گیورگوس سفریس

دانشنامه عمومی

گیورگوس سِفِریس ( به یونانی: Γιώργος Σεφέρης ) ( زاده ۱۳ مارس ۱۹۰۰ – درگذشته ۲۰ سپتامبر ۱۹۷۱ ) یکی از مهم ترین پایه گذاران شعر معاصر یونان بود که از سال ۱۹۳۵ به این سو نفوذی بی پایان بر شاعران جوان کشور خود داشته است. اهمیت و اعتبار جهانی شعر او به حدی بود که در سال ۱۹۶۳ به دریافت جایزهٔ نوبل در ادبیات نایل آمد.
گیورگوس سفریس دیپلمات نیز بود و از سال ۱۹۵۷ تا ۱۹۶۲ سفیر یونان در بریتانیا بود.
جورج سفریس که نام اصلی وی گیورگس استیلیانوس سفریاجیس می باشد در ۲۹ ژانویه ۱۹۰۰ در اورلا در منطقه اسمیرنا ( ازمیر کنونی ) در آسیای کوچک زاده شد. پدرش حقوق دان و شاعر بود و او نیز راه پدر را برگزید. از سال ۱۹۱۸ تا ۱۹۲۴ در پاریس به تحصیل حقوق پرداخت و با دنیای شعر و ادب انس گرفت. سپس یک سال و نیم در انگلستان گذاراند و در سال ۱۹۲۶ وارد خدمات سیاسی کشورش شد و بیش تر عمر خود را در مقامات گوناگون سیاسی در خارج از یونان سپری کرد. ده سال آخر زندگی سیاسی اش را سفیر یونان در کشورهای مختلف خاورمیانه و سپس انگلستان بود. از چندین دانشگاه معتبر درجهٔ دکترای افتخاری گرفت، و هنگامی که ژنرال ها در یونان قدرت را به دست گرفتند حکومت دیکتاتوری آنان را محکوم کرد و به سال ۱۹۷۱ درگذشت.
در ۱۹ فوریه سال ۱۹۰۹ میلادی در سمیرن واقع در یونان به دنیا آمد. پدر وی یکی از وکلای برجسته دادگستری یونان بود. تحصیلات ابتدایی خود را در مدارس زادگاهش انجام داد، و در سال ۱۹۱۴ همراه خانواده اش به آتن آمد و چهار سال بعد به پاریس رفت و در دوره دانشکده حقوق پاریس را به پایان رساند. در سال ۱۹۲۵ به آتن بازگشت و وارد خدمت وزارت امور خارجه شد. [ ۱]
با این که سفریس سال های درازی دور از یونان زندگی کرده و گاه در آثارش تأثیراتی از شاعران پاره ای از کشورهای دیگر دیده می شود، شعرش از بنیان های سنّتی یونان باستان نشأت گرفته است. مایه های اساسی شعر او ترانه ها و آوازهای عامیانهٔ سنتی، با ادبیات کهن جزیره کرت و به ویژه شعر حماسی قرون وسطایی آن و اسطوره ها و افسانه های یونان باستان است؛ و بر چنین زمینه ای است که سفریس عناصر اساسی شعرش را استوار کرده است.
با این وصف، شعر او در پیوند با واقعیت های معاصر یونان است. او در شعرش نخست زمینهٔ شعریِ واقع بینانه ای را پدیدمی آورد و آن گاه شخصیت های افسانه ای و اسطوره ای را وارد صحنه می کند.
عکس گیورگوس سفریس
این نوشته برگرفته از سایت ویکی پدیا می باشد، اگر نادرست یا توهین آمیز است، لطفا گزارش دهید: گزارش تخلف

پیشنهاد کاربران

بپرس