گینه استوائی

دانشنامه اسلامی

[ویکی اهل البیت] جمهوری گینه در غرب افریقا و در کنار خلیج گینه و در همسایگی کشورهای کامرون و گابن قرار دارد . آب و هوای آن گرم و مرطوب بوده و سراسر آن را جنگلهای انبوه استوایی فرا گرفته است .
در قرن پانزدهم میلادی ، پرتقالی ها به این سرزمین وارد شدند . در سال 1778م طبق معاهده « پاردو » (35)جزیره فرناندوپو و قسمتی از سواحل گینه به اسپانیا واگذار شد . در سال 1900م این ناحیه به گینه اسپانیا معروف شد و در سال 1959م به عنوان یکی از ایالات اسپانیا درآمد . این کشور در سال 1968م پس از 200 سال مستعمره بودن ، استقلال خود را بدست آورد و به گینه استوایی معروف شد .
این کشور 28051 کیلومتر مربع وسعت دارد . از دو استان تشکیل شده که زیر نظر دولت مرکزی اداره می شود ، مرکز حکومت آن شهر مالابو بود که در زمان سلطه استعمار به سانتا ایزابل معروف گشت .
گینه استوایی 255000 نفر سکنه دارد که اکثریت سکنه آن مسیحی بوده و 20% آن پیرو آئین اسلام هستند . در سال 1973م که بر حسب تصویب قانونی ، تمام قدرتها در اختیار رئیس جمهوری قرار گرفت هیچ فردی حق وارد شدن باین کشوررا نداشت مگر آنکه رئیس جمهور اجازه دهد ، دیکتاتور خشنی بر مردم و بویژه مسلمانان حاکم یافت و بسیاری از مسلمانان در کشتارها و تیرباران های دسته جمعی همچون سایر مردم کشته شدند و زندانها از زندانیان سیاسی و مذهبی انباشته شد .
گینه استوائی، پایگاه اطلاع رسانی حوزه بازیابی: بیست و هفتم مرداد 1394

پیشنهاد کاربران

بپرس