گره رانویه

فرهنگستان زبان و ادب

{node of Ranvier} [زیست شناسی] فرورفتگی هایی که در طول غلاف میلین یاخته های عصبی در بین یاخته های شوان (schwann ) وجود دارد

دانشنامه عمومی

گره رانویه فرو رفتگی های غلاف میلین در تارهای عصبی است. در واقع فواصلی در رشته های عصبی که در آن ها غلاف میلین وجود ندارد، گره رانویه نام دارد. هدایت پیام عصبی در این رشته از گرهی به گره دیگر است. این گره ها شتاب پتانسیل کار از یک گره به گره بعدی را افزایش می دهد. به دلیل وجود گره رانویه در تارهای عصبی میلین دار سرعت هدایت پتانسیل کار در این تارها از سایر تارهای عصبی بیشتر است. هدایت پیام عصبی در تارهای عصبی میلین دار از یک گره رانویه به گره بعدی صورت می گیرد و به صورت جهشی است و همین امر موجب می شود که هدایت پیوسته با حداکثر سرعت ۱۲۰ متر بر ثانیه انجام شود. هدایت پیام عصبی در تارهای عصبی بدون میلین بسیار آهسته تر و با سرعت ۵ متر بر ثانیه ( حداقل سرعت ) صورت می گیرند.
عکس گره رانویهعکس گره رانویهعکس گره رانویهعکس گره رانویهعکس گره رانویهعکس گره رانویه
این نوشته برگرفته از سایت ویکی پدیا می باشد، اگر نادرست یا توهین آمیز است، لطفا گزارش دهید: گزارش تخلف

پیشنهاد کاربران

گره ی رانویه فرورفتگی نیست، بلکه قسمتی از آکسون یا تمرین است که غلاف میلین ندارد وبا محیط بیرون یاخته در ارتباط است.
گره ی رانویه فرو رفتگی نیست ، بلکه قسمتی از آکسون یا دنریت یک نورون میلیون دار است که غلاف میلین در اون قسمت وجود ندارد وبا محیط بیرون از یاخته در ارتباط است.
گره رانویه فرورفتگی نیست بلکه قسمتی از سلول عصبی است که میلین ندارد
گره رانویه فرو رفتگی نیست ، در حقیقت عدم وجود غلاف میلین باعث وجود گره رانویه شده است یعنی مثل این می ماند که در جاهایی از آکسون دارای غلاف میلین یا دندریت نورون حسی قسمتی از غلاف میلین را حذف کنیم .

بپرس