کی دی ئی

دانشنامه عمومی

کِی دی ئی ( به انگلیسی: KDE ) یک اجتماع نرم افزار آزاد بین المللی است که نرم افزارهای آزاد و متن باز را توسعه می دهد. کی دی ئی به عنوان هستهٔ توسعه مرکزی، افزارها و منابعی را فراهم می کند که امکان مشارکت همگانی روی این نوع پروژه ها را راحت تر می کند. [ ۱] از کارهای شناخته شده کی دی ئی می توان به میزکار پلاسما ( محیط رومیزی پیش فرض روی بسیاری از توزیع های لینوکسی ) ، چارچوب های KDE و مجموعه ای از نرم افزارهای چندسکویی اشاره کرد؛ همانند آماروک، دیجی کم و کریتا که برای سیستم عامل های یونیکسی و شبه یونیکسی، مایکروسافت ویندوز و اندروید طراحی شده اند.
کی دی ئی را در سال ۱۹۹۶ ماتیاس اتریش ( Matthias Ettrich ) آلمانی به وجود آورد. در آن زمان برخی از ویژگی های میزکار یونیکس برای او مشکل زا بودند، از جمله این که هیچ کدام از برنامه های آن ظاهر و کارکرد هماهنگی با هم نداشتند. در همین حین، او به ساخت مجموعه ای از برنامه های کاربردی اکتفا نکرد و ساخت یک میزکار که کلیهٔ نیازهای کاربر را برطرف نماید را پیشنهاد داد. او استفادهٔ آسان از میزکار را نیز ملاک ساخت آن قرار داد و بدین ترتیب پروژهٔ کِی دی ئی متولد شد.
متیاس پروژهٔ کی دی ئی را به استفاده از Qt tool - kit محصور کرد. tool - kit به یک بسته نرم افزاری اشاره می کند که به شخص امکان توسعه کاربردهای خاص خود را بسیار ساده تر از حالتی که شخصاً تمام یک برنامه را بنویسد، فراهم می آورد. برای نمونه می توان از صفحات گسترده، سامانه های دادگان، سامانه های گرافیکی و پردازش کلمه نام برد.
برنامه نویسان به سرعت گسترش کی دی ئی را آغاز کردند و حدود سال ۱۹۹۷ اپلیکیشن های بزرگ و پیچیده منتشر شدند. در اواسط ۱۹۹۷ پروژهٔ گنو که از پروانه کیوت ( Qt ) ناراضی بود دو پروژه را به وجود آورد: میزکار گنوم، و هارمونی که یک پیاده سازی آزاد از کیوت بود.
مانند بسیاری از پروژه های نرم افزار آزاد، کی دی ئی اصولاً یک مشارکت و تلاش داوطلبانه است، اگرچه شرکت های مختلفی مانند Novell, Trolltech و Mandriva برنامه نویسانی برای کار بر روی این پروژه استخدام کرده اند.
تصمیم گیری های مهم مانند تاریخ انتشار و اپلیکیشن های جدید، توسط کسانی که توسعه دهندگان اصلی ( Core Developers ) هستند گرفته می شود. آن ها برنامه نویسانی هستند که مشارکت مهمی در کی دی ئی در دوره ای از زمان داشته اند. تصمیم گیری ها به صورت رأی گیری رسمی نیست ولی به صورت بحث و مذاکره در لیست پستی ( Mailing List ) صورت می گیرد.
عکس کی دی ئی
این نوشته برگرفته از سایت ویکی پدیا می باشد، اگر نادرست یا توهین آمیز است، لطفا گزارش دهید: گزارش تخلف

پیشنهاد کاربران

بپرس