کاباره

/kAbAre/

مترادف کاباره: بار، رستوران، مشروب فروشی، میخانه، میکده

برابر پارسی: میکده

معنی انگلیسی:
cabaret, nightclub

لغت نامه دهخدا

کاباره. [ رَ / رِ ] ( اِ ) بعضی فرهنگهای اخیر این صورت را بمعنی غار و شکاف و جای تاریک آورده اند. این لغت همان «کاباره » با کاف فارسی است و با کاف تازی صحیح نمی نماید. رجوع به «گاباره » شود.

کاباره. [ رِ ] ( فرانسوی ، اِ ) میکده. دکان مشروب فروشی ( شراب فروشی ). خرابات. حانوت. میخانه. شرابخانه.

فرهنگ فارسی

میکده، میخانه، دکان نوشابه فروشی
( اسم ) میکده میخانه مشروب فروشی .
میکده دکان مشروب فروشی

فرهنگ معین

(رِ ) [ فر. ] (اِ. ) میکده ای که در آن رقص و آواز و موسیقی هم هست .

فرهنگ عمید

مکانی تفریحی که در آن برنامه های رقص و موسیقی برای مشتریان اجرا می شود.

دانشنامه عمومی

کاباره نام مکانی عمومی و سرپوشیده است که در آن بر روی سکویی اجرای نمایش موزیک، آواز، تئاتر، رقص یا کمدی می شود و تماشاگران بر روی صندلی هایی در پیرامون سکو نشسته و به خوردن و آشامیدن می پردازند.
واژه کاباره حرف تصغیر از camera لاتین است و معنی آن می شود «اتاق کوچک». این واژه لاتین به صورت camberette به فرانسوی شمالی قدیم راه یافت و از آنجا به صورت cabret به هلندی میانه و از آن طریق به دیگر زبان ها راه یافت.
کاباره نوعی سرگرمی تئاتری است که شامل موسیقی، آهنگ، رقص یا نمایش است. این مکان عمدتاً با مکان اجرا متمایز می شود، که می تواند یک میخانه، کازینو، هتل، رستوران یا یک کلوپ شبانه باشد[ ۱] با یک صحنه برای اجراها. مخاطب که غالباً مشغول صرف ناهار خوری یا آشامیدن است، به طور معمول نمی رقصد بلکه معمولاً پشت میزها می نشیند. نمایش ها معمولاً توسط یک استاد مراسم یا MC برگزار می شود. سرگرمی، همان طور که توسط مجموعه ای از بازیگران انجام می شود و با توجه به ریشه های اروپایی آن، اغلب ( اما نه همیشه ) به سمت مخاطبان بزرگسال و از یک ماهیت کاملاً زیرزمینی هدایت می شود. در استریپتیز ایالات متحده، بورلسک، نمایش های درگ یا یک خوانندهٔ انفرادی با پیانیست و همچنین سالن هایی که این سرگرمی را ارائه می دهند، اغلب به عنوان کاباره تبلیغ می شوند.
این اصطلاح در اصل از زبان Picard یا واژه های زبان والونی camberete یا cambret برای یک اتاق کوچک ( قرن ۱۲ ) گرفته شده است. اولین کاربرد چاپی واژه kaberet در سندی از سال ۱۲۷۵ در تورنی یافت شده است. این اصطلاح از قرن ۱۳ در هلندی میانه به معنای مسافرخانه یا رستوران ارزان قیمت ( caberet , cabret ) استفاده می شد. [ ۲]
واژه cambret، خود احتمالاً از شکل قبلی chambrette، اتاق کوچک یا از واژه فرانسوی نورمن chamber به معنای میخانه گرفته شده است، خود از واژه لاتین camera به معنای سقف قوسی گرفته شده است. [ ۳]
کابارات حداقل در اواخر قرن پانزدهم در پاریس ظاهر شده بود. آنها از میخانه ها متمایز بودند زیرا آنها غذا و همچنین شراب سرو می کردند، میز را با پارچه پوشانده بودند و قیمت آن را بشقاب می گرفت نه لیوان. [ ۴] آنها به خصوص با سرگرمی همراه نبودند حتی اگر نوازندگان گاهی در هر دو اجرا می کردند. [ ۵] اوایل، کابین ها بهتر از میخانه ها در نظر گرفته می شدند. در پایان قرن شانزدهم، آنها مکان ترجیحی برای صرف غذا بودند. در قرن هفدهم، تمایز واضح تری هنگام ظهور میخانه ها به فروش شراب، و بعداً به سرو گوشت سوخاری پدیدار شد.
عکس کابارهعکس کابارهعکس کاباره

کاباره (فیلم ۱۹۲۷). «کاباره» ( انگلیسی: Cabaret ( 1927 film ) ) یک فیلم صامت به سبک درام جنایی است که در سال ۱۹۲۷ منتشر شد. از بازیگران آن می توان به گیلدا گری اشاره کرد.
عکس کاباره (فیلم ۱۹۲۷)

کاباره (موزیکال). کاباره ( انگلیسی: Cabaret ) یک نمایش موزیکال محصول ۱۹۶۶ با موسیقی از جان کندر، شعر فرد اب و کتابی از جو مستراف است. این موزیکال بر پایهٔ من یک دوربین هستم از جان فن دروتن و خداحافظ برلین از کریستوفر ایشروود ساخته شده است.
عکس کاباره (موزیکال)
این نوشته برگرفته از سایت ویکی پدیا می باشد، اگر نادرست یا توهین آمیز است، لطفا گزارش دهید: گزارش تخلف

