کونین

/kawnayn/

معنی انگلیسی:
the two worlds, this world and the next world

لغت نامه دهخدا

کونین. [ ک َ ن َ ] ( ع اِ ) دو کون که مراد دو عالم باشد، یعنی این جهان و جهان آینده یا دو قسم از موجودات یعنی ابدان و ارواح و یا انس وجن. ( ناظم الاطباء ). هر دو جهان و دارین و عالم ارواح و عالم اجسام. ( آنندراج ). تثنیه کون ، دو عالم. این جهان و آن جهان. دنیا و آخرت. ( فرهنگ فارسی معین ).دنیا و عقبی. این عالم و آن عالم. دو جهان. نشأتین. دو سرا. ( یادداشت به خط مرحوم دهخدا ) :
دیدی اندر صفای خود کونین
شد دلت فارغ از جحیم و نعیم.
ناصرخسرو.
رو به کونین سر فرودمیار
تا بر آن آسمان بیابی بار.
سنائی.
ای کرده به زیرپای ، کونین
بگذشته ز حد قاب قوسین.
جمال الدین عبدالرزاق.
کونین نواله ای ز جودت
افلاک طفیلی وجودت.
جمال الدین عبدالرزاق.
حریف خاص او ادنی محمد کو پی جاهش
سرآهنگان کونین اند سرهنگان درگاهش.
خاقانی.
ای چارده ساله قرةالعین
بالغ نظر علوم کونین.
نظامی.
فرس بیرون جهاند از کل کونین
علم زد بر سریر قاب قوسین.
نظامی.
ای سید بارگاه کونین
نَسّابه شهر قاب قوسین.
نظامی.
هرچند مطلقند ز کونین و عالمین
در مطلقی گرفته اسرار میروند.
عطار.
خود از ناله عشق باشند مست
ز کونین بر یاد او شسته دست.
سعدی ( بوستان ).
- خواجه کونین ؛ رسول اکرم ( ص ). ( یادداشت به خط مرحوم دهخدا ).
|| ( اصطلاح عرفان ) جمیع موجودات غیب و شهادت را صور علمیه حق می نامند که به تجلی دوم - که تجلی و احدیت و الوهیت است - تفصیل یافته و از یکدیگر ممتاز گشته اند و این مرتبت تنزل است از مرتبت احدیت ذات به مرتبت اسماء و صفات. ( از فرهنگ علوم عقلی تألیف سیدجعفر سجادی ).

فرهنگ فارسی

( اسم ) تثنی. کون ۱ - دو عالم این جهان و آن جهان دنیا و آخرت . ۲ - جمیع موجودات غیب و شهادت را صور علمی. حق مینامند که بتجلی دوم که تجلی واحدیت و الوهیت است تفصیل یافته و از یکدیگر ممتاز گشته اند و این مرتبت تنزل است از مرتبت احدیت ذات بمرتبت اسما و صفات .

فرهنگ معین

(کَ نِ ) [ ع . ] (اِ. ) تثنیه کون ، دو عالم ، این جهان و آن جهان .

فرهنگ عمید

دنیا و آخرت، دوکون، دوجهان.

دانشنامه عمومی

کونین ( به انگلیسی: Coniine ) یک ترکیب شیمیایی با شناسه پاب کم ۴۴۱۰۷۲ است. Coniine یک ترکیب شیمیایی سمی است، یک آلکالوئید موجود در شوکران سمی ( Conium maculatum ) و قابل جداسازی از آن است، کونین منبعی در عرصه هایی چون اقتصادی، پزشکی و تاریخی - فرهنگی قابل توجه بوده است. مخروط نیز توسط گیاه پارچ زرد ( Sarracenia flava ) و جعفری آتوسا ( Aethusa cynapium ) تولید می شود. بلعیدن و قرار گرفتن در معرض طولانی مدت آن برای انسان و همه طبقات دام سمی است. مکانیسم مسمومیت آن شامل اختلال در سیستم عصبی مرکزی و مرگ ناشی از فلج تنفسی است. بیوسنتز کونین به عنوان مرحله ماقبل آخر خود شامل چرخه غیر آنزیمی 5 - oxooctylamine به γ - coniceine است، یک پایه شیف که تنها با پیوند دوگانه کربن - نیتروژن در حلقه با کونین متفاوت است. این مسیر منجر به مخروط طبیعی می شود که یک مخلوط - یک راسمات - متشکل از دو انانتیومر استریو ایزومرها ( S ) - ( + ) - coniine و ( R ) - ( - ) - coniine است، بسته به جهتی که توسط زنجیره گرفته می شود. شاخه های حلقه هر دو انانتیومر سمی هستند و انانتیومر ( R ) از نظر بیولوژیکی فعال تر و سمی تر از این دو است. کونین در تاریخ شیمی آلی به عنوان اولین مورد از دسته مهم آلکالوئیدها که توسط آلبرت لادنبرگ در سال 1886 سنتز شد، جایگاه دارد و تا دوران مدرن به روش های منحصربه فرد در آزمایشگاه سنتز شده است.
عکس کونینعکس کونین

کونین (دوره). کونین ( به ژاپنی: 弘仁 Kōnin ) نام عصر ژاپنی ( نِنگُو ) بود. این عصر بعد از دایدو ( دوره ) و قبل از تنچو قرار داشت و از سپتامبر ۸۱۰ تا ژانویه ۸۲۴ میلادی به طول انجامید. در طی این عصر امپراتور ساگا و امپراتور جونا حکمران ژاپن بودند.
عکس کونین (دوره)
این نوشته برگرفته از سایت ویکی پدیا می باشد، اگر نادرست یا توهین آمیز است، لطفا گزارش دهید: گزارش تخلف

پیشنهاد کاربران

بپرس