کلود شانون

دانشنامه عمومی

کلود اِلوود شانون ( به انگلیسی: Claude Elwood Shannon ) ( ۳۰ آوریل ۱۹۱۶ – ۲۴ فوریه ۲۰۰۱ ) ریاضی دان، مهندس الکترونیک و رمزنگار معروف آمریکایی بود. او را پدر نظریه اطلاعات می دانند.
شانون با مقاله اش که در ۱۹۴۸ منتشر کرد، نظریهٔ اطلاعات را بنیان نهاد و به شهرت رسید. او همچنین در ۱۹۳۷، در ۲۱ سالگی که دانشجوی کارشناسی ارشد در ام آی تی بود، نظریه رایانه های دیجیتال و مدارهای دیجیتال را پایه گذاشت و در پایان نامه خود نشان داد که با پیاده سازی الکتریکی منطق دو - دویی ( جبر بولی ) ، می توان هر مسئله منطقی و عددی را حل کرد. ادعا شده است که این پایان نامه، مهم ترین پایان نامه کارشناسی ارشد تاریخ بوده است. [ ۳] در زمان جنگ جهانی دوم، شانون به پژوهش در رمزکاوی پرداخت و پس از جنگ به رمزشکنی روی آورد.
کلود شانون در ۳۰ آوریل ۱۹۱۶ در پِتاسکی میشیگان زاده شد. پدرش کاسب و مادرش معلم زبان بودند. ۱۶ سال نخست زندگی شانون در گِیلارد میشیگان سپری شد. همان جا به مدرسه رفت و در ۱۹۳۲، دبیرستان را به پایان رساند. شانون در سال های نخست زندگی به وسایل مکانیکی علاقه داشت. وی در مدرسه بهترین نمره ها را در علوم و ریاضی می گرفت و هم زمان در خانه چیزهایی مانند هواپیمای مدل، قایق های کنترل از راه دور و تلگرافی که وی را به خانه دوستش در یک کیلومتری وصل می کرد، می ساخت. همچنین او برای شرکت وسترن یونیون پیغام می رساند. قهرمان کودکی او توماس ادیسون بود که بعدها پی برد که بستگی دوری هم با او دارد. [ ۴] [ ۵]
شانون در ۱۹۳۲ وارد دانشگاه میشیگان و در ۱۹۳۶ با مدرک کارشناسی ریاضیات و مهندسی برق دانش آموخته شد. مدتی بعد برای ادامه تحصیل به ام آی تی رفت و آنجا به پژوهش روی تحلیل گر تفاضلی یا همان رایانه آنالوگ ساختهٔ ونیوار بوش پرداخت. [ ۶]
هنگامی که شانون روی مدارهای پیچیده و خاص منظورهٔ تحلیل گر تفاضلی کار می کرد، دریافت که مفاهیم منطق بولی می تواند در ماشین های حساب گر مفید باشند. مقاله حاصل از پایان نامهٔ کارشناسی ارشد وی با نام «تحلیلی نمادین از مدارهای رله و سوییچینگ» ( به انگلیسی: A Symbolic Analysis of Relay and Switching Circuits ) ، در ۱۹۳۸ در نشریهٔ معتبر ( به انگلیسی: Transactions of the American Institute of Electrical Engineers ) چاپ شد.
پیش از شانون، ویکتور شوستاکوف از دانشگاه ایالتی مسکو نیز نظریه ای دربارهٔ سوییچ های الکتریکی بر پایهٔ منطق بولی در ۱۹۳۵ پیش نهاده بود، که نخستین بار در ۱۹۴۱ و پس از انتشار پایان نامهٔ شانون منتشر شد.
عکس کلود شانونعکس کلود شانون
این نوشته برگرفته از سایت ویکی پدیا می باشد، اگر نادرست یا توهین آمیز است، لطفا گزارش دهید: گزارش تخلف

پیشنهاد کاربران

بپرس