چرنوبیل

دانشنامه عمومی

چُرنوبیل ( به اوکراینی: Чорнобиль ) ( تلفظ tʃɔrˈnɔbɪlʲ ) ، یا معروفتر به چِرنوبیل ( به روسی: Чернобыль ) ( تلفظ tɕɪˈrnobɨlʲ ) شهری است در اوکراین که در استان کی یف و در نزدیکی مرز بلاروس قرار دارد.
این شهر به علت حادثه چرنوبیل در ۱۹۸۶ که در نیروگاه هسته ای چرنوبیل که در ۱۴٫۵ کیلومتری این شهر قرار داشت خالی از سکنه شد. چرنوبیل در حدود ۹۰ کیلومتری شمال کی یف، و ۱۶۰ کیلومتری جنوب غربی شهر گومل در بلاروس است. این شهر پیش از تخلیه حدود ۱۴۰۰۰ نفر سکنه داشت در حالی که امروز حدود ۱۰۰۰ نفر در این شهر زندگی می کنند ( تنها ۷ درصد جمعیت ) [ ۱]
اگرچه چرنوبیل امروز به شهر ارواح شبیه است، اما تعداد کمی از مردم و حیوانات هنوز در آنجا زندگی می کنند. تعدادی کارگر و پرسنل اداری از سوی حکومت در منطقه چرنوبیل مستقر هستند. این شهر دارای دو فروشگاه عمومی و یک هتل است. [ ۲]
در جریان حمله روسیه به اوکراین در فوریه ۲۰۲۲، چرنوبیل توسط نیروهای روسیه تصرف شد.
عکس چرنوبیلعکس چرنوبیلعکس چرنوبیلعکس چرنوبیل

چرنوبیل (مینی سریال). چرنوبیل ( به انگلیسی: Chernobyl ) مینی سریالی در ژانر درام تاریخی است که در سال ۲۰۱۹ به نمایش درآمد. این سریال فاجعهٔ هسته ای چرنوبیل که در آوریل ۱۹۸۶ در اتحاد جماهیر شوروی سوسیالیستی و تلاش های پاک سازی بی سابقه ای که به دنبال آن رخ داد را به تصویر می کشد. نویسنده و خالق مجموعه کریگ مازن[ و ۱] و کارگردان آن یوهان رنک[ و ۲] است. در این سریال از گروهی از بازیگران استفاده شده و جرد هریس، استلان اسکاشگورد و امیلی واتسون از بازیگران اصلی آن به شمار می روند. چرنوبیل تولید مشترک تلویزیون کابلی آمریکایی اچ بی او و شبکهٔ تلویزیونی بریتانیایی اسکای است. این مجموعه در ۶ مه ۲۰۱۹ در ایالات متحده و در ۷ مه ۲۰۱۹ در بریتانیا به نمایش درآمد و در ۳ ژوئن ۲۰۱۹ به پایان رسید.
چرنوبیل در هفتاد و یکمین دورهٔ مراسم جوایز امی موفق به دریافت ۱۰ جایزه در بخش های مختلف از جمله بهترین مینی سریال، بهترین کارگردان تلویزیونی و بهترین فیلمنامه شد. همچنین در هفتاد و هفتمین دوره جوایز گلدن گلوب نیز، چرنوبیل توانست جایزهٔ بهترین مینی سریال یا تله فیلم را ببرد و اسکاشگورد هم موفق به دریافت جایزهٔ بهترین بازیگر نقش مکمل در سریال، مینی سریال یا تله فیلم شد. [ ۱] این مجموعه نقدهای مثبتی را از طرف منتقدان دریافت کرده است و در زمینهٔ اجراها، فیلم برداری، دقت تاریخی، فضاسازی، کارگردانی، فیلم نامه، موسیقی و لحن نیز تحسین شده است.
چرنوبیل، ماجرای واقعی یکی از فجایع انسانی در تاریخ است و داستان تلاش زنان و مردانی را روایت می کند که اروپا را از فاجعه نجات دادند. این سریال کوتاه بر روی فاجعه نیروگاه هسته ای چرنوبیل که در آوریل ۱۹۸۶ در جمهوری شوروی سوسیالیستی اوکراین ( در قلمرو کنونی کشور اوکراینَ ) رخ داد متمرکز است و آشکار می سازد که چرا و چگونه این حادثه رخ داد و در آن به پنهانکاری شوروی پرداخته است. [ ۲]
سوتلانا الکسیویچ، [ و ۳] نویسندهٔ بلاروسی برندهٔ جایزهٔ نوبل برای کتاب صداهایی از چرنوبیل گفت: این سریال کوتاه براساس خاطرات مردم محلی پریپیات ساخته شده است. [ ۳]
این سریال به بررسی برخی از روایات ناشناخته یا کمتر مورد توجه قرار گرفتهٔ این فاجعه می پردازد. از جمله تلاش های الکسی آناننکو، [ و ۴] والری بیسپالوف[ و ۵] و بوریس بارانوف[ و ۶] که در قسمت های ۲ و ۳ به آنان می پردازد. [ ۴] سه مرد که داوطلب می شوند به منظور قطع آب، که آن آب می توانست وارد هسته شود و انفجار دیگری را رقم زند، وارد زیرزمین نیروگاه شوند. این کار برای جلوگیری از انفجار حرارتی باید انجام می گرفت. گزارش های رسمی بعدها به این نتیجه رسیدند که اگر این کار انجام نمی شد، انفجار حرارتی قطعاً اتفاق می افتاد و می توانست صدها کیلومتر مربع از فضای غیر مسکونی و مسکونی را دربر بگیرد و آلوده کند. [ ۵] در پایان قسمت ۵ ذکر شد که برخلاف تصور عموم و برخی رسانه ها، هر سه داوطلب از هرگونه تأثیر منفی مواد رادیواکتیویته جان سالم به در برده و زنده ماندند.
عکس چرنوبیل (مینی سریال)عکس چرنوبیل (مینی سریال)عکس چرنوبیل (مینی سریال)عکس چرنوبیل (مینی سریال)عکس چرنوبیل (مینی سریال)عکس چرنوبیل (مینی سریال)
این نوشته برگرفته از سایت ویکی پدیا می باشد، اگر نادرست یا توهین آمیز است، لطفا گزارش دهید: گزارش تخلف

