ژرژ گورویچ

دانشنامه عمومی

ژرژ گورویچ ( روسی: Гео́ргий Дави́дович Гу́рвич و ( به فرانسوی: Georges Gurvitch ) و ( به انگلیسی: Georges Gurvitch ) ؛ ( ۲۰ اکتبر ۱۸۹۴، نووروسیسک –۱۲ دسامبر ۱۹۶۵، پاریس ) جامعه شناس و حقوقدان فرانسوی روسی الاصل بود. او یکی از جامعه شناسان برجسته زمان خود، متخصص جامعه شناسی معرفت و جامعه شناسی حقوق بود. او در سال ۱۹۴۴ مجله Cahiers internationaux de Sociologie را تأسیس کرد.
گورویچ و همسر الجزایریش که مدافع استعمارزدایی و خواهان استقلال الجزایر بود، در ۲۲ ژوئن ۱۹۶۲ قربانی حمله تروریستی گروه ملی گرای راست افراطی، سازمان ارتش سری ( O. A. S ) واقع شدند که مخالف استقلال الجزایر از فرانسه بودند. [ ۱] آپارتمان آنها با بمب ویران شد و آنها مدتی در منزل مارک شاگال بلاروسی ( ۶ ژوئیه ۱۸۸۷–۲۸ مارس ۱۹۸۵ ) نقاش فرانسوی - روسی ساکن شدند.
ژرژ گورویچ در دانشگاه پاریس کرسی جامعه شناسی داشت.
گورویچ شخصیت مهمی در توسعه جامعه شناسی حقوق است. مانند سایر جامعه شناسان حقوقی، او اصرار داشت که قانون صرفاً قواعد یا تصمیماتی نیست که توسط نهادهای دولتی مانند قوه مقننه، دادگاه ها و پلیس تولید، تفسیر و اجرا می شود. گروه ها و جوامع از انواع مختلف، چه به طور رسمی ساختار یافته باشند و چه غیررسمی، مقرراتی را برای خود و دیگران ایجاد می کنند که به درستی می تواند از منظر جامعه شناختی قانون در نظر گرفته شود. با این حال، کثرت گرایی حقوقی گورویچ بسیار دقیق تر و رادیکال تر از بسیاری از جامعه شناسان حقوقی است و انواع بسیار متنوعی از قوانین را در انواع مختلف اجتماعی - یا تعامل اجتماعی - می بیند که او در نوشته هایش متمایز می کند. وی ضرورت تأکید بر واقعیت و اهمیت حقوق اجتماعی و حقوق اجتماعی را در تقابل با آن چیزی می دید که قانون فردی می نامید. منشور حقوق اجتماعی او که در پایان جنگ جهانی دوم تهیه شد، تلاشی برای بیان طرحی از چارچوب قانونی حقوق اجتماعی برای دنیای پس از جنگ بود که در آن ایده حقوق بشر به تازگی قدرتمند شده بود.
جامعه شناس و ایدئولوگ انقلاب ۱۹۷۹ یا انقلاب ۱۳۵۷ ایران علی شریعتی ( ۲ آذر ۱۳۱۲ - ۲۹ خرداد ۱۳۵۶ ) در دهه ۱۹۶۰ در دوران تحصیل خود در دانشگاه سوربن فرانسه زیر نظر ژرژ گورویچ تحصیل کرد.
حسن حبیبی ( ۱۵ اسفند ۱۳۱۵ - ۱۲ بهمن ۱۳۹۱ ) سیاست مدار و جامعه شناس ایرانی نیز در دوره دکتری در دانشگاه سوربن فرانسه دانشجوی ژورژ گورویچ بود. حبیبی بعدها چند کتاب او را به فارسی ترجمه کرد.
عکس ژرژ گورویچ
این نوشته برگرفته از سایت ویکی پدیا می باشد، اگر نادرست یا توهین آمیز است، لطفا گزارش دهید: گزارش تخلف

پیشنهاد کاربران

بپرس