کاخ ورسای


معنی انگلیسی:
versailles

دانشنامه عمومی

کاخ ورسای ( به فرانسوی: Château de Versailles ) ، مجموعه کاخ هایی در شهر ورسای در نزدیکی پاریس است که به عنوان بزرگ ترین کاخ های سلطنتی جهان شناخته می شود. تحت نظارت شارل لوبرن قرار داشت.
این کاخ سابقاً در دهکده ای به همین نام در نزدیکی پاریس قرار داشت اما امروزه این دهکده و کاخ جزو حومهٔ پاریس به شمار می روند. از سال ۱۶۸۲ تا سال ۱۷۸۹، که به اجبار انقلابیون خانوادهٔ سلطنتی به پاریس منتقل شدند، این کاخ محل زندگی و دربار حکومتیِ شاهان فرانسه بود.
این کاخ به عنوان یکی از میراث های جهانی توسط یونسکو انتخاب شده است. معاهده ورسای، که به جنگ جهانی اول پایان داد، در این کاخ منعقد شده است.
براساس مدارک تاریخی آثار وجود کاخ در دهکدهٔ ورسای به حدود سال ۱۰۳۸ میلادی برمی گردد. اما این کاخ جایگاه رسمی و سلطنتی نداشته است. بعدها از دهکدهٔ ورسای به عنوان شکارگاه استفاده می شد. به همین منظور، لویی سیزدهم در سال ۱۶۲۴ دستور ساخت بنایی را در این شکارگاه داد. این شکارگاه به وسیلهٔ «فیلیبرت لروی» طراحی و به وسیلهٔ سنگ و آجر سرخ ساخته شد.
تا زمان سلطنت لویی چهاردهم کاخ رسمی و سلطنتی فرانسه کاخ لوور بود اما پس از روی کار آمدن، او تصمیم گرفت کاخ شکوهمندی برای خود بسازد که در جهان نمونه ای از زیبایی، شکوه، بزرگی و پهناوری باشد. به همین منظور وی دستور داد دهکده زیبای ورسای به عنوان مکان ساخت این کاخ انتخاب شود. بعدها به همین علت کاخ هم ورسای نامیده شد. شروع ساخت و طراحی کاخ به سال ۱۶۶۹ برمی گردد. طراحی این کاخ به وسیلهٔ معماران چیره دستی به نام های «لویی لووا»، طراح فضای سبز آندره لونوتر و «شارل لُبران» نقاش و آذینگر زبردست که قبل از آن قصر وو لو ویکومت را ساخته بودند انجام گرفت. اما طراحی اصلی کاخ به منظور استفاده به عنوان کاخ سلطنتی به سال ۱۶۷۸ بازمی گردد. در کل مجموعه کاخ های ورسای در چهار مرحله ساخته و تکمیل شد. اولین بنا شامل باغ و قسمت ورودی افتخار آشنایی نام گرفت که گنجایش ۶۰۰ مهمان را در خود داشت. دومین بنا پیمان آخن که پایان آن همزمان شد با پایان جنگ اسپانیا و فرانسه و امضای معاهدهٔ صلح میان آنها در منطقهٔ آخن. بنای سوم پس از پایان جنگ با آلمان و امضای معاهدهٔ نیمیخن که شامل بال شمالی و غربی قصر همچنین باغ پرتقال بود. تالار معروف آینه در این قسمت قرار دارد؛ و سرانجام آخرین قسمت با پایان جنگ نه ساله، تمام اثاثیهٔ قصر کار دست صنعتگران ایتالیایی دعوت شده به فرانسه بود. مبلمان ها و سرویس های خواب از نقره و دیگر اشیای آن از طلای خالص. بعد از این مراحل در دور پادشاهان بعدی نیز عمارت هایی به این مجموعه افزوده شد. کاخ ورسای در تاریخ ۶ مه ۱۶۸۲ گشایش یافت.
عکس کاخ ورسایعکس کاخ ورسایعکس کاخ ورسایعکس کاخ ورسایعکس کاخ ورسایعکس کاخ ورسای
این نوشته برگرفته از سایت ویکی پدیا می باشد، اگر نادرست یا توهین آمیز است، لطفا گزارش دهید: گزارش تخلف

پیشنهاد کاربران

بپرس