دانشنامه آزاد فارسی

کاباره (cabaret)
مجموعۀ نمایشی، ترکیبی از هجو و آواز که در کافه ها یا بارها اجرا می شد. برنامه های کاباره، که از اواخر قرن ۱۹ از مکان هایی چون مولن روژ در پاریس برخاستند، استقبالِ نویسندگان و هنرمندان پیشتاز (آوانگارد) را در پی داشت. در آلمان، برلین به مرکز کاباره در دهۀ ۱۹۲۰ تبدیل شد که بیش از پیش وجهۀ سیاسی می گرفت. بعدها نازی ها این وضعیت را سرکوب کردند. در بریتانیا، گروه تئاتر کیمبریج فوت لایتز، جنگ نمایش هجوی را در نمایش آن سوی حاشیه (۱۹۶۱) احیا کرد. پس از آن از ترکیب برنامه های کاباره و کمدی متفاوت نسل تازه ای از هنرمندان جدی، به ویژه از گروه کُمدیْ اِستور در لندن، در دهۀ ۱۹۸۰ شکل گرفت.

مترادف ها

cabaret (اسم)
میخانه، میکده، کاباره، شادخانه

nightclub (اسم)
کاباره

فارسی به عربی

ملهی , نادی لیلی

پیشنهاد کاربران

مهدی بارانی
کاباره:این معنی که عرض میکنم در هیچ فرهنگ لغتی نیامده . کاباره همان کاه باره یا که باره است، باره یعنی جایگاه و بارگاه و کاه و که چیز سبک و کم وزن است پس معنا میشود جایگاه سبک شدن یعنی کاباره جایگاهی بوده که وقتی از شدت غم و غصه به آنجا میرفتند و خوش میگذراندند سبک تر میشدند. کاباره مکانیست که در فرهنگ پارسیان از دیر باز بوده جاییست که در آن می نواختند و مینوشیدند و میرقصیدند و میسرودند و فکاهی میخواندندو عیاشی میکردند مکانی است که سکوی بلندتری داشته و مزین بوده و اطراف آن با تصاویر هنری مزین تر میشده ، نوازندگان به حالت تسلسل روی صندلی یا صحنه مینشستند و رقاصه در میان و مقابل آنها عرض اندام و هنرنمایی میکرده. کاباره پیش از اسلام در فرهنگ ایرانیان بوده و انرا نشانه تمدن و غنی بودن ادبیات و فرهنگ پارسی میدانستند و ایرانیان با هنر و موسیقی و رقص آشنا و مبدع آن و مبدع بسیاری از آلات موسیقی بودند این در حالیست که در آن زمان ها حتی صدای موسیقی برای مردم جهان و غرب ناشناخته و عجیب و غریب بود تا چه رسد با آلات موسیقی و نواختن با آنها و رقص و عشوه و عشوه گری ، یعنی عقب افتاده بودند،
...
[مشاهده متن کامل]

مکانی که در آنجا شراب مینوشن و قماربازی میکنن و رقص و آواز هم دارن
کاباره نام مکانی عمومی و سرپوشیده است که در آن بر روی سکویی اجرای نمایش موزیک، آواز، تئاتر، رقص یا کمدی می شود و تماشاگران بر روی صندلی هایی در پیرامون سکو نشسته و به خوردن و آشامیدن می پردازند.
واژه کاباره حرف تصغیر از camera لاتین است و معنی آن می شود «اتاق کوچک». این واژه لاتین به صورت camberette به فرانسوی شمالی قدیم راه یافت و از آنجا به صورت cabret به هلندی میانه و از آن طریق به دیگر زبان ها راه یافت.
...
[مشاهده متن کامل]

در ایران [ویرایش]
از مراکز تجمع کاباره ها در تهران قدیم، خیابان لاله زار بود. کاباره های معروف تهران قدیم عبارت بودند از کاباره مولن روژ و کاباره میامی و در شیراز کاباره کازابا معروفیت داشت. در زبان عوام به کاباره، گاه «رقاص خانه» هم گفته می شد.
معروف است که قدیمی ترین کاباره ایران کاباره شکوفه نو بوده که در زمان ناصرالدین شاه با نامه کاباره شکوفه توسط شخصی بنام حجازی تاسیس که در آن ایام با نام کاباره شکوفه حجازی شناخته ی شده بعدها کاباره شکوفه به شکوفه نو تغییر نام و مدتها معروفترین و درخشان ترین کاباره ایران که جایگاه اجرای معروف ترین هنرمندان بوده است. این کاباره در زمان انقلاب سال ۵۷ در توسط مردم انقلابی همزمان با کارخانه آبجو شمس به آتش کشیده شد. [نیازمند منبع]
جُستارهای وابسته [ویرایش]
کافه
بار
دیسکو
باشگاه کمدی ( Comedy club )
منبع [ویرایش]
Wikipedia contributors, "Cabaret, " Wikipedia, The Free Encyclopedia, http://en. wikipedia. org/w/index. php?title=Cabaret&oldid=198557985
در ویکی انبار پرونده هایی دربارهٔ کاباره موجود است.
رده های صفحه:

بپرس