کلروکین

دانشنامه عمومی

کلروکین ( به انگلیسی: Chloroquine ) داروییست که برای پیشگیری و درمان مالاریا در نواحی که ثابت شده مالاریا نسبت به اثرات آن حساس است به کار می رود. انواع معینی از مالاریا نوعاً به داروهای متفاوت یا بیشتری نیاز دارند.
این دارو از دهان استعمال می شود. اثرات جانبی شامل مشکلات عضلانی، کمبود اشتها، اسهال و قرمزی پوست است. اثرات جانبی جدی شامل صدمه عضلانی، صرع، مشکلات بینایی و فشار خون پایین است. اشکال دارویی قرص است. پژوهش هایی در خصوص اثر این دارو بر کوروناویروس جدید در دست انجام است.
این دارو در فهرست داروهای ضروری سازمان جهانی بهداشت قرار دارد.
کلروکویین یا کلروکین یکی از داروهای قدرتمند ضد مالاریا است. مصرف این دارو برای درمان مالاریای ناشی از پلاسمودیوم فالسیپارم به دلیل گستردگی مقاومت انگل به دارو توصیه نمی شود. کلروکین امروزه بیشتر در درمان آرتریت روماتوئید و لوپوس اریتماتوز مصرف می شود.
بزرگسالان: مقدار مصرف کلروکین در درمان مالاریا یک مقدار اولیه ۶۰۰ میلی گرم است که ۸–۶ ساعت بعد با ۳۰۰ میلی گرم در یک نوبت ادامه می یابد و پس از آن نیز به مقدار mg/day۳۰۰ برای ۲ روز مصرف می شود. مقدار مصرف کلیروکین برای درمان آرتریت روماتوئید و لوپوس اریتماتوز mg/kg۱۵۰ تا حداکثرmg/kg/day۲/۵ است.
کودکان: در درمان مالاریا، یک مقدار اولیه mg/kg۱۰ مصرف می شود که ۸–۶ ساعت بعد با مصرف mg/kg۵ در یک نوبت ادامه می یابد و پس از آن به مقدار mg/kg/day برای ۲ روز مصرف می شود.
پیشگیری از مالاریا: ۳۰۰ میلی گرم یک بار در هفته است.
آرتریت روماتوئید: مقدار مصرف 3mg/kg/day می باشد.
• بیماران پسوریازیس برای مصرف این دارو حتماً زیر نظر متخصص انجام دهند "گزارش فوت این بیماران در اثر مصرف این دارو شده است"
• برای پیشگیری از ابتلا به مالاریا بهتر است از یک هفته قبل از سفر به مناطق آلوده مصرف کلروکین را آغاز کرد و حداقل تا ۴ هفته پس از بازگشت از آن مناطق آلوده ادامه داد. در صورتی که فرد یک سال پس از بازگشت از آن مناطق ( به ویژه طی ۳ ماه اول ) دچار هر نوع کسالت شود، باید به پزشک مراجعه کند، زیرا خطر ابتلا به مالاریا وجود دارد.
• به منظور کاهش تحریک احتمالی گوارشی، بهتر است دارو با غذا مصرف شود.
• این دوره بیش از مقدار تجویز شده، نباید مصرف شود.
• مراجعه منظم به پزشک برای بررسی مشکلات خونی، ضعف عضلانی و معاینات چشم پزشکی ضروری است.
• در صورت بروز تاری دید یا هر نوع اختلال بینایی باید احتیاط نمود.
• کلروکین در موارد زیر باید با احتیاط فراوان مصرف شود:
عکس کلروکین
این نوشته برگرفته از سایت ویکی پدیا می باشد، اگر نادرست یا توهین آمیز است، لطفا گزارش دهید: گزارش تخلف

پیشنهاد کاربران

بپرس