چاپ سیلک


معنی انگلیسی:
silk-screen process

دانشنامه عمومی

چاپ سیلک اسکرین یا «چاپ سیلک» روشی برای چاپ تصویر است در این روش از پارچه با توری با سوراخ های بسیار ریز استفاده می شود. توری در قابی ثابت می شود. تصویر مورد نظر روی این توری نقش می شود. سپس بخش هایی از تصویر که نباید رنگ بخورد با ماده ای مسدود کننده پوشیده می شود. این قاب توری را در این حالت شابلون یا کلیشه می نامند. سپس زیرکار را با فشار کاردک یا غلتک به سطح چاپ شونده منتقل می کنند. رنگ یا زیرکار فقط از بخش هایی که مسدود نشده یه کاغذ یا سطح چاپ شونده منتقل می شود و تصویر روی آن ظاهر می گردد.
با این روش می توان بر روی مواد مختلف چاپ های تک رنگ یا چندرنگ صورت داد. با سیلک اسکرین می توان روی انواع مواد مانند پارچه و چینی و سرامیک و فلز و غیره تصویر چاپ کرد. با چاپ سیلک می توان روی اجسام با شکلهای مدور و غیر مسطح نیز چاپ نمود که از این نظر در بین روش های چاپی منحصربه فرد است. این نوع چاپ برای چاپ تبلیغی بر روی اشیای گوناگون مثل تقویم و سررسید و لیوان و کاغذ بکار می رود.
چاپ سیلک انواع مختلفی دارد که شامل:
• چاپ معمولی
• چاپ با لاک حساس برجسته آبی
• چاپ ترام
• چاپ پلاستی زول
و… می باشد.
چاپ سیلک سابقه ای چند هزار ساله دارد و گفته می شود که در ژاپن اختراع شده است. [ نیازمند منبع]
سیلک اسکرین نوعی روش چاپ و تکثیر است که با امکانات فراوان، بر روی اشیای مختلف، در شکل ها و اندازه های گوناگون، قابل اجراست. در این روش از پارچه با توری با سوراخ های بسیار ریز استفاده می شود. توری در قابی ثابت می شود. تصویر مورد نظر روی این توری نقش می شود. سپس بخش هایی از تصویر که نباید رنگ بخورد با ماده ای مسدودکننده مانند موم پوشیده می شود. این قاب توری را در این حالت شابلون یا کلیشه می نامند. سپس مرکب چاپ یا رنگ را با فشار کاردک یا غلطک به سطح چاپ شونده منتقل می کنند. رنگ یا مرکب فقط از بخش هایی که مسدود نشده یه کاغذ یا سطح چاپ شونده منتقل می شود و تصویر روی آن ظاهر می گردد.
دامنهٔ کاربرد این چاپ از ساده ترین و ارزانترین وجه آن ( که به عنوان چاپ صنعتی و در مورد کالاهای مصرفی بکار می رود ) تا پیچیده ترین و پیشرفته ترین مرحله آن ( که بکار خلق آثار هنری می آید ) گسترده است. از تصویر روی شیشه های شیر پاستوریزه، آب معدنی و نوشابه های متداول، انواع مواد مانند پارچه و چینی و سرامیک و فلز و تابلوهای راهنمایی و رانندگی و تابلوهای اسامی خیابان ها و پلاک منازل، حروف روی دستگاه های صوتی و انواع لوازم و وسایل زندگی گرفته تا برخی از پوسترهای تبلیغاتی و کارهای هنری و غیره تصویر چاپ کرد. با چاپ سیلک می توان روی اجسام با شکلهای مدور و غیر مسطح نیز چاپ نمود که از این نظر در بین روش های چاپی منحصربه فرد است. اما سیلک اسکرین چیست؟
عکس چاپ سیلکعکس چاپ سیلکعکس چاپ سیلکعکس چاپ سیلکعکس چاپ سیلکعکس چاپ سیلک
این نوشته برگرفته از سایت ویکی پدیا می باشد، اگر نادرست یا توهین آمیز است، لطفا گزارش دهید: گزارش تخلف

دانشنامه آزاد فارسی

چاپ سیلْک (silk-screen printing)
چاپ سیلْک
چاپ سیلْک
چاپ سیلْک
چاپ سیلْک
چاپ سیلْک
نوعی روش چاپ۱، مبتنی بر شابلون کاری۲. از این روش برای چاپ روی بیشتر سطوح، ازجمله کاغذ، پلاستیک، پارچه، و چوب استفاده می کنند. در این روش، یک شابلون نم ناپذیر از جنس کاغذ یا صفحۀ ژلاتینی حساس به نور را به تور ابریشمی بسیار ریزی متصل می کنند که روی قابی چوبی کشیده شده است، به طوری که مرکب فقط در نقاط مورد نظر از توری می گذرد و به سطح زیر آن می رسد. طرح را می توان مستقیماً با ورنی روی توری نقاشی کرد. برای افزودن لایه های متوالی رنگ به طرح از چند توری استفاده می کنند. این فرآیند در اوایل قرن ۲۰ برای مصارف تجاری عرضه شد، اما بسیاری از هنرمندان از دهۀ ۱۹۳۰ به بعد از آن استفاده کردند، اندی وارهول۳ ازجمله سرشناس ترین این هنرمندان بود.
printingstencillingAndy Warhol

پیشنهاد کاربران

بپرس