کشف الیقین فی فضائل امیرالمؤمنین

دانشنامه اسلامی

[ویکی نور] کشف الیقین فی فضائل أمیرالمؤمنین، نوشته علامه حلی، با استناد به منابع اهل سنت در فضائل امیر مؤمنان علی(ع) از ولادت تا بعد از شهادت آن حضرت است.
علامه در مقدمه بیان کرده که اولجایتو (حاکم مغول) از او خواسته است در فضائل حضرت علی(ع) کتابی تدوین کند و او پذیرفته و کتابی مختصر نوشته است
مؤلف به دلیل اختصاری که در مقدمه وعده داده، از آوردن سلسله اسناد روایات خودداری کرده و تنها به نام معصوم و آخرین راوی و همچنین به منبعی که از آن نقل می کند، اشاره کرده است
کتاب دارای یک مقدمه و چهار فصل است:
فصل اول در فضائلی است که برای امیرالمؤمنین(ع) قبل از ولادتش ثابت گردیده است؛ مانند ذکر نام آن حضرت در تورات، بعثت انبیا بر ولایت او، مکتوب بودن نام وی بر عرش، نور واحد بودن او و رسول خدا، توسل آدم(ع) به او به هنگام توبه.
فصل دوم در فضائل آن حضرت در حال ولادت است. نویسنده، این فصل را با ذکر اینکه امیرالمؤمنین(ع) در کعبه متولد شده و هیچ کس جز او بدین فضیلت نائل نگشته، ماجرای تولد حضرت را از کتاب «بشارة المصطفی»، اثر عمادالدین طبری نقل کرده است.

[ویکی شیعه] کشف الیقین فی فضائل امیرالمؤمنین (کتاب). کشْفُ الیقین فی فَضائل أمیرالمؤمنین (علیه السلام) کتابی در فضائل امیر مؤمنان علی(ع) از ولادت تا بعد از وفات، نوشتۀ علامه حلی (م. ۷۲۶) با استناد به منابع اهل سنت. علامه، این اثر را به درخواست محمد خدابنده به رشته تحریر در آورد که بعدها مورد استفاده و اعتماد بسیاری از علما نظیر علامه مجلسی در بحارالانوار قرار گرفت.
ابومنصور جمال الدین، حسن بن یوسف بن مطهّر حلّی (۶۴۸-۷۲۶ قمری) معروف به علامه حلّی، از علمای شیعه قرن هشتم قمری است. مناظرات و آثار او موجب گرایش اولجایتو (سلطان محمد خدا بنده) به تشیع و رواج مذهب شیعه در ایران گردید. علامه حلی دارای تالیفات بسیاری در علوم فقه، اصول، عقاید، فلسفه، منطق، دعا و... است از جمله تبصرة المتعلمین فی احکام الدین، کشف المراد، نهج الحق و کشف الصدق، باب حادی عشر، خلاصة الاقوال فی معرفة الرجال، الجوهر النضید. او نخستین کسی بود که به علت فضل و دانش بسیارش با لقب آیت الله خوانده شد.
علامه در مقدمه بیان کرده که اولجایتو (حاکم مغولی که به برکت علامه و برخی دیگر از علمای شیعه به تشیع گرائید) از او خواسته است در فضائل حضرت علی(ع) کتابی تدوین کند و او پذیرفته و کتابی مختصر نوشته است.

پیشنهاد کاربران

بپرس