کهکشان انمیک

دانشنامه عمومی

کهکشان آنمیک. کهکشان آنمیک ( انگلیسی: Anemic galaxy ) نوعی کهکشان از دسته کهکشان های مارپیچی شکل هستند که به علت ضعیف بودن بازوهای آن تضادی اندک میان گردی و بازوهای آن مشاهده می شود.
واژه آنمیک را در سال ۱۹۷۶ میلادی منجمی کانادایی به نام سیدنی ون دن برگ به دلیل آنکه این نوع کهکشان ها در حدواسط کهکشان های مارپیچی و کهکشان های عدسی شکل قرار می گیرند، ابداع کرد.
این کهکشان ها نه تنها دارای بازوهای ضعیف و کم نور هستند بلکه از لحاظ چگالی هیدروژن نیز دارای خط هیدروژنی ضعیف هستند ( ماده بنیادین ستاره زایی ) منطقه اچ ۲ که محل اصلی زایش ستارگان است در بازوهای این نوع کهکشان ها قرار دارد اما به علت ذکر شده ( فقر هیدروژن ) می توان به این نتیجه ساده دست یافت که توانایی زایش ستارگان جدید در این نوع کهکشان ها بسیار اندک است.
به صورت کلی نقاط قرمز رنگ موجود در کهکشان ها نشان دهندهٔ ستارگان پیر هستند و رنگ آبی نشان دهندهٔ جوانی اجرام و ستارگان موجود در آن کهکشان است. بر حسب این شرایط مذکور و از آنجایی که کهکشان های مارپیچی آنمیک توانایی اندکی در زایش ستارگان دارند، پیشتر تصور بر این بود که رنگ قرمز این نوع کهکشان ها نشان دهنده پیری اجرام آن است اما این مسئله به صورت عمده؛ نشان دهندهٔ وجود گازهای طبیعی در این نوع کهکشان ها است و دلیلی بر پیری این نوع کهکشان ها نیست.
یکی دیگر از ویژگی های این نوع کهکشان ها این است که اکثریت آنها به شکل کهکشان های خوشه ای هستند که همین مسئله یکی از دلایلی است که سبب ضعف در بازوهای این کهکشان ها شده است.
از شاخص ترین این نوع کهکشان ها می توان به ان جی سی ۴۹۲۱ واقع در خوشه کهکشانی کما و کهکشان مسیه ۹۰ واقع در خوشه دوشیزه اشاره کرد.
عکس کهکشان آنمیک
این نوشته برگرفته از سایت ویکی پدیا می باشد، اگر نادرست یا توهین آمیز است، لطفا گزارش دهید: گزارش تخلف

پیشنهاد کاربران

بپرس