کشتی چسب

دانشنامه عمومی

کشتی چسب یا سرخاب نام گروهی از جانوران بندپا از فُروردهٔ مژه پایان ( Cirripedia ) است که به زیرشاخه سخت پوستان، رده آرواره پایان ( Maxillopoda ) تعلق دارد و بنابراین از بستگان دور خرچنگ های دریایی به شمار می آید. کشتی چسب ها از جمله مهمترین و فراوان ترین جانوران چسبنده بسترهای سخت به ویژه در نواحی جزرومدی هستند. [ ۱]
کشتی چسب گردش خون باز دارد، یعنی خون از انتهای باز بعضی از رگ هایش خارج می شود و در میان سلول ها جریان پیدا می کند پس نقش خون، لنف و مایع بین سلولی را دارد و همولنف نامیده می شود. تاکنون حدود ۱۲۰۰ گونه از کشتی چسب ها شناخته شده است.
کشتی چسب در جنوب ایران با نام گِشر شناخته می شود. کندن گشرهای چسبیده به بدنه کشتی ها با ابزاری به نام مُگاشر انجام می گیرد.
به دلیل برنده بودن و سخت بودن کندن گشر، در فرهنگ جنوب ایران به افراد پیگیر و مصر به اصطلاح گشر گفته می شود.
در جنوب سیستان و بلوچستان به کشتی چسب ها کَرُم karom گفته می شود.
نمونه: مطالعه نشان داده است که در کشتی چسب های دریای خزر، هر جانور بالغ احتمالاً به طور میانگین ۸ بار در سال تولید مثل می کند و در هر بار به طور متوسط ۱۳۰۰ عدد تخم تولید می کند که بیشترین تعداد تخم در بهار ( ماه اردیبهشت ) و کمترین آن در فصل زمستان ( ماه بهمن ) است. [ ۲]
عکس کشتی چسبعکس کشتی چسبعکس کشتی چسبعکس کشتی چسبعکس کشتی چسب
این نوشته برگرفته از سایت ویکی پدیا می باشد، اگر نادرست یا توهین آمیز است، لطفا گزارش دهید: گزارش تخلف

دانشنامه آزاد فارسی

کَشتی چَسْب (barnacle)
سخت پوستی دریایی، از ردۀ رشته پایان. این جانور در حالت نوزادی شناور است، امّا هنگام بلوغ از قسمت سر به سنگ یا چوب شناور می چسبد و از آن به بعد چسبیده باقی می ماند. جانور درون صدفی قرار دارد که از آن رشته ها یا پاهایی تغییر شکل یافته برای هدایت غذا به دهان خارج شده است. بعضی کشتی چسب ها، ازجمله نمونه های پایه داری مثل Lepas anatifera ، به ته کشتی ها می چسبند، اما کشتی چسب های بلوطی مثل Balanus balanoides معمولاً به سنگ ها می چسبند.

پیشنهاد کاربران

بپرس