کنیچی فوکویی

دانشنامه عمومی

کنیچی فوکویی ( به ژاپنی: 福井 謙 ) ( زادهٔ ۴ اکتبر ۱۹۱۸ – درگذشتهٔ ۹ ژانویه ۱۹۹۸ ) شیمیدان ژاپنی بود[ ۱] که در سال ۱۹۸۱ به همراه رولد هافمن جایزهٔ نوبل شیمی را دریافت کرد. هر یک از آن ها سهمی از این جایزه را برای تحقیقات جداگانهٔ خود بر روی سازوکار واکنش های شیمیایی دریافت کردند.
فوکویی بزرگترین فرزند پسر ریوکیچی فوکویی بازرگان بود. وی در میان سال های دانش آموزی، ۱۹۳۸ تا ۱۹۴۱ به مکانیک کوانتوم و معادلهٔ مشهور شرودینگر گرایش پیدا کرده بود. همچنین او این باور را در خود پرورش داده بود که کامیابی در دانش بدست نمی آید مگر از میان بخش هایی از دانش که به ظاهر ارتباطی با هم ندارند و ما انتظارشان را نداریم.
او در خودزندگی نامه اش که بوسیلهٔ بنیاد نوبل چاپ شد، گفته است که «در دوران دبیرستان شیمی رشتهٔ مورد علاقهٔ من نبود؛ ولی بزرگترین رویدادی که در زندگی تحصیلی من رخ داد، هنگامی بود که پدرم از ژنی - ایتسو کیتا، استاد دانشگاه کیوتو خواست تا من را برای آینده راهنمایی کند. » به سفارش کیتا، یکی از دوستان فوکویی بزرگ، کنیچی جوان را به دپارتمان صنعتی شیمی راهنمایی کرد و از آن پس بود که او به این بخش علاقه مند شد.
فوکویی از سال ۱۹۵۱ تا ۱۹۸۲ استاد دانشگاه کیوتو بود. وی پس از آن از سال ۱۹۸۲ تا ۱۹۸۸ سرپرست مؤسسهٔ فناوری کیوتو و عضو آکادمی بین المللی دانش مولکولی کوانتوم و عضو افتخاری آکادمی بین المللی دانش بود.
• Theory of orientation and stereoselection ( 1975 )
• An Einstein dictionary, Greenwood Press, Westport, CT, by Sachi Sri Kantha  ; foreword contributed by Kenichi Fukui ( 1996 )
• Frontier orbitals and reaction paths: selected papers of Kenichi Fukui ( 1997 )
• The science and technology of carbon nanotubes edited by Kazuyoshi Tanaka, Tokio Yamabe, Kenichi Fukui ( 199۹ )
عکس کنیچی فوکویی
این نوشته برگرفته از سایت ویکی پدیا می باشد، اگر نادرست یا توهین آمیز است، لطفا گزارش دهید: گزارش تخلف

پیشنهاد کاربران

بپرس