پیر امده ژوبر

دانشنامه اسلامی

[ویکی فقه] پیر آمده ژوبر. پیر آمده ژوبر نویسنده کتاب مسافرت در ارمنستان و ایران را در موضوع سفرنامه نگاشته است.
«پیر آمده ژوبر» در اکس ان پروانس در سوم ژوئن ۱۷۷۹ متولد شد. او از خانواده سرشناسان پروانس و پدرش وکیل دعاوی بود. او از جمله دانشمندان مشهوری است که زیردست سیلوستر دوساسی پرورش یافت و سبب گردید که فرانسه در آغاز آن قرن در زمینه بررسی های شرقی در ردیف نخستین قرار بگیرد.
مترجم بناپارت
از همان زمان کودکی علاقه بسیاری به کشتیرانی داشت و در ضمن خودش را برای ورود به آموزشگاه دارالفنون آماده می کرد ولی در مسابقه پذیرفته نشد. روزگار چنین پیش آورد که روزی او با برادرش در کوچه ریشلیو چشمش به اعلانی افتاد که از گشایش کلاس زبان های شرقی (فارسی، ترکی و عربی) در آموزشگاه زبان های شرقی خبر می داد. ژوبر که ایتالیائی و انگلیسی می خواند یکباره مصمم شد که در این آموزشگاه نام نویسی کند و در این راه بسیار تند پیشرفت کرد. وانتور که کنسول پیشین فرانسه در قاهره بود او را به عنوان یکی از مترجم های ارتش فرانسه زیر فرماندهی بناپارت برگزید.هنگامی که لشکرکشی به شامات مطرح شد او همراه ژنرال بناپارت رفت و خدمات شایانی در ترجمه و تدوین پیمان ها کرد. در جنگ های بیهوده ای که ارتش فرانسه با جزار پاشا می کرد به او در قاهره منصب مترجم مخصوص دادند و برای بناپارت روزنامه های انگلیسی را ترجمه می کرد.در ۱۷۹۹ م همراه بناپارت به فرانسه بازگشت. همینکه بناپارت به خشکی پیاده شد خواست به شتاب خود را به پاریس برساند و در پی وسیله ای می گشت. به یاری ژوبر این کار انجام شد.
پیشرفت در مقام
یکماه بعد بناپارت فرمانروای فرانسه شد. از این تاریخ روزگار ژوبر هر روز بهتر می شد و در ۱۸۰۰ م دبیر مترجم وزارت خارجه گشت و در آموزشگاه زبان های شرقی جانشین وانتور گردید. بعدها چندین بار به سفرهای بیرون از کشور ماموریت یافت.در ۱۸۰۴ ناپلئون او را نزد سلطان سلیم سوم خلیفه عثمانی فرستاد تا به تخت نشینی خود را به آگاهی وی برساند. دو سال بعد به عنوان فرستاده ناپلئون نزد فتحعلی شاه به ایران آمد و در نزدیکی مرز ایران گرفتار سرپنجه پاشای بایزید شد و هشت ماه در اسارت بود تا آنکه دربار ایران از آن کار آگهی یافت و به سبب نامه های سخت فتحعلی شاه به پاشای عثمانی ناچار شدند که او را آزاد کنند. چون به ایران رسید شاه به او بسیار مهربانی و نوازش کرد و وی را همراه خود به سلطانیه برد تا سان ارتش را ببیند و در هنگام بازگشت چندین نسخه، کتاب خطی فارسی و خلعت دریافت داشت.
مانع کشتار ارامنه
...

پیشنهاد کاربران

بپرس