کشور تونس

دانشنامه اسلامی

[ویکی فقه] تونس یکی از کشورهای اسلامی و در همسایگی لیبی و الجزایر می باشد.
جمهوری تونس با ۱۶۳ هزار و ۶۱۰ کیلومتر مربع مساحت، در شمال قاره آفریقا با لیبی و الجزایر هم مرز است. این کشور از آب و هوای معتدلی برخوردار است. البته مناطق جنوبی تونس به علت مجاورت با صحرای مرکزی لیبی آب و هوایی خشک و بیابانی دارند. لذا در مناطق شمالی کشور تراکم جمعیت بیشتر و در مناطق جنوبی جمعیت کمتری دیده می شود. تونس کشوری توریستی است و همه ساله ۲ میلیون نفر خارجی از آن بازدید می کنند و از خوش آب و هواترین کشورهای شمال آفریقا محسوب می شود. پایتخت آن شهر تونس است. تونس دارای ۲۴ استان بوده و شهرهای سیاحتی آن: سوسه، حمامات، بنزرت، صفاقس، نابلس، قابس، باجه، قیروان و جندوبیه می باشد.
جمعیت
این کشور دارای ۹ میلیون و ۵۹۳ هزار نفر جمعیت بوده و نرخ رشد جمعیت حدود ۱۷/ ۱ درصد است و به طور میانگین در هر کیلومتر مربع از خاک این سرزمین ۶/ ۵۸ نفر زندگی می کنند.۸۰ درصد از مردان و ۶۰ درصد از زنان بالای ۱۵ سال این کشور باسوادند. ۹۸ درصد از ساکنین این جمهوری از نژاد عرب و ۲ درصد از نژاد اروپایی هستند. همچنین ۹۸ درصد از آنها مسلمان (اهل سنت مالکی و شافعی)، یک درصد مسیحی و یک درصد یهودی اند. زبان رسمی تونس عربی است اما در امور بازرگانی از زبان فرانسوی استفاده می شود. مردم تونس، اصالتا بربر هستند.میزان تولید ناخالص داخلی تونس در پایان سال ۱۹۹۹، به بیش از ۴۳ میلیارد دلار رسید. ذخایر نفتی این کشور در حدود ۸/ ۳ میلیارد بشکه نفت و تولید روزانه نفت آن ۸۱ هزار بشکه است. درآمد سرانه ملی تونس حدود ۳ هزار دلار و مساحت زمین های قابل کشت تونس به زحمت ۲۰ درصداز کل مساحت کشور را تشکیل می دهد. مهم ترین منابع تامین ارز تونس عبارتند از: نساجی و چرم، توریسم، نفت و مشتقات آن، کود شیمیایی و فسفات، درآمد کارگران تونسی مهاجرو روغن زیتون.تونس به دلیل دارا بودن مرز ساحلی دریای مدیترانه مورد توجه جهانگردان قرار گرفته و در میان صنایع این کشور صنعت توریسم پیشرفت درخشان و قابل توجهی داشته، به طوری که می تواند از این حیث برای سایر کشورهای در حال توسعه یک نمونه باشد. جهانگردی یکی از مهمترین منابع درآمد تونس محسوب می شود.
فرهنگ
به جهت تسلط سیاسی و نظامی یکصد ساله فرانسه، تونس از تاثیرات فرهنگی این تسلط بی نصیب نمانده و این تاثیرات به ویژه در شهرهای بزرگ و پایتخت مشهود است.در حال حاضر توجه به اسلام اصیل در بین اقشار جامعه از جمله دانشجویان گسترش یافته تا جایی که موجب تشکیل حزبی توسط مسلمانان گشته است.مهمترین حوزه علمیه تونس مدرسه زیتونه است که به دانشکده معارف دینی دانشگاه تونس تبدیل شده است. مراکز و مؤسسات فرهنگی خارجی از قبیل مرکز آموزش زبان فرانسه، مجتمع های آموزشی انگلیسی و آمریکایی و مجتمع آموزشی کشور اردن در تونس وجود دارد. در تونس ۲۴۰ نشریه روزانه، هفته نامه و ماهنامه وجود دارد.تونس در مارس ۱۹۵۶، به عنوان کشوری مستقل از استعمار فرانسه جدا شد. حبیب بورقیبه رهبر حزب دستور جدید به رهبری کشور رسید و پس از وی زین العابدین بن علی، ریاست جمهوری تونس را در اختیار گرفت و هنوز این کشور را اداره می کند.
سیاست خارجی
...

پیشنهاد کاربران

بپرس