کما

/komA/

مترادف کما: اغما، بی حسی، بیهوشی، غش

برابر پارسی: ژرفخواب

معنی انگلیسی:
(such) as

لغت نامه دهخدا

کما. [ ک َ ] ( اِ ) آستین رفیده را گویند و رفیده لته ٔچندی است که مانند گرد بالشی دوزند و خمیر نان را بر بالای آن پهن سازند و بر تنور چسبانند و آستینی هم بر آن نصب کنند تا به ساعد و بازو از آتش آسیبی نرسد. ( برهان ) ( آنندراج ). آستین رفیده یعنی آستین گردبالش مانندی که خمیر تنک کرده نان را به روی آن گذاشته بر دیوار تنور چسبانند. ( ناظم الاطباء ). فرهنگ نظام کلمه را به ضم اول خوانده و محرف کُم به معنی آستین عربی دانسته و محشی فرهنگ رشیدی نیز همین حدس را زده است. ( حاشیه برهان چ معین ). و رجوع به کُم شود.

کما. [ ک َ / ک ِ / ک ُ ] ( اِ ) بزباز را گفته اند که عربان بسباسه خوانند، گویند پوست جوزبو است. ( برهان ) ( آنندراج ). بزباز و پوست جوزبو که بسباسه نیز گویند. ( ناظم الاطباء ).

کما. [ ک ُ ] ( اِ ) گیاهی باشد به غایت بدبو و گنده و متعفن و آن را کمای نیز گفته اند. ( برهان ). گیاهی باشد به غایت بدبو و گنده و متعفن. ( آنندراج ). گیاهی بسیار بدبوی که کمای نیز گویند. ( ناظم الاطباء ). گیاهی است بدبو که گل گنده گویند و به تازی کماة خوانند. ( فرهنگ رشیدی ). گیاه باشد ناخوشبوی در ولایت خراسان و دو نوع بود نوعی ازآن گاوان خورند و نوعی را مردم و این نوع نافع بود.( صحاح الفرس ). گیاهی است از تیره چتریان که در نقاط مرتفع برگهای معطر آن برای خوراک حیوانات بکار می رود و از جنسی از آن صمغبدبویی به نام انغوزه و از جنس دیگر صمغی به نام انجدان حاصل می شود که مصرف دارویی دارد. ( از حاشیه برهان چ معین ) :
جان و دل را بود دارو لیکن از بهر جگر
آنچه می باید نبود، آن چیست کسنی و کما.
سنائی.
چون کما گنده است شغلی کن که تخم
برکنی از بیخ همچون کنگرش.
پوربها ( از فرهنگ رشیدی ).
گنده است چون پیاز بغلهای او چنانک
گویا به گند کرد کما را محاصره.
پوربهای جامی ( از حاشیه برهان چ معین ).
و رجوع به کمای وکماة شود. || در کرج نام بوته ای است . ( یادداشت به خط مرحوم دهخدا ).

کما. [ ک َ ] ( ع ق ) کلمه مرکب از کاف تشبیه و ما، یعنی همچنان و مثل اینکه و مانند اینکه و زیرا که. ( ناظم الاطباء ). چنانکه. ( یادداشت به خط مرحوم دهخدا ).
- کما اعلم ؛ چنانکه می دانم. آنگونه که آگاهم :
چون گهر سخت روی بفروزی
با جهانی هنر کما اعلم.بیشتر بخوانید ...

فرهنگ فارسی

( اسم ) گیاهی است از تیر. چتریان بصورت درختچه بارتفاع ۱/۲ تا ۲/۴ متر که در اکثر نقاط ایران میروید . ساقه اش ضخیم بی کرک و گلها یش سفید و میوه اش کوچک و بیضوی است . در مجاری ترشحی گیاه مذکور شیر. شیرینی رنگی جریان دارد که بر اثر گزش حشرات یا تولید زخم و خراش شکافها یی که باد و عوامل دیگر در پوست ساقه اش ایجاد میکند بخارج ترشح میشود و بعلاوه در ریشه های سه ساله تا چهار ساله نیز مقدار زیادی از این صمغ وجود دارد که بر اثر گرمای ثابت زمین خود بخود از اطراف شکافها ی ناحی. یقه بخارج ترشح میشود . این صمغ را بنام صمغ آمونیاک می نامند و آن بصورت قطعات کوچک و نا منظم ( ببزرگی ۱/۳ تا ۳/۵ سانتیمتر ) یا بشکل تود. حجیمی برنگ زرد میباشد و بوی معطر و طعم گس و تلخ و مهوعی دارد شجر الاشق درخت اشه درخت و شق .
کلمه مرکب از کاف تشبیه و مایعنی همچنان و مثل اینکه و مانند اینکه و زیرا که . چنانکه .

فرهنگ معین

(کَ ) [ ع . ] (ق . ) همچنان ، مانند اینکه .
(کُ ) [ فر. ] (اِ. ) حالتی از بی هوشی که در آن بیمار برای مدتی شعور و حواس خود را از دست می دهد.

