کمربند الپاید

دانشنامه عمومی

کمربند آلپاید. کمربند آلپاید همین طور با نام دیگر کمربند کوه زایی آلپاید - هیمالیان[ ۱] یک کمربند زلزله ای کوه زایی شامل مجموعه رشته کوه هایی است بیش از ۱۵۰۰۰ کیلومتر در امتداد راستای حاشیهٔ جنوبی اوراسیا. کمربند آلپاید از جاوه تا سوماترا امتداد یافته و سپس از طریق هیمالیا و دریای مدیترانه از اقیانوس اطلس خارج می شود و در این مسیر، آلپ، کوه های کارپات، کوه های آسیای کوچک و ایران، هندوکش، هیمالیا، و کوه های جنوب شرق آسیا را شامل می شود.
منطقهٔ کمربند آلپاید، پس از حلقه آتش، دومین مکان لرزه ای فعال جهان می باشد. این کمربند فعال، دارای ۶/۵٪ از زمین لرزه های دنیا است که این میزان شامل، ۱۷٪ از بزرگ ترین ( قدرتمندترین ) زمین لرزه های دنیا می باشد. کمربند آلپاید از منطقه جاوه تا شمال اقیانوس اطلس و از سمت هیمالیا تا جنوب اروپا گسترش یافته است. [ ۲] [ ۳] [ ۴]
این کمربند زلزله حاصل صفحات تکنوتیکی یا همان زمین ساخت صفحه ای همچون کوه زایی آلپی است که حاصل آخرین محصور شدگی دوران های میانه زیستی و نوزیستی توسط اقیانوس تتیس و برخورد با صفحه آفریقا، صفحه عربستان، صفحه هند و در نهایت، صفحه اوراسیا می باشد که در حال حرکت به سمت شمال بوده اند. [ ۱] کشور اندونزی به محاذات حلقه آتش در اقیانوس آرام و در مجاورت گینه نو، جنوبی ترین بخش کمربند آلپاید را تشکیل می دهند که در همین امتداد و راستا، به کشورهایی همانند سوماترا، جاوه، جزایر سوندای کوچک هم ختم می شود. زمین لرزه و سونامی ۲۰۰۴ اقیانوس هند با مقیاس بزرگای گشتاوری ۹/۱ یکی از بارزترین حوادث اتفاق افتاده در کمربند لرزه ای آلپاید است.
عکس کمربند آلپاید
این نوشته برگرفته از سایت ویکی پدیا می باشد، اگر نادرست یا توهین آمیز است، لطفا گزارش دهید: گزارش تخلف

پیشنهاد کاربران

بپرس