کورس

/kurs/

مترادف کورس: مسابقه، دو، دوره، مسافت، مجعد

برابر پارسی: رویارویی، آورد

معنی انگلیسی:
race, course, journey or trip, trip or journey (in a bus, etc.) for which asingle fare is payable

لغت نامه دهخدا

کورس. [ رَ / رْ / ک َ وَ ] ( اِ ) موی پیچیده و مجعد را گویند. ( برهان ). موی پیچیده و گره دار که به عربی مجعد گویند و آن را پارسیان شیراز نیز کرنجی گویند. ( آنندراج ) ( انجمن آرا ). موی پیچیده و مجعد. ( فرهنگ فارسی معین ). کرس. کرسه. کورسه. ( از حاشیه برهان چ معین ) ( از فرهنگ فارسی معین ). || به معنی چرک و ریم هم آمده است. ( برهان ) ( آنندراج ) ( انجمن آرا ).

کورس. ( فرانسوی ، اِ ) دو. دویدن. || مسابقه ( اسبدوانی ). || مسافتی که طی کنند. ( فرهنگ فارسی معین ).

کورس. [ رُ ] ( اِخ ) تلفظ یونانی کورش است. ( از حاشیه برهان چ معین ؛ ذیل کوروش ). رجوع به کورش و ذوالقرنین شود.

کورس.[ کُرْ ] ( اِخ ) جزیره ای در بحر ابیض ( مدیترانه ) و یکی از ایالتهای کشور فرانسه است و شهرهای عمده آن آژاکسیو ( محل تولد ناپلئون اول )، باستیا ، کالوی ، کورت و سارتن می باشد. این ایالت از پنج ولایت و 62 بلوک و 366 بخش تشکیل یافته و 8722 کیلومتر مربع وسعت و 269831 تن سکنه دارد. این جزیره به وسیله «ژنواها» در سال 1768 م. به فرانسه فروخته شده است. ارتفاعات این جزیره را کوههای سنتو ، روتوندو ، اورو و جز اینها تشکیل داده و دره های عمیقی را در این جزیره بوجود آورده اند. محصولات عمده این جزیره شراب ، زیتون و درختان میوه است ، ولی محصول اصلی آن شاه بلوط و پرورش گوسفند و صید ماهی است. جلب سیاحان نیز از منابععمده تحصیل ثروت مردم این جزیره است. ( از لاروس ).

فرهنگ فارسی

دو، دویدن، مسابقه، اسب دوانی، مسافت طی شده
( اسم ) ۱ - دو دویدن . ۲ - مسابقه ( اسب دوانی ) . ۲ - مسافتی که طی کنند .

فرهنگ معین

(کَ رَ ) (اِ. ) پیچ و شکن موی .
(رْ ) [ فر. ] (اِ. ) ۱ - مسابقه . ۲ - (عا. ) هر بار سوار و پیاده شدن از اتوبوس .

فرهنگ عمید

۱. پیچ وتاب مو.
۲. موی پیچیده و مجعد، موی.
۳. چرک تن یا جامه، کرس، کرسه.
۱. مسیر معینی که وسیلۀ نقلیۀ عمومی با کرایۀ معین طی می کند.
۲. (ورزش ) مسیر مخصوص در رقابت های اسب دوانی، اتومبیل رانی، موتورسیکلت رانی، و مانند آن ها.
۳. مسابقۀ سرعت.

