چیاچینگ

دانشنامه عمومی

جیاجینگ یا چیاچینگ ( چینی: 嘉靖؛ پین یین: Jiājìng؛ وید - جایلز: Chia - ching ) ، نام پادشاهی جو هوتسونگ ( چینی: 朱厚熜، پین یین: Zhū Hòucōng ) ( زادهٔ ۱۶ سپتامبر ۱۵۰۷ - درگذشتهٔ ۲۳ ژانویه ۱۵۶۷ ) ، یازدهمین امپراتور دودمان مینگ بود که از ۱۵۲۱ تا ۱۵۶۷ بر چین فرمانروایی نمود.
جو هوتسونگ پسر جو یویوان، شاه شیانگ ( ۱۴۷۶ - ۱۵۱۹ ) و نوهٔ امپراتور چنگ هوا بود. او همچنین عموزادهٔ جنگ دو، امپراتور وقت بود که پس از مرگ او در آوریل ۱۵۲۱ و از آنجایی که جنگ دو هیچ وارثی نداشت، به عنوان جانشین او در ۲۷ مه ۱۵۲۱ با عنوان حکومتی چیاچینگ ( به معنای «آرامش قابل تحسین» ) بر تخت امپراتوری نشست.
چیاچینگ پس از رسیدن به قدرت خواست تا القابی در شأن والدین یک امپراتور را به پدر و مادرش، شاه و ملکهٔ شیانگ اعطا نماید و پدرش را پس از مرگ با عنوان امپراتور خطاب نمود. این کار چیاچینگ مورد اعتراض و مخالفت صدها نفر از درباریان که خود در انتخاب او نقش داشتند قرار گرفت اما امپراتور فرمان به دستگیری، شکنجه و قتل آن ها داد.
چیاچینگ پیرو تائوئیسم بود و سعی در نابودی بودیسم داشت. او همچنین محراب هایی تائویی را در کاخ خود برپا نمود و به دعا برای بخت خوب و عمر طولانی پرداخت. او به شدت به نخست وزیر فاسد خود یان جو تکیه داشت و دیگر پست های دولتی نیز در این زمان در دست عده ای معدود که مورد اعتماد امپراتور بودند قرار گرفته بود. در ۱۵۲۴ صدها نفر از اندیشمندان در برابر دروازه های کاخ دست به اعتراض زدند اما به دستور چیاچینگ مورد ضرب و شتم قرار گرفته که ۱۶ نفر آن ها کشته شدند و ۱۳۴ نفر نیز به زندان افتادند.
در این مدت بی کفایتی مقامات دولتی سبب بروز بحران در مناطق مرزی شده بود و قبایل مغول به فرماندهی آلتان خان، مرزهای شمال غربی را مورد تاخت و تاز خود قرار داده بودند. آن ها در فاصلهٔ ژوئیه تا اوت ۱۵۲۴، به شانشی حمله کردند، ۲۰۰ هزار چینی را در مسیر خود دستگیر یا قتل عام نمودند، یک میلیون رأس احشام آن ها را تصاحب کردند و هزاران خانه را به آتش کشیدند.
در فاصلهٔ ژوئیه تا نوامبر ۱۴۵۷، ژاپنی ها و دزدان دریایی، مناطق ساحلی جنوب شرقی چین به ویژه استان های فوجیان و ججیانگ را مورد تهاجم خود قرار داده بودند در نتیجه برای مقابله با حملات آن ها که دیگر از کنترل خارج شده بود، ممنوعیت شدیدی بر تجارت خارجی از طریق مسیرهای آبی وضع شد. مقامات محلی ججیانگ در ژانویهٔ ۱۵۵۰ طی دادخواستی تقاضا نمودند که این ممنوعیت تجاری برداشته شود.
عکس چیاچینگ
این نوشته برگرفته از سایت ویکی پدیا می باشد، اگر نادرست یا توهین آمیز است، لطفا گزارش دهید: گزارش تخلف

پیشنهاد کاربران

بپرس