کنسانتره


برابر پارسی: افشرده

فرهنگ معین

(کُ رِ ) [ فر. ] (اِ. ) ۱ - شکل غلیظ شدة بعضی از مواد. ۲ - ماده ای که آب آن تحت فشار گرفته شود، افشرده . (فره ).

دانشنامه عمومی

کنسانتره ( به فرانسوی: Concentrate ) شکلی از ماده است که اکثر اجزای اصلی تشکیل دهنده یا حلال آن را حذف کرده اند. معمولاً با گرفتن آب موجود در یک محلول یا سوسپانسیون، مثلاً گرفتن آب موجود در آبمیوه و تبدیل آن به پودر یا عصاره، کنسانتره تشکیل می شود.
اصطلاح کنسانتره در خوراک دام نیز به کار می رود و ماده غذایی برای تغذیه دام است. کنسانتره در تغذیه دام شامل تمام مواد مورد نیاز برای پرواربندی دام بوده و کمابیش دارای بیش از ۷ درصد از پروتیین و ۱۸ درصد فیبر است.
مفهوم کنسانتره در تغذیهٔ طیور، با مفهوم آن در تغذیهٔ دام متفاوت است. بطوریکه کنسانترهٔ طیور صرفاً شامل مواد ریز مغذی شامل اسید آمینه ها و ویتامین ها و مواد معدنی و فسفر و کلسیم و… می باشد.
امروزه عمدهٔ کاربرد کلمه کنسانتره در تغذیه دام و طیور، و سپس در صنایع غذایی می باشد. معنی لغوی کنسانتره یعنی فشرده شده؛ و به هر ماده ای که دارای ترکیبات غنی و فشرده از یک یا چند نوع ماده باشد کنسانتره می گویند. بعنوان مثال در کنسانتره طیور، غلظت اسیدهای آمینه و ویتامین ها و مواد معدنی بالاست. فایده تولید کنسانتره این است که با حذف آب، وزن ماده غذایی کاهش یافته و بنابراین حمل و نقل آن راحت تر و با صرف هزینهٔ کمتر صورت می گیرد. به علاوه کنسانتره را به راحتی در هنگام مصرف با اضافه نمودن حلال ( معمولاً آب ) ، به حالت اولیه خود برگردانده و مصرف می کنند. در این روش در واقع از میوه ها اسانس یا عصاره تهیه می نمایند و از مخلوط نمودن این اسانس با شکر و آب، انواع آبمیوه را تهیه می کنند. در این روش تولید کنسانتره میوه مانند انگور، هلو، سیب، آلبالو، لیمو و . . . برای استفاده به عنوان طعم دهنده در صنایع غذایی و شربت استفاده میشود که مزیت آن نسبت به خود میوه ماندگاری طولانی تر میباشد.
عکس کنسانتره
این نوشته برگرفته از سایت ویکی پدیا می باشد، اگر نادرست یا توهین آمیز است، لطفا گزارش دهید: گزارش تخلف

پیشنهاد کاربران

- غلیظ شده هر چیزی
- چیزی که تحت فشار قرار گرفته و
معمولا آب آن گرفته میشه
- البته کنسانتره در صنایع غذایی ،
با صنایع دیگه ،
فرق داره
concentrateیعنی تمرکز کردن یا تلغیظ کردن ماده
یک ترکیب با مادهء موثرهء غلیظتر نسبت به حالت اصلی ، حالت تلغیظ شدهء یک ماده
افشره ، عصاره ی یک چیز

بپرس