاربران

بپرس