کتابخانه های دانشگاهی

دانشنامه عمومی

زمانی کتابخانه دانشگاه تنها به عنوان مخزنی برای نگهداری مجموعه کتب تلقی می شد و در روند آموزشی نقش جنبی داشت امروزه با تحولات چشمگیری که در دیدگاه مسئولین، پژوهشگران، اعضای هیئت علم و دانشجویان دانشگاه به وجود آمده اکنون دانشگاهیان کتابخانه دانشگاهی را به عنوان نیرویی فعال در آموزش و پژوهش می شناسند. کتابخانه بخش جدایی ناپذیر دانشگاه و عامل مهمی در ساختار دانشگاه ها به شمار می رود و کتابداران نیز اعضای اصل جامعه علمی محسوب می شوند.
فلسفه وجودی دانشگاه آموزش و پژوهش است. از این رو تمامی فعالیت های دانشگاهی باید در جهت رسیدن به این دو هدف اصلی جهت و سو داده شود. تمامی بخش های دانشگاه ها نیز وظیفه دارند اهداف و استراتژی های خویش را با توجه به فلسفه وجودی دانشگاه تعیین کنند. در این میان کتابخانه های دانشگاهی قلب تپنده دانشگاه محسوب می گردند. فعالیت های کتابخانه نقش به سزایی بر روند آموزش و پژوهش در دانشگاه دارد؛ بنابراین وظیفه اصلی کتابخانه های دانشگاهی آموزش و پژوهش تمامی اعضای دانشگاهی است. وظایف:
• آموزشی
• پژوهشی
• اجرایی و مدیریت
• دیگر
یک کتابدار به دلیل نوع کار و وظایفی که دارد لازم است دارای مدارک عالی دانشگاهی و تخصصی باشد. با تغییر نامی که در این رشته حاصل شده است کتابداری به علم اطلاعات و دانش شناسی تبدیل شده است؛ لذا مدرک دانشگاهی آنان با عنوان علم اطلاعات و دانش شناسی شناخته می شود.
عکس کتابخانه های دانشگاهی
این نوشته برگرفته از سایت ویکی پدیا می باشد، اگر نادرست یا توهین آمیز است، لطفا گزارش دهید: گزارش تخلف

پیشنهاد کاربران

بپرس