دانشنامه آزاد فارسی

چِرنوبیل (Chernobyl)
شهری در شمال اوکراین، واقع در ۱۰۰ کیلومتری شمال کیِف؛ و محل استقرار نیروگاهی هسته ای. این شهر اکنون متروک و خالی از سکنه است. در ۲۶ آوریل ۱۹۸۶ دو انفجار عظیم در این نیروگاه واکنشگر هسته ای آن را تخریب کرد و سقف هزار تنی آن را شکافت. در مجاورت نیروگاه چرنوبیل، ۳۱ نفر، جملگی سوخت انداز یا کارگر نیروگاه، جان خود را ازدست دادند و ۱۳۵هزار نفر برای همیشه شهر را ترک کردند. برآورد شده است که تا ۶۰ سال پس از این حادثه بین ۲۰هزار تا ۴۰هزار نفر دیگر به سبب ابتلا به سرطان خواهند مرد و ۶۰۰هزار نفر رسماً درمعرض خطرند. بنابر ارقام و اطلاعات سازمان جهانی بهداشت، از ۱۹۹۵ عارضۀ سرطان تیروئید در کودکان روسیۀ سفید، به علت تأثیر فروریزۀ پرتوزای ناشی از این فاجعه، حدود ۲۰۰ برابر افزایش یافته است. آخرین رآکتور هسته ای باقی ماندۀ چرنوبیل در دسامبر ۲۰۰۰ برچیده شد. فاجعۀ چرنوبیل براثر اجرای آزمایشی غیرمجاز به وقوع پیوست که در آن، با وجود خاموش بودن سیستم خنک کنندۀ رآکتور، آن را به کار انداخته بودند. ابرهای حاصل از ایزوتوپ های پرتوزا برفراز اروپا، از ایرلند تا یونان پراکنده شد و در مجموع، نُه تُن مادّۀ پرتوزا در جوّ رها شد که مقدار آن ۹۰ برابر مواد پرتوزای حاصل از انفجار بمب اتمی هیروشیما بود. در مجموع تصور می شود که درپی این انفجار ۵میلیون نفر درمعرض پرتوزایی قرار گرفتند. در اوکراین، روسیۀ سفید (بلاروس)، و روسیه، بیش از ۵۰۰هزار نفر از ساکنان شهر و روستاهای تحت تأثیر پرتوزایی تخلیه شدند و هزاران کیلومتر مربع زمین آلوده شد.

پیشنهاد کاربران

گوجه بل ( گویچه بیل در شهرستان اهر ) بیل مثل اردبیل. اربیل. آندبیل. شورابیل. چرنوبیل. بیله وردی. بیله سوار ( بیل از فعل بیلماق و دانستن ) بیلگی سایار ( کامپیوتر )
بنام خدا
باسلام، نیروگاه اتمی چرنوبیل که در دوران حاکمیت شوروی در اوکراین ساخته شده بود در سال ۱۹۸۶ بعلت افزایش دمای قسمتی از ان منفجر شد و خیلی ها را به کشتن داد وحتی میزان سرطان تیرویید در فرانسه به خاطر اینکه باد تشعشعات اتمی را به ان محل هدایت کرده بود افزایش یافت ، مردم شهر چرنوبیل را سریعا از شهر خارج ومحلی به طول دهها کیلومتر مشخص و ان ناحیه ممنوعه اعلام شد ولی با کمال تعجب بعد از سه سال در بدترین و خطرناکترین محل چرنوبیل پوشش گیاهی بوجود امد و حیواناتی نظیر گراز، خرس و گرگ در محل ممنوعه دیده شده و پس از بررسی دانشمندان روس به این نتیجه مهم رسیدند که در بدن موجودات مکانیسمهایی هست که در صورت لزوم فعال شده و بدن را با محیط سازگار نموده و وفق میدهند. و رشد پوشش گیاهی و برخی حیوانات که در ان محل زندگی میکردند خود دلیلی بر این مدعا هست ولذا بابستی گفت فتبارک الله الاحسن الخالقین. و لی با این خصوص احتیاط را نباید از دست داد چون تولدهای ناهنجاری پس از تراژدی چرنوبیل بوجود امد. با تشکر.
...
[مشاهده متن کامل]

بپرس