کریکت

دانشنامه عمومی

کریکت ( به انگلیسی: Cricket ) یا توپ دنده، یک ورزش تیمی است که در زمین چمن دایره ای یا بیضی شکل با شعاع میانگین ۷۵ متر میان دو تیم ۱۱ نفره بازی می شود. در مرکز زمین کریکت یک محوطه خاکی متراکم شده به طول ۲۲ یارد ( ۲۰٫۱۲ متر ) وجود دارد. به این قسمت پیچ ( به انگلیسی: Pitch ) گفته می شود که در طرفین آن سه عدد چوب به نام استامپ ( به انگلیسی: Stumps ) وجود دارند و تمام این مجموعه با هم ویکت نامیده می شود. توپ کریکت دارای محیطی میان ۲۲/۴ تا ۲۲/۹ سانتیمتر و ۱۵۵/۹ تا ۱۶۳ گرم وزن دارد ( برای آقایان ) . سطح آن از چرم و مرکز آن از چوب پنبه پیچیده شده در نخ پرشده است. چوبی که با آن به توپ ضربه می زنند بت ( به انگلیسی: Bat ) نام دارد. بیشترین طول آن ۹۶/۵ سانتیمتر و عرض آن در پهن ترین بخش ۱۰/۸ سانتیمتر بوده و تغییرات وزن آن از یک تا ۱/۴ کیلو است.
کریکت در بیش از ۱۵ کشور بازی می شود و محبوب ترین بازی در هند، بنگلادش، و پاکستان است. [ ۱] این بازی در انگلستان، ولز، زیمبابوه، نپال، یکی از پرطرفدارترین ورزش ها در این کشورهاست. ۱۱ نوع اوت در کریکت وجود دارد.
تاریخ دقیقی از شکل گیری ورزش کریکت وجود ندارد و به باور برخی مفسران ورزشی، کریکت در آغاز بازی متداولی بین کودکان بوده که با توپی پشمی، یک چوب دستی و یک ابزار کشاورزی به این بازی می پرداختند و تا اوایل قرن هفدهم مستنداتی مبنی بر دخالت بزرگسالان در این بازی یافت نشده است. اما برخی دیگر نوشته اند که مبدأ این بازی از جایی شکل گرفته است که چوپان ها در دوران فراقت خود سنگ های اطراف شان را با چوب دستی به دور می زدند و ضمن سرگرمی از منطقه گوسفندان خود نیز مراقبت می کردند.
در هر صورت چیزی که دربارهٔ مبدأ این ورزش یافت می شود این است که انگلستان آغاز کنندهٔ کریکت بوده و توسط این کشور در سال ۱۷۴۴ قوانینی وضع شده تا جوامع بین المللی تحت یک بازی یکپارچه به رقابت بپردازند. اما قبل از آن بازی کریکت بین دو تیم کنت و سری در انگلیس به سال ۱۷۰۹ برمی گردد که از همان سال تاکنون رقابت جذاب و سختی با یکدیگر دارند. در آسیا ورزش کریکت محبوبیت خاصی در بین هندوستانیها و پاکستانیها دارد. نخستین بازی کریکت در آسیا را دریانوردان هندوستانی در سال ۱۷۲۱ بازی کردند و از آن زمان تاکنون به عنوان ورزشی پرطرفدار و محبوب بین هندوها مطرح است.
کریکت یک بازی گروهی در فضای باز است که بین دو تیم ۱۱ نفری بر روی زمین چمن به صورت گرد که یک مستطیل خاکی همواره به طول ۲۲ یارد ( ۲۰٫۱۲متر ) که در مرکز زمین واقع شده است، بازی می کنند. ویکت شامل سه عدد چوب به ارتفاع ۷۱ سانتی متر و با فاصلهٔ ۶ سانتی متر از هم قرار دارند روی زمین کوبیده شده اند.
عکس کریکتعکس کریکتعکس کریکت

کریکت (فیلم). «کریکت» ( انگلیسی: The Cricketm ) یک فیلم به کارگردانی آلبرتو لاتوادا است که در سال ۱۹۸۰ منتشر شد. از بازیگران آن می توان به آنتونی فرنسیوسا، ویرنا لیزی، باربارا دِ روسی و رناتو سالواتوری اشاره کرد.
عکس کریکت (فیلم)
این نوشته برگرفته از سایت ویکی پدیا می باشد، اگر نادرست یا توهین آمیز است، لطفا گزارش دهید: گزارش تخلف

دانشنامه آزاد فارسی

کریکِت (cricket)
کریکِت
کریکِت
کریکِت
کریکِت
کریکِت
نوعی بازی تیمی با توپ و چوب بین دو تیم یازده نفره در زمینی گرد یا بیضی شکل. توپ آن کوچک و توپر است و چوب آن دراز با سر پهن. در زمین دو ایستگاه وجود دارد که پرتاب کنندگان و زنندگان توپ ها در آن ها مستقر می شوند. هدف بازی این است که هر تیم بتواند دورهای بیشتری از تیم مقابل به دست آورد. امتیازهای بازی به این صورت کسب می شود توپ زنی از یک تیم پس از زدن توپ ایستگاه را ترک می کند و جای خود را در انتها با یکی از یاران خود عوض می کند. او باید این کار را قبل از برگشت توپ توسط تیم مقابل انجام دهد. یک توپ زن در هر ایستگاه (ویکت) معمولاً شش بار فرصت پیدا می کند که توپ پرتابی توسط تیم مقابل را بزند. کاپیتان خوب در زمین می تواند با درنظر گرفتن نقاط قوت تیم حریف مهره های تیم خود را در میدان آرایش دهد. بازی کریکت، دو داور دارد که یکی در پشت ویکت غیر توپ زن می ایستد و داوری در مورد دریافت توپ را انجام می دهد. داور دیگر در نقطه ای می ایستد که بتواند در مورد گریزها و سوختن بازیکنان داوری کند. در مسابقات بین المللی معمولاً داورها را کشور میزبان تعیین می کند، ولی با اعتراضاتی که در این مورد شده است تلاش برای انتخاب داور بی طرف ادامه دارد. کریکت در اواخر قرن ۱۸ در انگلستان متداول شد. مقررات آن در ۱۷۷۴ وضع شد و اصلاحاتی در ۱۷۸۴ در آن ها اعمال شد. وضعیت آماتوری بازی در ۱۹۶۳ پایان یافت و از همان سال بازی هایی با حمایت مالی به صورت یک روزه انجام گرفت. از ۱۹۶۷ به دو بازیکن غیرانگلیسی اجازه داده شد که در تیم های انگلیسی بازی کنند؛ ولی در دهۀ ۱۹۸۰ این تعداد به یک بازیکن تقلیل یافت. در حال حاضر رقابت های کریکت با حضور بازیکنان بزرگ به صورت بازی های بین المللی بین کشورهای عضو مشترک المنافع برگزار می شود. تاریخ دقیق شکل گیری کریکت روشن نیست؛ اما بی گمان به قرن ۱۶ برمی گردد. تصور می شود که نام کریکت از واژۀ آنگلوساکسون «کریک» به معنی چوبدستی چوپان مشتق شده باشد. اولین بازیکنان کریکت چوپان های جنوب شرقی انگلستان بودند که از چوبدستی های خود برای بازی استفاده می کردند.

پیشنهاد کاربران

بپرس