کهیر

/kahir/

معنی انگلیسی:
rash, urticaria, hives, nettle - rash

لغت نامه دهخدا

کهیر. [ ک َ ] ( اِ ) سیب صحرایی را گویند، و آن را در خراسان علف شیران و به عربی زعرور خوانند. ( برهان ). سیب صحرایی است که نقل خواجه و میوه خرس وکیل و کیلک نیز خوانند و به تازی تفاح بری گویند و به یونانی زعرور گویند. ( انجمن آرا ) ( آنندراج ). کهیل کوهی و زعرور. ( ناظم الاطباء ). کهیر و کهین اسم فارسی زعرور است. ( فهرست مخزن الادویه ) ( حاشیه برهان چ معین ). رجوع به کهین شود.

کهیر. [ ک َ ] ( اِ ) آماس و ورمی در پوست بدن شبیه به آماسی که از برخورد گزنه پدید می آید، و ایر نیز گویند. ( ناظم الاطباء ). بیماری کوتاه مدت که با سرخی پوست و خارش بسیار در تمام بدن ملازم است. ( از یادداشت به خط مرحوم دهخدا ). عارضه پوستی است که به صورت دانه های کوچک صورتی رنگ یا به شکل برجستگیهای وسیعتر و گاهی به صورت تاول دیده می شود و با خارش شدید همراه است. کهیرمعمولاً بر اثر واکنش بدن در برابر مواد هیستامینی یا ترکیباتی نزدیک به هیستامین عارض می گردد و آن معمولاً به علت حساسیت بدن در برابر ماده شیمیایی به خصوصی یا یک شی مخصوص است ، چه این مواد در حکم مواد آلرژن می باشد. مرض سودا. کئیر. ( فرهنگ فارسی معین ).

فرهنگ فارسی

کئیر:بیماری پوستی که بسبب آلرژی نسبت به بعضی موادغذائی یاسرومهای تزریقی یابعضی داروهابطورناگهانی بصورت بر آمدگیهای
( اسم ) عارضه ای پوستی است که بصورت دانه های کوچک صورتی رنگ یا بشکل برجستگیهای وسیعتر و گاهی بصورت تاول دیده میشود و با خارش تشدید همراه است . کهیر معمولا بر اثر واکنش بدن در برابر مواد هیستامینی یا ترکیباتی نزدیک به هیستامین عارض میگردد و آن معمولا بعلت حساسیت بدن در برابر ماد. شیمیایی بخصوصی یا یک شئ مخصوص است چه این مواد در حکم مواد آلرژن میباشند مرض سودن کئیر .
آماس و ورمی که در پوست بدن شبیه به آماسی که از برخورد گزنه پدید می آید وایر نیز گویند . بیماری کوتاه مدت که با سرخی پوست و خارش بسیار در تمام بدن ملازم است . عارض. پوستی است که به صورت دانه های کوچک صورتی رنگ یا به شکل برجستگیهای وسیع تر و گاهی به صورت تاول دیده می شود و با خارش شدید همراه است .کهیر معمولا بر اثر واکنش بدن در برابر مواد هیستامینی یا ترکیباتی نزدیک به هیستامین عارض می گردد و آن معمولا به علت حساسیت بدن در برابر ماد. شیمیایی بخصوصی یا یک شئ مخصوص است چه این مواد در حکم مواد آلرژن می باشد . مرض سودا . کئیر .

فرهنگ معین

(کَ ) (اِ. ) نوعی بیماری پوستی که در اثر حساسیت نسبت به بعضی غذاها و داروها به وجود می آید و آن برآمدگی هایی سرخ رنگ و خارش دار در پوست است .

فرهنگ عمید

عارضه ای که به سبب آلرژی نسبت به بعضی مواد غذایی، سرم های تزریقی، یا داروها به طور ناگهانی به صورت برآمدگی های سرخ رنگ و خارش دار در پوست بدن ظاهر می شود.