فرهنگ عمید

اغما.
= انغوزه

گویش مازنی

/komaa/ وزنه ی سنگین چوبی که به منظور کوبیدن پایه های کلفت و فرو کردن آن ها در زمین، توسط چند نفر بلند گردیده و به وسیله ی آن بر پایه های ضربه وارد سازند – تخماق & گیاهی است که جهت تغذیه گوسفند مورد استفاده قرار گیرد & بزرگ - نوعی علف صحرایی که در مناطق ییلاقی روید و خشک شده اش غذای بسیار مغذی در زمستا است

واژه نامه بختیاریکا

( کَما ) از گونه ی گیاهان ییلاقی

دانشنامه اسلامی

[ویکی الکتاب] معنی کَمَا: مانند آنچه
تکرار در قرآن: ۵۷(بار)

دانشنامه عمومی

کما (صومعه سرا). کما یک روستا در ایران است که در دهستان کسما شهرستان صومعه سرا واقع شده است. [ ۱] کما ۳۱۳ نفر جمعیت دارد.
عکس کما (صومعه سرا)

کما (فیلم ۱۹۷۸). کما ( انگلیسی: Coma ) فیلمی در ژانر جنایی، علمی–تخیلی و ترسناک به کارگردانی مایکل کرایتون است که در سال ۱۹۷۸ منتشر شد.
جنویو بوژو
مایکل داگلاس
ریپ تورن
ریچارد ویدمارک
لویس چلیز
لنس لگو
تام سلک
پل رایان
مایکل مان
اد هریس
• الیزابت اشلی
عکس کما (فیلم ۱۹۷۸)

کما (فیلم ۲۰۰۹). «کما» ( آلمانی: Koma ) فیلمی در ژانر ترسناک است که در سال ۲۰۰۹ منتشر شد.
عکس کما (فیلم ۲۰۰۹)

کما (موسیقی). در تئوری موسیقی یک کُما [ پ ۱] یا کاما [ پ ۲] ( به انگلیسی: comma ) فاصله ای کوچک در زیرایی یک نت است که حاصل تفاوت ناشی از کوک کردن آن نت از دو راه متفاوت است. [ en ۱] دو نوع کما در تئوری موسیقی به طور متداول مورد بحث قرار می گیرد: کمای متداول ( به انگلیسی: common comma ) یا کمای همصدا، و دیگری کمای بیشینه ( به انگلیسی: comma maxima ) که به آن کمای فیثاغورثی هم می گویند. [ en ۱] وقتی واژهٔ «کما» بدون هیچ پسوندی استفاده شود، غالباً منظور همان «کمای همصدا» است. [ en ۲]
دو نت مترادف در یک دستگاه کوک می توانند صداهایی با تفاوت اندک نسبت به هم داشته باشند؛ این تفاوت صدا به طور کلی یک «کما» نامیده می شود. برای نمونه، در کوک پنج حدی نت لا بملی که به اندازهٔ یک فاصلهٔ سوم بزرگ پایین تر از نت دوی پنجم ( C5 ) کوک بشود، و نت سل دیز که به اندازهٔ دو فاصلهٔ سوم بزرگ بالاتر از دوی چهارم ( C4 ) کوک شده، صدایی متفاوت خواهند داشت ( یکی اندکی زیرتر و دیگری اندکی بمتر ) . تفاوت نت های یادشده در کوک پنج حدی، تقریباً ۴۰٪ یک نیم پرده است و برای شنونده به آسانی قابل تشخیص خواهد بود.
به طور متداول، کماها به صورت فواصلی بین دو نیم پرده تعریف می شوند. هر کدام از روش های کوکی که مبتنی بر اعتدال میانگین هستند یک گام کروماتیک تولید می کنند که در آن دو نوع نیم پرده وجود دارد ( نیم پردهٔ دیاتونیک و نیم پردهٔ کروماتیک ) ، و اختلاف این دو یک کما است که با نام دیز کوچک شناخته می شود. به طور مشابه، روش های کوک کردنی که بر کوک فیثاغورثی مبتنی هستند هم دو نوع نیم پرده ( دیاتونیک و کروماتیک ) تولید می کنند و اختلاف این دو همان کمای فیثاغورثی است.
در نظام کوک خالص، بیشتر از دو نوع نیم پرده می تواند ساخته شود. در نتیجه یک روش کوک کردن می تواند با کماهای متعددی شناخته شود. برای نمونه در یکی از روش های جدیدتر کوک پنج حدی، چهار نوع نیم پرده و چهار کمای مختلف تولید می شود.
در اعتدال مساوی، فاصله ها بر اساس کسرهای سادهٔ ریاضی تعریف نمی شوند و دو نت مترادف دقیقاً یک صدا خواهند داشت. در نتیجه در این روش کوک کردن، عملاً کما وجود ندارد.
اندازهٔ کما معمولاً در واحد «سِنت» گزارش و مقایسه می شود ( هر سنت یک هزار و دویستم یک اکتاو است در مقیاس لگاریتمی؛ از آنجا که هر اکتاو شامل دوازده نیم پرده است، پس هر نیم پرده صد سنت دارد ) . با این حال تعریف اندازهٔ کما می تواند در مقایسه با کماهای دیگر ( به خصوص کمای فیثاغورثی و کمای همصدا ) نیز انجام گیرد.
عکس کما (موسیقی)عکس کما (موسیقی)عکس کما (موسیقی)عکس کما (موسیقی)عکس کما (موسیقی)
این نوشته برگرفته از سایت ویکی پدیا می باشد، اگر نادرست یا توهین آمیز است، لطفا گزارش دهید: گزارش تخلف

