کاروتن

دانشنامه عمومی

واژه کاروتن ( همچنین کاروتن، از carota لاتین، به معنی «هویج»[ ۱] [ ۲] ) برای بسیاری از هیدروکربن های اشباع نشده مرتبط مورد استفاده قرار می گیرد که فرمول شیمیایی C 40 H x دارند.
• معمولاً توسط گیاهان تولید می شوند و معمولاً توسط جانوران ساخته نمی شوند ( به استثنای برخی شته ها و کنه های عنکبوتی که ژن های سنتز کننده را از قارچ ها به دست آورده اند ) . [ ۳]
• کاروتن ها هیچ اتم اکسیژنی ندارند.
• خاصیت شب تابی دارند و نورهای فرابنفش، بنفش و آبی را جذب می کرده و نور نارنجی یا قرمز و ( در غلظتهای کم ) نور زرد را منتشر می کنند.
آب گریز اند
• معمولاً در گیاهان در کرومو پلاست یا کلروپلاست یافت می شوند. [ ۴]
کاروتن ها مسئول رنگ نارنجی هویج هستند، به همین دلیل این طبقه از مواد شیمیایی کاروتن نام گرفت، و عامل رنگ بسیاری از سایر میوه ها، سبزیجات و قارچ ها ( به عنوان مثال، سیب زمینی شیرین، کانترل و گرمک نارنجی ) است. کاروتنها همچنین مسئول رنگ نارنجی ( اما نه همه رنگهای زرد ) در شاخ و برگهای خشک هستند. آنها همچنین ( در غلظت های کمتر ) به چربی شیر و کره رنگ زرد می دهد. گونه های جانوری همه چیز خوار که به نسبت کم از کاروتنوئیدهای رژیمی رنگی به رتینوئیدهای بی رنگ تبدیل شده اند، در نتیجه احتباس کاروتنوئیدها از بخش سبزیجات رژیم غذایی خود دارای چربی بدن زرد رنگ هستند. چربی معمولی رنگ زرد در انسان و جوجه در نتیجه ذخیره چربی کاروتن ها از رژیم غذایی آنها است.
کاروتنها با جذب انرژی نور و انتقال انرژی نوری که جذب کرده اند به کلروفیل، به فتوسنتز کمک می کنند. آنها همچنین بافتهای گیاهی محافظت با کمک به جذب انرژی از اکسیژن یگانه، یک فرم هیجان زده از O مولکول اکسیژن 2 است که در طول فتوسنتز تشکیل شده است.
β - کاروتن از دو گروه رتینیل تشکیل شده است و در مخاط روده کوچک انسان توسط β - carotene 15، 15' - monooxygenase به شبکیه، شکلی از ویتامین A تجزیه می شود. بتاکاروتن را می توان در کبد و چربی بدن ذخیره کرد و در صورت نیاز به شبکیه تبدیل کرد، بنابراین برای انسان و برخی دیگر از پستانداران به نوعی ویتامین A تبدیل می شود. کاروتن α - کاروتن و γ - کاروتن، با توجه به گروه retinyl تنها خود را ( β - یونون حلقه ) ، همچنین به برخی از فعالیت های ویتامین A دارند ( هر چند کمتر از β کاروتن ) ، به عنوان نشانی از اگزانتوفیل کاروتنوئید β - کریپتوکسانتین. همه سایر کاروتنوئیدها، از جمله لیکوپن، هیچ بتا حلقه و در نتیجه هیچ فعالیت ویتامین A ( اگر چه ممکن است فعالیت آنتی اکسیدانی و فعالیت در نتیجه بیولوژیکی به روش های دیگر ) است.
عکس کاروتنعکس کاروتنعکس کاروتنعکس کاروتنعکس کاروتنعکس کاروتن
این نوشته برگرفته از سایت ویکی پدیا می باشد، اگر نادرست یا توهین آمیز است، لطفا گزارش دهید: گزارش تخلف

دانشنامه آزاد فارسی

کاروتِن (carotene)
رنگدانه ای طبیعی، از گروه کاروتنوئیدها. رنگ های نارنجی، زرد، و قرمزِ هویج، گوجه فرنگی، پرتقال و رنگ سخت پوستانبه علت وجود کاروتن هاست.

پیشنهاد کاربران

بپرس