فرهنگستان زبان و ادب

{urticaria} [پزشکی] واکنش ناشی از آلرژی حاد یا مزمن به شکل ورم دانه های گرد سرخ بر روی پوست که با خارش شدید همراه باشد

دانشنامه عمومی

کَهیر ( به انگلیسی: urticaria ) واکنش آلرژیک حاد یا مزمن به شکل ورم دانه های گرد سرخ بر روی پوست که با خارش شدید همراه است. کهیر آماس و ورمی است در پوست بدن که شبیه به آماسی که از برخورد گزنه پدید می آید. [ ۱]
کهیر بیماری کوتاه مدتی است که با سرخی پوست و خارش بسیار در تمام بدن همراه است. این عارضه پوستی به صورت دانه های کوچک صورتی رنگ یا به شکل برجستگی های وسیع تر و گاهی به صورت تاول دیده می شود و با خارش شدید همراه است. [ ۲]
کهیر معمولاً بر اثر واکنش بدن در برابر آزاد شدن مواد هیستامینی یا ترکیباتی نزدیک به هیستامین پدید می آید. [ ۳]
موادی از قبیل آجیل، شکلات، ماهی، گوجه فرنگی، تخم مرغ، توت فرنگی، شیر و افزودنی های غذایی و میوه های تازه به ویژه مرکبات و داروهایی از قبیل پادزیست ها ( آنتی بیوتیک ها ) مانند پنی سیلین، مسکن ها مثل آسپیرین، کدئین، ایندومتاسین، خواب آورها، ویتامین ها و تقریباً هر نوع دارویی می تواند ایجاد کهیر کند. [ ۴] مصرف مداوم آسپیرین می تواند ایجاد کهیر مزمن کند. [ ۵]
حلزون، ماهی، آجیل، تخم مرغ و شیر از شایع ترین حساسیت زاها هستند که خوردن آن ها می تواند باعث پدید آمدن کهیر بشود. [ ۶]
در یک سوم موارد کهیر علت مشخصی یافت نمی شود ( ایدیوپاتیک ) . تراوش مایع پلاسمای خون از درون رگ ها به فضای میان بافتی در پوست باعث کهیر زدن می شود. یک عامل شیمیایی که هیستامین نامیده می شود از یاخته های ویژه ای در پوست به نام ماستوسیت ها که در پیرامون رگ ها قرار دارند ترشّح می شود و باعث گشاد شدن رگ ها و بازشدن فضاهای میان یاخته ای در آن ها و به دنبال آن خروج مایع از درون رگ ها می شود.
در بیشتر بیماران، کهیر بی ضرر بوده و هیچ علامت پایداری بر جای نمی گذارد. کهیر حاد می تواند کمتر از یک تا ۶ هفته به طول بینجامد، در حالی که کهیر مزمن بیش از ۶ هفته طول می کشد و گاهی نیز ماه ها و سال ها ادامه می یابد. [ ۶]
بیماری کهیر در تمام سنین مشاهده می شود و مردان و زنان به طور تقریبی به نسبت برابر به این بیماری دچار می شوند. [ ۷] مصرف داروهای ضدهیستامین می تواند در درمان کهیر سودمند باشد. [ ۸] علائم شایع کهیر جوش های خارش دار است که این جوش ها متورم شده و تبدیل به ضایعات صورتی یا قرمز رنگ می شوند. این ضایعات کهیری حاشیه کاملاً مشخص دارند و مسطح هستند. قطر آن ها یک تا ۵ سانتیمتر است. ضایعات کهیری سریعاً به یکدیگر می پیوندند و پلاک های بزرگ و مسطح به رنگ پوست تشکیل می دهند. این ضایعات کهیری یا پلاک ها مرتباً تغییر شکل می دهند و ممکن است در عرض چند دقیقه یا چند ساعت ناپدید شده و دوباره ظاهر شوند. تغییراتی به این سرعت مشخص کهیر است. در واقع کهیر بیماری شایعی است که ۱۰ تا ۲۰ درصد مردم در طول زندگی خود حداقل یک بار دچار حمله آن می شوند.
عکس کهیر
این نوشته برگرفته از سایت ویکی پدیا می باشد، اگر نادرست یا توهین آمیز است، لطفا گزارش دهید: گزارش تخلف

دانشنامه آزاد فارسی

کَهیر (urticaria)
کَهیر
کَهیر
کَهیر
نوعی بیماری پوستی. با خارش، سوزش، و پـیـدایش خــودبه خــود لکه های برجسته روی پوست مشخص می شود. درمان آن تجویز داروهای ضد هـیـستــامـیــن و استروئیدهای خوراکی یا موضعی است. حساسیت و استرس ازجمله علل کهیرند.

مترادف ها

bay (اسم)
خلیج کوچک، اسب کهر، کهیر، خندق، خور

hives (اسم)
کهیر، ورم کهیر

wheal (اسم)
کهیر، کان، صدف حلزونی شکل، محل سوختگی، ورم جای شلاق و غیره

فارسی به عربی

خلیج

پیشنهاد کاربران

بپرس