دانشنامه آزاد فارسی

کما (پزشکی). کُما (پزشکی)
رجوع شود به:اغما

کما (گیاهان). کُما (گیاهان)
بوته گیاه آنقوزه
گیاهان متعلق به جنس Ferula از تیرۀ چتریان. این گیاهان پایا هستند و ساقه ای بلند و برخاسته تا ارتفاع سه متر، برگ هایی با تقسیمات شانه ای عمیق و گل های پلی گام زرد یا زردسبزفام دارند. گیاهان معروفی چون آنقوزه و باریجه از این جنس اند. در حدود ۳۰ گونه از این جنس در مناطق کوهستانی و بیابانی ایران می روید. برخی گیاه شناسان این نام را به اعضای جنس Dorema اطلاق می کنند.

جدول کلمات

بیهوشی

پیشنهاد کاربران

کُما یکی از ضمایر متصل عربی ست.
کَ ، کُما ، کُم ___ کِ ، کُما ، کُـنَّ
مثال:
قلمکما = مدادتان
کتابکما = کتابتان
ضمیر متصل جمع مخاطب مذکر و جمع مخاطب مؤنث
برابر پارسی نوشته شده "شرفخواب" که باید "شرف خواب" نوشته بشه ( منظورم به خوده واژه نامه آبادیس است )
کما
کَما ( در عربی ) =همان طور که. .
آنچنان که . . . .
در زبان عربی بدین گونه است: همان گونه که، همانطور که.
معنی همانطور میده مثلا کَما تعرفون میشه همان طور که میدانید. . .

اغما، بی حسی، بیهوشی، غش

همچنان که
همانطور که
کما. نام علمی :Ferula ( Ovina )
نام فارسی :کما
نام محلی : کما
مشخصات:
گیاهی است از خانواده چتریان که ارتفاع آن به 1 تا 1. 5 متر می رسدوبرگهای آن دارای دمبرگ غلاف دار وپهنک برگ آن بزرگ ودارای بریدگیهای نسبتا عمیق است . برگهای سبز تیره وگلهای آن برنگ زرد می باشد.
...
[مشاهده متن کامل]

ساقه آن استوانه ای وقطر آن زیاد است. جوانه ها وبرگهای تازه روئیده آن وگل زرد غنچه آن در اسفند واوائل بهار به مصرف تغذیه می رسد.
این گیاه در جنوب خراسان ( بیرجند سه قلعه ونهبندان ) می روید . گلها بصورت چتر زرد رنگ بزرگی در انتهای ساقه پدیدار می شود. پس از بزرگ شدن ساقه ها وبرگها دیگر قابل مصرف نیست.
ویژگی رویشی:
کما در سطح وسیعی در منطقه سه قلعه پراکنده است. دلیل گسترش آن را به علت عدم مصرف آن به صورت تازه توسط دام است ومعمولا دامها به صورت خشک مصرف می کنند. برگهای پهن وساقه بلند بعد از رویش وعدم مصرف جلوه زیبای دارد.
کما در اکثر نواحی خراسان مشاهده می گردد. ولی مناطق جنوبی خراسان وخصوصا در جنوب سه قلعه به صورت متراکم دیده می شود . کما بیشتر خاک قلیایی را ترجیح می دهد.
رویشگاه آن در منطقه از ارتفاع1200تا 1700متر مربع می باشد.
خواص دارویی ودرمانی:
کما دراین منطقه بیشتر به عنوان ماده غذایی با تخم مرغ وروغن پخته می شود وبه آن چاشنی های دیگری نیز افزوده می شود. . . قره قروت - رب - آبلیموو. . . .
مردم اغلب کما را به صورت پخته شده فریزرشده برای زمستان نگهداری می نمایند. درقدیم کما را به صورت خشک شده برای زمستان نگهداری می نمودند.
خواص دارویی ودرمانی:
- ضدتشنج است
- خلط آور است
- خاصیت هضم کننده ای دارد.
- قاعده آور است
- در منطقه برای دفع انگلهای روده ای شهرت خاصی دارد.
- برای اختلالات هاضمه ای نیز توصیه می شود.

بپرس