کهکشان اندرومدا

دانشنامه عمومی

کهکشان آندرومدا. کهکشان آندرومِدا[ ۲] [ ۳] [ ۴] ( به انگلیسی: Andromeda Galaxy ) ، امرأه المسلسله یا کهکشان زنِ برزنجیر یا M31، یک کهکشان مارپیچی واقع در صورت فلکی آندرومدا است که حدود ۲٫۵ میلیون سال نوری از کهکشان راه شیری فاصله دارد. با اینکه آندرومدا نزدیک ترین کهکشان مارپیچی به کهکشان راه شیری است. آندرومدا بزرگ ترین کهکشان از گروه کهکشانیِ محلی است که گروه محلی شامل راه شیری، آندرومدا، کهکشان مثلث ، ابر ماژلانی بزرگ، ابر ماژلانی کوچک، مسیه ۳۲، مسیه ۱۱۰ و مسیه ۳۵ کهکشان کوچکتر است.
احتمال دارد کهکشان های راه شیری و آندرومدا حدود ۳ تا ۵ میلیارد سال آینده با یکدیگر برخورد کنند. [ ۵] [ ۶] [ ۷] تعداد ستارگان این کهکشان ۱ تریلیون ( ۷۰۱۲۱۰۰۰۰۰۰۰۰۰۰۰۰۰۰♠۱×۱۰۱۲ ) می باشد که دو برابر تعداد ستارگان کهکشان راه شیری است. [ ۸]
این کهکشان اولین بار توسط ستاره شناس ایرانی عبدالرحمن صوفی رازی در قرن چهارم هجری کشف، گزارش، و به طور مفصل مطالعه شد. این کهکشان دورترین چیزی است که با چشم غیر مسلح می توان دید.
این کهکشان در فهرست مسیه M۳۱ نام دارد و در کاتالوگ عمومی جدید NGC۲۲۴؛ نام انگلیسی آن Andromeda ( از یونانی Ανδρομέδη — آندرومده — و نام یک شاهزاده در اسطوره های یونان باستان ) است و در زبان عربی به آن إمرَأةالمسلسة ( زنِ برزنجیر ) می گویند.
در شبی که ماه در آسمان وجود ندارد شما می توانید این کهکشان را به صورت یک لکه مات با چشم غیرمسلح ببینید. در حقیقت آندرومدا دورترین جرم قابل رویت بدون استفاده از ابزار اپتیکی است. حتی شما می توانید این جرم را از درون شهر با دوربین دوچشمی رصد کنید. آندرومدا بزرگ ترین کهکشان گروه محلی است؛ کهکشان های گروه محلی عبارتند از: کهکشان آندرومدا، کهکشان راه شیری، کهکشان مثلث و در حدود ۳۰ کهکشان کوچک دیگر.
با این که آندرومدا بزرگ ترین کهکشان این گروه است اما لزوماً پرجرم ترین آن ها نیست، یافته های اخیر نشان می دهند که کهکشان راه شیری شامل ماده تاریک بیشتری است و ممکن است پرجرم ترین کهکشان در گروه محلی باشد.
با توجه به رصدهایی که توسط تلسکوپ فضایی اسپیتزر در سال ۲۰۰۶ صورت گرفت، مشخص شد که M۳۱ شامل یک تریلیون ستاره است. در صورتی که کهکشان ما ۲۰۰ تا ۴۰۰ میلیارد ستاره دارد. با این حال برآوردهای سال ۲۰۰۶ نشان داد که جرم کهکشان راه شیری تقریباً ۸۰ درصد جرم آندرومدا است یعنی ۷/۱× ۱۰۱۱ برابر جرم خورشید. براساس مطالعه ای که در سال ۲۰۰۹ صورت گرفت می توان نتیجه گرفت که جرم کهکشان ما و آندرومدا تقریباً با هم برابر است.
عکس کهکشان آندرومداعکس کهکشان آندرومداعکس کهکشان آندرومدا
این نوشته برگرفته از سایت ویکی پدیا می باشد، اگر نادرست یا توهین آمیز است، لطفا گزارش دهید: گزارش تخلف

پیشنهاد کاربران

بپرس