کشاورزی در افغانستان

دانشنامه عمومی

کشاورزی فرهنگ کاشت گیاهان و قارچ ها، پرورش حیوانات و سایر اجسام زنده به منظور ادامهٔ حیات است. کشاورزی به نوع گیاه، مهارت دهقان، و مکانیزه بودن کار دهقانان، وضعیت زمین ها، آب و هوا، خاک و مساعد بودن شرایط کشت بستگی دارد؛ یا زراعت فن است که نسل به نسل میراث باقی مانده است؛ و هم زراعت کشت گیاه دلخواه می باشد. گیاهان و جنگل خود روی زراعت نیست.
زراعت افغانستان در چارچوب دو وزارت عمدتاً وزارت زراعت و مالداری و وزارت انکشاف دهات اداره می شود. پس از سال ۲۰۰۲ وزارت زراعت نتوانسته است کدام پروژهٔ بزرگ را روی دست گیرد و دلیل آن اینست که تمام موسسات و انجیوهای خارجی در تحت[ ۱] و USID مستقلانه کار می نمودند.
و این موسسات با ادارهٔ سازمان ملل تمام بودجهٔ خویش را متوجهٔ وزارت احیا و انکشاف دهات ساخته بود. برنامه های زراعتی را با ضروریات دیگر از طریق آن وزارت به پیش می برد؛ ولی وزارت زراعت طرح های داشته است. طبق صحبت معاون وزیر زراعت برای تطبیق پلان زراعتی خویش به ۳۵۰ میلون دلار ضرورت دارد. بنابرین چنین وزارت سکتوری که سرنوشت میلیون ها افغان در آن نهفته است کاری انجام نداده است.
سوم زراعت مواد خام صنعت است؛ و زراعت در اقتصاد افغانستان بنیادی می باشد. با به راه انداختن پروژه های بزرگ زراعتی تغییرات فاحش در وضع اقتصاد کشور بمیان آمده و کشور از این حالت می براید؛ و خودکفا از هر لحاظ می گردد. بدین ملحوظ امکان دارد یک تعداد کشورهای نخواهند افغانستان از یک بازار مصرفی به تولیدی تبدیل گردد.
هم اکنون وزارت زراعت در ضمن پلان عادی خود، پروژهٔ انکشافی ای را بنام ( OFWMP ) روی دست دارد. هدف این پروژه تنظیم آبیاری در بعضی از ولایت های افغانستان می باشد. هزینهٔ این پروژه به ارزش ۴۱ میلون دلار آمریکایی از طرف بانک جهانی تمویل می گردد. محل تطبیق این پروژه کابل، جلال آباد مزارشریف و هرات می باشد. این پروژه در حال تطبیق است. ( منبع ۱۸ ) اکثریت بودجه که بانک جهانی کمک کرده است از طریق وزارت احیا وانکشاف دهات و وزارت فوائد عامه به مصرف رسیده است. [ ۲]
طبق گزارش USID و آمار وزارت زراعت ۸۰ درصد مردم افغانستان مشغول پیشهٔ زراعت و مالداری اند؛ که ۳۱٪ درآمد ملی از محصولات زراعتی به دست می آید. طبق آمار سال ۲۰۰۹ سازمان سیا ( سی. آی. اِی ) ، افغانستان حدود ۸٫۵۵ میلیارد دلار واردات و ۲٫۱۲۸ میلیارد دلار صادرات به کشورهای ایالات متحدهٔ آمریکا، تاجیکستان، پاکستان، هندوستان و غیره داشته که پس از احجار قیمتی دومین عواید کشور را اقلام زراعتی تشکیل می دهد؛ که اقلام عمدهٔ آن میوه جات خشک، پشم، قالین، گیاهان پزشکی، پوست حیوانات، و کوکنار ( تریاک ) بوده است. طبق گزارش بانک جهانی و سی. آی. اِی فکت بوک با وجودی که از سال ۲۰۰۲ تا اکنون درآمد افغانستان به شمول کمک های خارجی ۲۹٬۸۱ میلیارد دلار بوده است، عواید سرانهٔ این کشور ( منبع شمارهٔ ۱ ) ۱٬۳۲۱ دلار می باشد. افغانستان از جمله ۱۶۸ کشور ۱۴۶مین کشور در حال رشد می باشد؛ زیرا این پول ها در بانک های کشور جمع نگردیده واپس به کشورهای خارج سرازیر می شود.
عکس کشاورزی در افغانستانعکس کشاورزی در افغانستانعکس کشاورزی در افغانستان
این نوشته برگرفته از سایت ویکی پدیا می باشد، اگر نادرست یا توهین آمیز است، لطفا گزارش دهید: گزارش تخلف

پیشنهاد کاربران

بپرس