کالبدشناسی میوه

دانشنامه عمومی

کالبدشناسی میوه بررسی ساختمان داخلی میوه ها است. میوه ها تخمدان یا تخمدان های بالغ یک یا بیشتر گل ها هستند. در میوه های گوشتی، لایه بیرونی ( که اغلب قابل خوردن است ) غلاف میوه است که بافتی است که از دیواره تخمدان گل رشد کرده و دانه ها را احاطه می کند.
اما ظاهراً در تعدادی از میوه های غلافدار، قسمت خوردنی از تخمدان به وجود نمی آید. برای مثال در میوه سیب آکی قسمت خوردنی بخش گوشتی چسبیده به دانه میوه است، و در آناناس چندین بافت از گل و ساقه در این امر دخیلند.
تعدادی از گیاهان مثل خیار، گوجه فرنگی، کدو که به طور عادی از سبزیجات حساب می شوند، در واقع میوه هستند.
میوه ها از نطر ریخت شناسی به سه گروه اصلی تقسیم می شوند:
• میوه های ساده از یک تخمدان تشکیل شده و ممکن است یک یا تعداد بیشتری دانه داشته باشند. گوشتی یا خشک هستند. سته و میوه هسته دار مثال هایی از میوه های گوشتی ساده هستند. میوه های نوع سیبی هم فرعی و هم میوه ساده هستند. میوه های فندقی از نوع خشک هستند.
• میوه های بهم پیوسته از یک گل منفرد و چندین تخمدان به وجود آمده اند. مثل سیاه تمشک و سیاه توت.
• میوه های مرکب از ترکیب تخمدان گل های مرکب تشکیل شده اند. مثل آناناس
در سته و میوه هسته دار، غلاف بافت قابل خوردن اطراف دانه را به وجود می آورد. در دیگر میوه ها مثل مرکبات که میوه سفت دارند فقط تعدادی از لایه های غلاف خورده می شوند. در عوض، در میوه های مضاعف بافت های دیگر به قسمت قابل خوردن تبدیل می شوند. مثل نهنج گل در توت فرنگی
فرابر معمولاً از سه لایه جداگانه تشکیل شده است:برون بر، میان بر و درون بر که تخمدان یا دانه ها را دربر گرفته است. در مرکبات لایه خارجی و درونی پوست میوه را می سازند.
برون بر اصطلاحی گیاه شناسی برای خارجی ترین لایه غلاف ( یا میوه ) است. برون بر پوست سفت بیرونی میوه را شکل می دهد.
میان بر لایه وسطی گوشتی غلاف یک میوه است که بین لایه بیرونی و لایه درونی قرار دارد؛ و قسمت خوردنی میوه است. برای مثال میان بر غلاف میوه بیشترین قسمت خوردنی هلو، و بخش قابل توجهی از بخش خوردنی گوجه فرنگی را تشکیل می دهد. میان بر ممکن است به هر میوه ای که کاملاً گوشتی است هم اشاره کند.
درون بر اصطلاحی گیاه شناسی برای داخلی ترین لایه غلاف یا میوه است که مستقیماً دانه رااحاطه می کند. این قشر می تواند مثل مرکبات پردهٔ نازکی باشد که کلاً از بین می رود، یا در میوه های هسته دار از خانواده گل سرخی ها مثل هلو، گیلاس، گوجه و زردآلو لایه ضخیم و سختی باشد.
عکس کالبدشناسی میوهعکس کالبدشناسی میوهعکس کالبدشناسی میوهعکس کالبدشناسی میوهعکس کالبدشناسی میوهعکس کالبدشناسی میوه
این نوشته برگرفته از سایت ویکی پدیا می باشد، اگر نادرست یا توهین آمیز است، لطفا گزارش دهید: گزارش تخلف

پیشنهاد کاربران

بپرس