گویش مازنی

/koors/ ارزن – گاورس

واژه نامه بختیاریکا

بِر؛ مِزِل

دانشنامه عمومی

کورس ( به فرانسوی: course ) یک رقابت ورزشی مبتنی بر سرعت است که برای رسیدن به معیاری مشخص از جمله زمان یا نقطهٔ تعیین شده انجام می شود. مسابقه دهندگان تلاش می کنند که خواستهٔ معلومی را در کمترین زمان ممکن انجام دهند. معمولاً این کار شامل طی کردن مسافتی است؛ ولی ممکن است شیوه های دیگر سرعتی برای رسیدن به هدفی مشخص را نیز دربر گیرد.
کورس می تواند به صورت پیوسته از ابتدا تا انتها برگزار شود یا از بخش های مختلفی تشکیل شده باشد که دور یا مرحله نامیده می شوند. مرحله، بخشی کوتاه از یک مسابقهٔ بزرگتر یا تایم تریل است. دور نیز معمولاً در یک مسیر و در زمان های مختلف برگزار می شود.
نخستین مدرک از کورس ها در سفال های یونان باستان مشاهده شده است که در آن، مردانی برای دستیابی به مقام اول، رقابت می کنند. یک مسابقهٔ گردونه در ایلیاد هومر توصیف شده است.
دویدن در یک مسافت مشخص، ساده ترین شکل برگزاری مسابقه است؛ ولی مسابقه را می توان با استفاده از وسایل نقلیه از جمله قایق، خودرو، دوچرخه و هواگرد و نیز حیواناتی از جمله سگ و اسب انجام داد. مسابقه می تواند با سایر روش های حمل ونقل مانند اسکی، اسکیت و صندلی چرخدار انجام شود یا شیوه های دیگری از جابجایی مانند شناکردن یا راه رفتن را شامل شود. در مسابقات امدادی، اعضای یک تیم در بخش های مختلف مسابقه با یکدیگر جابجا می شوند یا صورت مشخصی از مسابقه را شکل می دهند.
در مسابقات نقشه خوانی وظیفهٔ دیگری برای استفاده از نقشه و قطب نما برای جهت یابی از یک نقطه به نقطهٔ دیگر در زمینی با عوارض مختلف و معمولاً ناآشنا افزوده می شود.
پایان سرعتی تاکتیکی مسابقه ای است که در بسیاری از شکل های مسابقه به کار می رود و در آن، مسابقه دهنده در مراحل پایانی مسابقه شتاب می گیرد تا به بیشینهٔ سرعت خود برسد. این تاکتیک معمولاً در مسابقات دو و دوچرخه سواری مسافت بلند مورد استفاده قرار می گیرد که در آن ها معمولاً شماری از شرکت کنندگان در بخش زیادی از رقابت، با سرعت کمتری مسابقه می دهند. این فعالیت هوازی آهسته تر به آنان امکان می دهد که بتوانند فعالیت بی هوازی مورد نیاز برای سرعت گیری پایانی را انجام دهند. [ ۱] در این تاکتیک، مسابقه دهنده با قرارگیری در خلأ پشت رکابزنان جلویی تا پیش از بخش پایانی رقابت، انرژی بیشتری نسبت به حریف خود ذخیره می کند تا بتواند زودتر به خط پایان برسد. این روش در مقابل تاکتیک حفظ سرعت بهینهٔ یکنواخت در طول مسابقه برای بیشینه کردن بازده انرژی است. [ ۲]
عکس کورسعکس کورس

کورس (گلاسترشر). کورس ( به انگلیسی: Corse ) یک روستا و محله مدنی در بریتانیا است که در Forest of Dean واقع شده است. [ ۱] کورس ۵۷۸ نفر جمعیت دارد.
عکس کورس (گلاسترشر)عکس کورس (گلاسترشر)
این نوشته برگرفته از سایت ویکی پدیا می باشد، اگر نادرست یا توهین آمیز است، لطفا گزارش دهید: گزارش تخلف

دانشنامه آزاد فارسی

کورِس (Cures)
شهر قوم سابین، حدود ۴۰کیلومتری رُم، در ساحل چپ رود تیبر، زادگاه پادشاه افسانه ای نوما پومپلیوس. کورِس را احتمالاً لومباردها، از اقوام ژِرمَنی که در ۵۶۸ به ایتالیا هجوم بردند، در ۵۸۹ ویران کردند. محل شهر باقی مانده است. ویرانه های شهر دو تپه است که پیش تر روی آن ها قلعه و گورستان شهر قرار داشتند.

کورس (باستان شناسی). کورَس (باستان شناسی)
در هنر دورۀ آرکاییک یا عتیق یونان (۷۵۰ـ۵۵۰پ م) تندیس هایی به شکل دختر جوانی خوش اندام با موهای بافته و تبسمی بر لب. به نظر می رسد ساخت کورَس ها تأثیر هنر مصر باستان بر هنر یونان باشد. مشهور ترین کورس هنر دورۀ آرکاییک یونان، کورس جزیرۀ دوریس است.

پیشنهاد کاربران

رقابت تنگاتنگ، رقابت فشرده
کورس تلفظ یونانی کورش است
کورس پیشینه یکسان با کلمات کنونی course و cursive ( دست خطی که حرفها به هم چسبیده یا به عبارتی حرف ها با هم کورس گذاشته اند و خیلی نزدیک به هم حرکت می کنند/نوشته می شوند ) در زبان انگلیسی دارد.
ریشه این کلمات، واژه لاتین curs ) us ) می باشد که از فعل لاتین currere به معنی دویدن/ to run گرفته شده است.
...
[مشاهده متن کامل]

برگرفته از: youtube، کانال Originally Same

واژه کورس به معنای میدان اسب دوانی را در زبان پارسی " اسپریس" گویند که بدون دگرگونی از زبان پهلوید برجای مانده و البته زبان پهلوی همان زبان پارسی است که دگرگونی گویشی پیدا کرده و آلایش های زبان تازی ، ترکی و فرنگی در آن رخنه کرده است .
دستبرد زدن، دزدیدن.

بپرس